logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MICROWAVE
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2019
Autorzy: Tomasz Małachowski, Marcin Wysokowski, Mikhail V. Tsurkan, Roberta Galli, Christian Schimpf, David Rafaja, Erica Brendler, Christine Viehweger, Sonia Żółtowska-Aksamitowska, Iaroslav Petrenko, Katarzyna Czaczyk, Michael Kraft, Martin Bertau, Nicole Bechmann, Kaomei Guan, Stefan R. Bornstein, Alona Voronkina, Andriy Fursov, Magdalena Bejger, Katarzyna Biniek-Antosiak, Wojciech Rypniewski, Marek Figlerowicz, Oleg Pokrovsky, Teofil Jesionowski, Hermann Ehrlich
Tytuł: Spider chitin: an ultrafast microwave-assisted method for chitin isolation from Caribena versicolor spider molt cuticle
Źródło: Molecules. - 2019, vol. 24, iss. 20, art. 3736, il.,bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1420-3049
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 października 2019].
Angielskie słowa kluczowe: biopolymer ; chitin ; microwave ; extraction ; spider molt cuticle ; melanin
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.060
Punktacja MNiSW: 100.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/5
Rok: 2018
Autorzy: Katarzyna Walkowiak, Łukasz Masewicz, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: LF NMR studies of microwave modified starch with lysozyme
Tytuł równoległy: Analiza metodą LF NMR mikorofalowo zmodyfikowanej skrobi z dodatkiem lizozymu
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2018, t. 12, z. 4, s. 341-351, bibliogr., streszcz., abstr.
https://www.npt.up-poznan.net/pub/art_12_28.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Food and Nutrition Sciences.
Polskie słowa kluczowe: lizozym ; skrobia ziemniaczana ; skrobia modyfikowana ; mikrofale ; metoda LF NMR ; energia aktywacji
Angielskie słowa kluczowe: lysozyme ; modified potato starch ; microwave ; low field NMR ; interaction energy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/5
Rok: 2015
Autorzy: Joanna Kroehnke, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Grzegorz Musielak, Marcin Stasiak, Róża Biegańska-Marecik
Tytuł: Ultrasonic-assisted and microwave-assisted convective drying of carrot - drying kinetics and quality analysis
W: EuroDrying'2015 : 5th European Drying Conference, October 21-23, 2015 Budapest, Hungary, Proceedings / Ed. by I. Farkas and P. Vig.
Adres wydawniczy: Gödöllő : Szent István University, 2015
Szczegóły: s. 195-201, il., bibliogr.
ISBN: 978-963-9970-62-5
Angielskie słowa kluczowe: ultrasound ; microwave ; drying ; quality analysis
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/5
Rok: 2015
Autorzy: Magdalena Montowska, Edward Pospiech
Tytuł: Białka i peptydy w ocenie autentyczności żywności
W: IX Polska Konferencja Chemii Analitycznej : "Chemia analityczna to ciągłe wyzwania", Poznań 6-10 lipca 2015, Abstrakty.
Adres wydawniczy: Poznań : [b. w.], 2015
Szczegóły: s. 365
Polskie słowa kluczowe: zafałszowania żywności ; markery peptydowe ; spektroskopia masowa ; mikrofale
Angielskie słowa kluczowe: food adulteration ; peptide markers ; mass spectrometry ; microwave
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/5
Rok: 2006
Autorzy: Aldona Jasińska-Stępniak, Ewa Bartkowiak-Fludra, Marek Gogolewski, Maciej Łyczyński
Tytuł: Wpływ ogrzewania mikrofalowego na wodne emulsje olejów na przykładzie margaryn "Mleczna" i "Na dzień dobry"
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2006, t. 39, supl., s. 75-79, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8-9 czerwca 2006
Polskie słowa kluczowe: żywność ; ogrzewanie mikrofalowe ; margaryna "Mleczna" ; margaryna "Na dzień dobry" ; zmiany oksydacyjne ; tokoferole ; liczba nadtlenkowa ; liczba kwasowa
Angielskie słowa kluczowe: microwave ; margarines ; tocopherols ; peroxide value ; acid value
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP