logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MICROWAVING
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2018
Autorzy: Agnieszka Rękas, Aleksander Siger, Małgorzata Wroniak, Iwona Ścibisz
Tytuł: Phytochemicals and antioxidant activity degradation kinetics during long-term storage of rapeseed oil pressed from microwave-treated seeds
Źródło: Eur. J. Lipid Sci. Technol. - 2018, vol. 120, 2, art. no. 1700283, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1438-7697 e-ISSN: 1438-9312
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 czerwca 2018].
Polskie słowa kluczowe: karotenoidy ; kinetyka degradacji ; mikrofale ; związki fenolowe ; tokochromanole
Angielskie słowa kluczowe: carotenoids ; degradation kinetics ; microwaving ; phenolic compounds ; tocochromanols
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.852
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/5
Rok: 2018
Autorzy: A. Rękas, A. Siger, M. Wroniak
Tytuł: The effect of microwave pre-treatment of rapeseed on the degradation kinetics of lipophilic bioactive compounds of the oil during storage
Źródło: Grasas Aceites. - 2018, vol. 69, no. 1, e233, il., bibliogr., abstr., res.
p-ISSN: 0017-3495 e-ISSN: 1988-4214
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 kwietnia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: antioxidant capacity ; carotenoids ; degradation kinetics ; microwaving ; rapeseed oil ; tocochromanols
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.891
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/5
Rok: 2018
Autorzy: Małgorzata Wroniak, Agnieszka Rękas, Iwona Ścibisz, Aleksander Siger, Andrzej Anders
Tytuł: Skład chemiczny i stabilność oksydatywna wysoko oleinowego oleju rzepakowego wytłoczonego po obróbce mikrofalowej całych i obłuskanych nasion
Tytuł równoległy: Chemical composition and oxidative stability of high-oleic rapeseed oil pressed from microwave pre-treated intact and de-hulled seeds
W: Rośliny oleiste - postępy w genetyce, hodowli, technologii i analityce lipidów : XXXIV Konferencja Naukowa, 10-11 kwietnia 2018, Poznań, Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : [Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin, Oddział w Poznaniu], 2018
Szczegóły: s. 102
ISBN: 978-83-64246-83-8
Polskie słowa kluczowe: olej rzepakowy wysokooleinowy ; łuskanie ; obróbka mikrofalowa ; kwasy tłuszczowe ; stabilność oksydatywna
Angielskie słowa kluczowe: high-oleic rapeseed oil ; hulling ; microwaving ; fatty acids ; oxidative stability
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
4/5
Rok: 2017
Autorzy: A. Rękas, M. Wroniak, A. Siger, I. Ścibisz
Tytuł: Chemical composition and resistance to oxidation of high-oleic rapeseed oil pressed from microwave pre-treated intact and de-hulled seeds
Źródło: Grasas Aceites. - 2017, vol. 68, no. 4, e225, bibliogr., abstr., res.
p-ISSN: 0017-3495 e-ISSN: 1988-4214
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 stycznia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: fatty acids ; high-oleic rapeseed oil ; hulling ; microwaving ; oxidative stability ; phytochemicals
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.564
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/5
Rok: 2017
Autorzy: Agnieszka Rękas, Małgorzata Wroniak, Aleksander Siger, Iwona Ścibisz, Dorota Derewiaka, Andrzej Anders
Tytuł: Mechanical hulling and thermal pre-treatment effects on rapeseed oil antioxidant capacity and related lipophilic and hydrophilic bioactive compounds
Źródło: Int. J. Food Sci. Nutr. - 2017, vol. 68, no. 7, s. 788-799, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0963-7486
Polskie słowa kluczowe: obłuszczanie ; mikrofale ; związki fenolowe ; fitosterale ; aktywność antyoksydacyjna ; olej rzepakowy ; prażenie ; tokoferole
Angielskie słowa kluczowe: hulling ; microwaving ; phenolic compounds ; phytosterols ; radical scavenging activity ; rapeseed oil ; roasting ; tocopherols
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.317
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP