logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MICROWAVE HEATING
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2016
Autorzy: Agnieszka Rękas, Małgorzata Wroniak, Aleksander Siger, Iwona Ścibisz
Tytuł: Wpływ ogrzewania mikrofalowego nasion rzepaku na zmiany zawartości związków fenolowych w wytłoczonym oleju
Tytuł równoległy: The effect of rapeseed pretreatment by microwaves on the content of phenolic compounds in the extracted oil
W: Rośliny oleiste - postępy w genetyce, hodowli, technologii i analityce lipidów : XXXIII Konferencja Naukowa, 5-6.04.2016, Poznań, Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : [b.w.], 2016
Szczegóły: s. 132-134
Polskie słowa kluczowe: olej rzepakowy ; związki fenolowe ; ogrzewanie mikrofalowe
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed oil ; phenolic compounds ; microwave heating
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
2/5
Rok: 2011
Autorzy: Jerzy R. Warchalewski, Justyna Gralik, Stanisław Grundas, Anna Pruska-Kędzior, Zenon Kędzior
Tytuł: Changes in microwave-treated wheat grain properties
W: Advances in induction and microwave heating of mineral and organic materials / Ed. Stanisław Grundas.
Adres wydawniczy: [Rijeka] : InTech, 2011
Szczegóły: s. 503-530, il., bibliogr.
ISBN: 978-953-307-522-8
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 lutego 2016].
Liczba arkuszy: 2,3
Polskie słowa kluczowe: ziarno pszenicy ; ogrzewanie mikrofalowe ; postępowanie pozbiorcze ; wartość wypiekowa ; gluten ; spektrum mechaniczne ; metoda Cole-Cole ; Ephestia kuehniella ; Tribolium confusum ; Sitophilus granarius
Angielskie słowa kluczowe: wheat grain ; microwave heating ; post-harvest treatment ; baking value ; farinograph ; extensograph ; baking test ; gluten ; mechanical spectrum ; Cole-Cole method ; Ephestia kuehniella ; Tribolium confusum ; Sitophilus granarius
Charakt. formalna: ZRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/5
Rok: 2004
Autorzy: Romualda Dolińska, Jerzy R. Warchalewski, Justyna Gralik, Tomasz Jankowski
Tytuł: Effect of γ-radiation and microwave heating of wheat grain on some starch properties in irradiated grain as well as in grain of the next generation crops
Źródło: Nahr.-Food. - 2004, vol. 48, no. 3, s. 195-200, il., bibliogr.
p-ISSN: 0027-769X
Polskie słowa kluczowe: pszenica ; ziarno ; napromieniowanie ; promieniowanie gamma ; promieniowanie mikrofalowe ; ziarno napromieniowane ; skrobia ; właściwości
Angielskie słowa kluczowe: gamma-radiation ; microwave heating ; starch ; properties ; wheat grain
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.608
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
4/5
Rok: 2002
Autorzy: W. Błaszczak, J. Gralik, E. Klockiewicz-Kamińska, J. Fornal, J.R. Warchalewski
Tytuł: Effect of γ-radiation and microwave heating on endosperm microstructure in relation to some technological properties of wheat grain
Źródło: Nahr.-Food. - 2002, vol. 46, no. 2, s. 122-129, il., bibliogr.
p-ISSN: 0027-769X
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line w ramach konsorcjum Wiley. - Od vol. 48, no. 4 zmiana tytułu czasopisma na "Molecular Nutrition and Food Research"
Polskie słowa kluczowe: zboża ; pszenica ; ziarno ; promieniowanie gamma ; ogrzewanie mikrofalowe ; ziarno napromieniowane ; bielmo ; mikrostruktura ; właściwości technologiczne
Angielskie słowa kluczowe: gamma-radiation ; microwave heating ; wheat ; grain ; irradiation ; endosperm
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.522
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/5
Rok: 2002
Autorzy: Romualda Dolińska, Jerzy R. Warchalewski
Tytuł: Wpływ promieniowania gamma i ogrzewania mikrofalowego zastosowanego przed wysiewem na strawność in vitro białek albuminowych ziarna pszenicy I i II pokolenia
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2002, R. 9, nr 4 (33), s. 102-116, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Polskie słowa kluczowe: zboża ; pszenica ; stymulacja przedsiewna ; promieniowanie gamma ; ogrzewanie mikrofalowe ; ziarno ; białka ; albuminy ; strawność
Angielskie słowa kluczowe: wheat ; gamma-radiation ; microwave heating ; protein ; albumin ; digestibility
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP