logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MICROWAVE PRETREATMENT
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2018
Autorzy: Małgorzata Wroniak, Agnieszka Rękas, Iwona Ścibisz, Aleksander Siger, Andrzej Anders
Tytuł: Wpływ wstępnej obróbki mikrofalowej nasion rzepaku na degradację związków biologicznie aktywnych podczas przechowywania oleju
Tytuł równoległy: Effect of preliminary microwave treatment of rapeseed on degradation of bioactive compounds during oil storage
W: Rośliny oleiste - postępy w genetyce, hodowli, technologii i analityce lipidów : XXXIV Konferencja Naukowa, 10-11 kwietnia 2018, Poznań, Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : [Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin, Oddział w Poznaniu], 2018
Szczegóły: s. 27-28
ISBN: 978-83-64246-83-8
Polskie słowa kluczowe: ogrzewanie mikrofalowe ; rzepak ; związki biologicznie aktywne
Angielskie słowa kluczowe: microwave pretreatment ; rapeseed ; bioactive compounds
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
2/3
Rok: 2017
Autorzy: Agnieszka Rękas, Iwona Ścibisz, Aleksander Siger, Małgorzata Wroniak
Tytuł: The effect of microwave pretreatment of seeds on the stability and degradation kinetics of phenolic compounds in rapeseed oil during long-term storage
Źródło: Food Chem. - 2017, vol. 222, 1 May, s. 43-52, il., bibliogr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 grudnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: canolol ; degradation kinetics ; microwave pretreatment ; phenolic compounds ; rapeseed oil ; stability
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.946
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/3
Rok: 2016
Autorzy: Małgorzata Wroniak, Agnieszka Rękas, Aleksander Siger, Monika Janowicz
Tytuł: Microwave pretreatment effects on the changes in seeds microstructure, chemical composition and oxidative stability of rapeseed oil
Źródło: LWT-Food Sci. Technol. - 2016, vol. 68, s. 634-641, il., bibliogr.
p-ISSN: 0023-6438
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 stycznia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: canolol ; fatty acid composition ; microwave pretreatment ; oxidative stability ; tocochromanol contents
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.329
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP