logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MODIFIED ATMOSPHERE
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2018
Autorzy: E. Radziejewska-Kubzdela, H. Jeleń, R. Biegańska-Marecik
Tytuł: Volatile compounds and sensory properties of coleslaw mix packed in modified atmosphere
Źródło: Ital. J. Food Sci. - 2018, vol. 30, no. 4, s. 348-361, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1120-1770
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 czerwca 2018].
Angielskie słowa kluczowe: aroma ; cabbage ; minimally processed ; modified atmosphere
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.615
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/5
Rok: 2015
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Katarzyna Czaczyk
Tytuł: Effect of pretreatment and modified atmosphere packaging on quality of dry coleslaw mix
Źródło: Packag. Technol. Sci. - 2015, vol. 28, iss. 12, s. 1011-1026, il., bibliogr.
p-ISSN: 0894-3214 e-ISSN: 1099-1522
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 grudnia 2015].
Angielskie słowa kluczowe: coleslaw mix ; microbial quality ; modified atmosphere ; disinfection ; minimal processing
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.292
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/5
Rok: 2015
Autorzy: R. Biegańska-Marecik, E. Radziejewska-Kubzdela, R. Marecik, K. Czaczyk
Tytuł: Sensory and microbiological quality of kale (Brassica oleracea var. acephala) packed in a modified atmosphere using microperforation of packaging film
W: VI International Conference on Environmental, Industrial and Applied Microbiology - BioMicroWorld 2015 : Barcelona (Spain), 28-30 October 2015, Book of abstracts.
Adres wydawniczy: [Barcelona] : Formatex Research Center, 2015
Szczegóły: s. 182
Angielskie słowa kluczowe: modified atmosphere ; kale ; microperforation of packaging film ; sensory quality ; microbial quality
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/5
Rok: 2011
Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak, Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Tytuł: Changes in contents of nitrates(V) and nitrates(III) in small radish packaged and stored in modified atmosphere
Tytuł równoległy: Zmiany zawartości azotanów(V) i azotanów(III) w rzodkiewce zapakowanej i przechowywanej w atmosferze modyfikowanej
Źródło: Ecol. Chem. Eng. A. - 2011, vol. 18, no. 1, s. 129-137, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1898-6188 e-ISSN: 2084-4530
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 listopada 2017].
Polskie słowa kluczowe: rzodkiewka ; azotany(V) ; azotany(III) ; atmosfera modyfikowana ; folie o różnej przepuszczalności dla tlenu
Angielskie słowa kluczowe: small radish ; nitrates(V) ; nitrates(III) ; modified atmosphere ; films with different oxygen permeability
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/5
Rok: 2010
Autorzy: Bożena Danyluk, Beata Mikołajczak, Bożena Grześ, Edward Pospiech, Ryszard Kowalski, Piotr Konieczny
Tytuł: Assessment of the shelf-life of meat packed in various protective atmospheres with addition of lysozyme
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2010, vol. 60, no. 2, s. 115-120, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 lutego 2017].
Angielskie słowa kluczowe: meat ; modified atmosphere ; microbiology ; hydrophobicity ; lysozyme
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 8.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP