logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MICROWAVE-VACUUM DRYING
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2016
Autorzy: Tomasz Pawlak, Antoni Ryniecki, Jerzy Stangierski
Tytuł: Puffing of pork: effects of process conditions on expansion ratio
Tytuł równoległy: Puffingi wieprzowe: wpływ warunków procesu na wskaźnik powiększenia objętości
Źródło: Przem. Spoż. - 2016, t. 70, 11, s. 15-17, il., bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X e-ISSN: 2449-996X
Polskie słowa kluczowe: mięso wieprzowe ; suszenie mikrofalowo-próżniowe ; puffing ; wskaźnik powiększenia objetości
Angielskie słowa kluczowe: pork ; microwave-vacuum drying ; puffing ; expansion ratio
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
2/5
Rok: 2016
Autorzy: Jolanta Gawałek, Antoni Ryniecki
Tytuł: Zużycie energii w łączonych technikach suszenia mięsa indyka
Źródło: Przem. Spoż. - 2016, t. 70, 12, s. 32-35, il., bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: mięso indyka ; suszenie konwekcyjne ; suszenie mikrofalowo-próżniowe ; zużycie energii
Angielskie słowa kluczowe: turkey meat ; convection drying ; microwave-vacuum drying ; energy consumption
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
3/5
Rok: 2015
Autorzy: Tomasz Pawlak, Michał Piątek, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Antoni Ryniecki
Tytuł: Puffingi wieprzowe: dobór obróbki wstępnej surowca
Źródło: Przem. Spoż. - 2015, t. 69, 12, s. 15-17, il., bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: mięso wieprzowe ; obróbka wstępna ; suszenie mikrofalowo-próżniowe ; puffing ; ocena sensoryczna
Angielskie słowa kluczowe: pork ; pretreatment ; microwave-vacuum drying ; puffing ; sensory evaluation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
4/5
Rok: 2014
Autorzy: Tomasz Pawlak, Antoni Ryniecki
Tytuł: Optymalizacja parametrów procesu mikrofalowo-podciśnieniowego kształtowania 'puffingu' z mięsa wieprzowego metodą powierzchni reakcji (RSM)
W: IV Sympozjum Inżynierii Żywności : Warszawa, 1-2 lipca 2014.
Adres wydawniczy: Warszawa : [Wydawnictwo SGGW], 2014
Szczegóły: s. 119
Polskie słowa kluczowe: suszenie mikrofalowo-podciśnieniowe ; metoda powierzchni reakcji (RSM) ; mięso wieprzowe
Angielskie słowa kluczowe: microwave-vacuum drying ; response surface method ; pork meat
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/5
Rok: 2013
Autorzy: Tomasz Pawlak, Antoni Ryniecki, Idzi Siatkowski
Tytuł: Optimization of process parameters for microwave-vacuum puffing of black radish slices using the response surface method
Tytuł równoległy: Optymalizacja parametrów procesu mikrofalowo-podciśnieniowego kształtowania "puffingu" z rzodkwi czarnej metodą powierzchni reakcji
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2013, 12 (3), s. 253-262, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 grudnia 2013].
Polskie słowa kluczowe: rzodkiew czarna ; suszenie mikrofalowo-podciśnieniowe ; kształtowanie 'puffingu' ; metoda powierzchni reakcji ; jakość sensoryczna
Angielskie słowa kluczowe: black radish ; microwave-vacuum drying ; puffing ; response surface method ; sensory quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP