logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MICROSTRUCTURE
Liczba odnalezionych rekordów: 8



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/8
Rok: 2017
Autorzy: Michał Bobruk, Kamila Brylewska, Karol Durczak, Kamil Wojciechowski, Anna Adamczyk, Tomasz Brylewski
Tytuł: Synthesis of manganese-cobalt spinel via wet chemistry methods and its properties
Źródło: Ceram. Int. - 2017, vol. 43, iss. 17, s. 15597-15609, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0272-8842
Uwagi: Publikacja dostępna również online [11 stycznia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: solid oxide fuel cell (SOFC) ; metallic interconnects ; cobalt manganese ceramics ; spinels ; microstructure ; electrical conductivity
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.057
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/8
Rok: 2016
Autorzy: Sylwia Mildner-Szkudlarz, Joanna Bajerska, Paweł Górnaś, Dalija Segliña, Agnieszka Pilarska, Teofil Jesionowski
Tytuł: Physical and bioactive properties of muffins enriched with raspberry and cranberry pomace powder: A promising application of fruit by-products rich in biocompounds
Źródło: Plant Foods Hum. Nutr. - 2016, vol. 71, 2, s. 165-173, il., bibliogr.
p-ISSN: 0921-9668 e-ISSN: 1573-9104
Uwagi: Wersja online artykułu zawiera materiały uzupełniające, które są dostępne dla autoryzowanych użytkowników (The online version of this article (doi:10.1007/s11130-016-0539-4) contains supplementary material, which is available to authorized users). - Publikacja dostępna online [Dostęp: 5 kwietnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: by-products ; muffins ; phenolic compounds ; tocochromanols ; stability ; microstructure
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.368
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/8
Rok: 2015
Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Grażyna Lewandowicz, Agnieszka Makowska, Ismena Knoll, Wioletta Błaszczak, Wojciech Białas, Piotr Kubiak
Tytuł: Pasta fortified with potato juice: structure, quality, and consumer acceptance
Źródło: J. Food Sci. - 2015, vol. 80, no. 6, s. 1377-1382, il., bibliogr.
p-ISSN: 0022-1147 e-ISSN: 1750-3841
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: żywność funkcjonalna ; mikrostruktura ; makaron ; sok ziemniaczany
Angielskie słowa kluczowe: functional food ; microstructure ; pasta ; potato juice
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.649
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/8
Rok: 2014
Autorzy: Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Michał Piątek, Włodzimierz Dolata
Tytuł: A comparative quality appraisal of finely comminuted batters produced using three types of knives
Źródło: Meat Sci. - 2014, vol. 96, iss. 1, s. 429-435, il., bibliogr.
p-ISSN: 0309-1740
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 stycznia 2015].
Angielskie słowa kluczowe: batter quality appraisal ; meat batter ; computer image analysis ; microstructure ; type of knives
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.615
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/8
Rok: 2013
Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Grażyna Lewandowicz, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Michał Piątek, Anna Małecka, Wojciech Białas, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: The effect of the addition of potato juice on the structure and quality of paté
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2013, vol. 63, Book of Abstracts, s. 61
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Tytuł zeszytu: Food Structure and Functionality: Conference - 15 years later: Stare Jabłonki, 23-26 June, 2013: Book of Abstracts.
Angielskie słowa kluczowe: pate ; potato juice ; microstructure ; low-field NMR ; texture ; functional food
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
6/8
Rok: 2013
Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Grażyna Lewandowicz, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Michał Piątek, Magdalena Jeziorna, Wojciech Białas, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Quality and structure of finely comminuted sausages with potato juice
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2013, vol. 63, Book of Abstracts, s. 62
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Tytuł zeszytu: Food Structure and Functionality: Conference - 15 years later: Stare Jabłonki, 23-26 June, 2013: Book of Abstracts.
Angielskie słowa kluczowe: sausages ; potato juice ; microstructure ; low-field NMR ; texture ; functional food
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
7/8
Rok: 2013
Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Grażyna Lewandowicz, Agnieszka Makowska, Ismena Knoll, Wioletta Błaszczak, Wojciech Białas
Tytuł: Structure, physicochemical properties and consumer acceptance of pasta containing potato juice
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2013, vol. 63, Book of Abstracts, s. 63
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Tytuł zeszytu: Food Structure and Functionality: Conference - 15 years later: Stare Jabłonki, 23-26 June, 2013: Book of Abstracts.
Angielskie słowa kluczowe: pasta ; potato juice ; microstructure ; functional food
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
8/8
Rok: 2003
Autorzy: Ewa Fabisiak, Waldemar Moliński
Tytuł: Macro- and microstructure of larch wood (Larix decidua Mill.) from plantation culture
Tytuł równoległy: Makro- i mikrostruktura drewna modrzewia (Larix decidua Mill.) pochodzącego z uprawy plantacyjnej
Źródło: Ann. Warsaw Agric. Univ., For. Wood Technol. - 2003, no. 53, s. 96-101, il., bibliogr.
p-ISSN: 0208-5704
Polskie słowa kluczowe: modrzew europejski ; Larix decidua ; uprawa plantacyjna ; drewno modrzewiowe ; mikrostruktura ; makrostruktura ; przyrosty roczne ; drewno późne ; drewno wczesne ; długość cewek
Angielskie słowa kluczowe: larch ; Larix decidua ; plantation culture ; larch wood ; macrostructure ; microstructure ; width annual ring ; percentage of late wood ; tracheids length
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP