logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MICROBIOLOGY
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2018
Autorzy: Grażyna Czyżak-Runowska, Jacek Wójtowski, Alicja Niewiadomska, Maria Markiewicz-Kęszycka
Tytuł: Quality of fresh and stored mares' milk
Źródło: Mljekarstvo. - 2018, vol. 68, 2, s. 108-115, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0026-704X e-ISSN: 1846-4025
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 kwietnia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: mares' milk ; refrigeration ; freezing, ; shelf life ; microbiology
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.806
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/7
Rok: 2018
Autorzy: Irakli Janashia, Yvan Choiset, Damian Jozefiak, Franck Déniel, Emmanuel Coton, Ali Akbar Moosavi-Movahedi, Nina Chanishvili, Thomas Haertlé
Tytuł: Beneficial protective role of endogenous lactic acid bacteria against mycotic contamination of honeybee beebread
Źródło: Probiotics Antimicrob. Proteins. - 2018, vol. 10, iss. 4, s. 638-646, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1867-1306 e-ISSN: 1867-1314
Uwagi: First Online: 03 January 2018. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 grudnia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: beebread ; microbiology ; lactic acid bacteria ; antifungal activity ; honeybee
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.345
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/7
Rok: 2016
Autorzy: Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Janusz Czapski, Katarzyna Czaczyk, Marcin Kidoń, Dorota Walkowiak-Tomczak, Karolina Młynarczyk
Tytuł: Comparison of vacuum impergantion, dipping and blanching as treatment method maintaining quality of fresh-cut apple
W: Nowoczesne technologie produkcji żywności [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Hanna Maria Baranowska, Michał Piątek.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 128-145, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-837-7
Liczba arkuszy: 0,5
Angielskie słowa kluczowe: fresh-cut apple ; texture ; microbiology ; vacuum impregnation ; enzymatic browning
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/7
Rok: 2011
Autorzy: S. Nowaczewski, T. Szablewski, K. Stuper, H. Kontecka
Tytuł: Zmiana jakości mikrobiologicznej jaj bażancich w czasie ich przetrzymywania
Tytuł równoległy: Microbiological quality changes in pheasant eggs during storage
W: XXIII Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PO WPSA "Nauka praktycze drobiarskiej - praktyka drobiarska nauce" : 13-15.09.2011 r., Poznań, Poland, Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Poznań : [Uniwersytet Przyrodniczy], 2011
Szczegóły: s. 194-195
Polskie słowa kluczowe: mikrobiologia ; grzyby mikroskopowe ; ergosterol ; jaja bażanta ; czas przetrzymywania
Angielskie słowa kluczowe: microbiology ; microscopic fungi ; ergosterol ; pheasant eggs ; storage time
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
5/7
Rok: 2010
Autorzy: Bożena Danyluk, Beata Mikołajczak, Bożena Grześ, Edward Pospiech, Ryszard Kowalski, Piotr Konieczny
Tytuł: Assessment of the shelf-life of meat packed in various protective atmospheres with addition of lysozyme
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2010, vol. 60, no. 2, s. 115-120, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 lutego 2017].
Angielskie słowa kluczowe: meat ; modified atmosphere ; microbiology ; hydrophobicity ; lysozyme
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 8.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/7
Rok: 1998
Autorzy: Bożena Danyluk, Waldemar Uchman
Tytuł: Możliwość zastosowania skrobi ziemniaczanej do obniżenia aktywności wody konserw mięsnych
Źródło: Rocz. AR Pozn., Technol. Żywn. - 1998, 22 (306), s. 13-18, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0137-1762
Angielskie słowa kluczowe: water activity ; canned meat ; sensoric quality ; microbiology
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/7
Rok: 1997
Autorzy: Bożena Danyluk, Jan Pyrcz, Waldemar Uchman, Ryszard Kowalski
Tytuł: Próba sterowania aktywnością wody konserwy typu "turystyczna"
Źródło: Rocz. AR Pozn., Technol. Żywn. - 1997, 21 (298), s. 11-17, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0137-1762
Angielskie słowa kluczowe: water activity ; cenned meat ; consumer quality ; microbiology
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP