logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MICROENCAPSULATION
Liczba odnalezionych rekordów: 10



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/10
Rok: 2017
Autorzy: M. Archacka, M. Rozanska, M. Rogodzinska, A. Olejnik
Tytuł: Survival of microencapsulated Lactococcus lactis in different wall materials and temperatures during storage
W: 6th International Conference for Young Researchers : Multidirectional Research in Agriculture, Forestry and Technology, 24-25 April 2017, Krakow, Book of abstracts.
Adres wydawniczy: Kraków : PhD Student Council of the University of Agriculture in Krakow, 2017
Szczegóły: s. 115
Angielskie słowa kluczowe: spray drying ; freeze-drying ; microencapsulation ; Lactococcus lactis ; probiotic bacteria ; survival
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
2/10
Rok: 2017
Autorzy: Marta Archacka, Wojciech Białas, Radosław Dembczyński, Michalina Rogodzińska, Tomasz Jankowski
Tytuł: Viability of Lactococcus lactis in different protectants during freeze drying
W: CER Comparative European Research 2017 : Proceedings, Research Track of the 7th Biannual CER Comparative European Research Conference March 29-31, 2017 London. iss. 1 / Ed. by Michael McGreevy, Robert Rita.
Adres wydawniczy: London : Sciemcee Publishing, 2017
Szczegóły: s. 70-73, il., bibliogr., abstr.
ISBN: 978-0-9935191-4-7
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 lipca 2017].
Angielskie słowa kluczowe: freeze drying ; microencapsulation ; Lactococcus lactis ; probiotic bacteria ; viability
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/10
Rok: 2015
Autorzy: S. Agudo Pena, K. Goderska, J. Nowak
Tytuł: In vitro gastrointestinal model to study tolerance of encapsulated and non-encapsulated Lactobacillus spp. strains to pH variation and gastric enzymes
W: European Congress of Clinical Microbiology and Infectious Diseases : Copenhagen, Denmark, 25-28 April 2015.
Adres wydawniczy: Copenhagen : European Society of Clinical Microbiology and Infectious Diseases, 2015
Szczegóły: EV0675
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 27 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: Lactobacilus acidophilus ; model przewodu pokarmowego ; kapsułkowanie
Angielskie słowa kluczowe: Lactobacilus acidophilus ; gastrointestinal tract model ; microencapsulation
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/10
Rok: 2015
Autorzy: S. Agudo Pena, K. Goderska, J. Nowak
Tytuł: Microencapsulation of Bifidobacterium bifidum DSM strains by calcium alginate-gelatinized starch to evaluate its survival in simulated human gastro-intestinal condition
W: European Congress of Clinical Microbiology and Infectious Diseases : Copenhagen, Denmark, 25-28 April 2015.
Adres wydawniczy: Copenhage : European Society of Clinical Microbiology and Infectious Diseases, 2015
Szczegóły: EV0677
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 27 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: Bifidobacterium bifidum ; model przewodu pokarmowego ; kapsułkowanie
Angielskie słowa kluczowe: Bifidobacterium bifidum ; gastrointestinal tract model ; microencapsulation
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/10
Rok: 2015
Autorzy: Adrian Czerniak, Piotr Kubiak, Wojciech Białas, Tomasz Jankowski
Tytuł: Improvement of oxidative stability of menhaden fish oil by microencapsulation within biocapsules formed of yeast cells
Źródło: J. Food Eng. - 2015, vol. 167, pt. A, s. 2-11, il., bibliogr.
p-ISSN: 0260-8774
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 grudnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: drożdże ; mikrokapsułkowanie ; olej rybny
Angielskie słowa kluczowe: fish oil ; microencapsulation ; Saccharomyces cerevisiae ; encapsulation efficiency ; oxidative stability
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.199
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/10
Rok: 2013
Autorzy: Monika Drobna, Monika Kowalska, Natalia Mazurkiewicz
Tytuł: Microencapsulation of microbial cells
W: 7th National and 2nd International Seminar of Biotechnology Students : Kazimierz Dolny, 17th-19th May 2013 / Ed. Kamil Maciąg, Michał Chojnacki.
Adres wydawniczy: Poznań : Sorus Wydawnictwo i Drukarnia Cyfrowa, 2013
Szczegóły: s. 85-86, bibliogr.
ISBN: 978-83-63768-19-5
Angielskie słowa kluczowe: microcapsules ; microencapsulation ; microbial cells ; bacteria
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
7/10
Rok: 2013
Autorzy: Adrian Czerniak, Tomasz Jankowski
Tytuł: Mikrokapsułkowanie α-tokoferolu wewnątrz komórek drożdży Saccharomyces cerevisiae
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2013, R. 21, nr 6 (91), s. 151-164, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 grudnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: przeciwutleniacze ; mikrokapsułkowanie ; witamina E ; Saccharomyces cerevisiae ; RSM
Angielskie słowa kluczowe: antioxidants ; vitamin E ; Saccharomyces cerevisiae ; microencapsulation ; RSM
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.311
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/10
Rok: 2012
Autorzy: Elżbieta Wojtowicz, Renata Zawirska-Wojtasiak, Janusz Adamiec
Tytuł: Sposób na zapewnienie wysokiej jakości aromatu naturalnych przypraw liściastych
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2012, t. 6, z. 2, art. 36, il, bibliogr., streszcz., abstr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_6_36.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: przyprawy ; dekontaminacja ; aromat ; mikrokapsułkowanie ; SPME/GC ; olfaktometria ; ocena sensoryczna
Angielskie słowa kluczowe: spices ; decontamination ; aroma ; microencapsulation ; SPME/GC ; olfactometry ; sensory analysis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/10
Rok: 2010
Autorzy: Anna Piasecka, Kamila Goderska
Tytuł: Mikrokapsułkowanie białek - metody i zastosowanie
Źródło: Biotechnologia. - 2010, 1 (88), s. 34-45, bibliogr.
p-ISSN: 0860-7796
Polskie słowa kluczowe: białka ; mikrokapsułkowanie
Angielskie słowa kluczowe: protein ; microencapsulation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
10/10
Rok: 2007
Autorzy: K. Goderska, Z. Czarnecki
Tytuł: Characteristics of bifidobacterium bifidum strains as probiotics and survivability of microencapsuled cells in vitro
Źródło: Microb. Ecol. Health Dis. - 2007, vol. 19, no 1, s. 45-46
p-ISSN: 0891-060X
Uwagi: Abstracts of the 2007 Conference on Gastrointestinal Function, Chicago, Illinois, USA. April 16-18th, 2007. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 kwietnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: probiotic ; Bifidobacterium bifidum ; microencapsulation
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP