logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MICROBIOLOGICAL QUALITY
Liczba odnalezionych rekordów: 9



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/9
Rok: 2018
Autorzy: Katarzyna Czaczyk, Anna Dobrowolska
Tytuł: Zagrożenia mikrobiologiczne w owocach i warzywach o małym stopniu przetworzenia
Źródło: Przem. Spoż. - 2018, t. 72, 6, s. 19-22, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: warzywa mało przetworzone ; owoce mało przetworzone ; jakość mikrobiologiczna
Angielskie słowa kluczowe: minimally processed fruits ; minimally processed vegetables ; microbiological quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
2/9
Rok: 2015
Autorzy: Anna Kaczmarek, Renata Cegielska-Radziejewska, Tomasz Szablewski, Jan Zabielski
Tytuł: TBARS and microbial growth predicative models of pork sausage stored at different temperatures
Źródło: Czech J. Food Sci. - 2015, vol. 33, no. 4, s. 320-325, il., bibliogr.
p-ISSN: 1212-1800
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 września 2015].
Polskie słowa kluczowe: utlenianie tłuszczu ; jakość mikrobiologiczna ; równanie Arrheniusa ; TBARS ; model pierwiastkowy
Angielskie słowa kluczowe: lipid oxidation ; microbiological quality ; Arrhenius equation ; square root model ; TBARS
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.728
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/9
Rok: 2015
Autorzy: Bożena Danyluk, Agnieszka Bilska, Piotr Kirklo
Tytuł: Ocena mikrobiologiczna wybranych produktów drobiowych z grupy żywności wygodnej
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2015, t. 9, z. 3, art. 31, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_9_31.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: żywność wygodna ; mięso drobiowe ; jakość mikrobiologiczna
Angielskie słowa kluczowe: convenience food ; poultry meat ; microbiological quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/9
Rok: 2014
Autorzy: Bożena Danyluk, Agnieszka Bilska, Piotr Kirklo
Tytuł: Wpływ sposobu chłodzenia na jakość mikrobiologiczną surowców przeznaczonych do produkcji żywności wygodnej
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2014, t. 8, z. 4, art. 53, bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_8_53.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: mięso drobiowe ; jakość mikrobiologiczna ; chłodzenie immersyjne ; chłodzenie owiewowo-wodne
Angielskie słowa kluczowe: poultry meat ; microbiological quality ; water immersion ; cold-air blast with water sprays cooling
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/9
Rok: 2013
Autorzy: R. Rusinek, J. Wawrzyniak, M. Gawrysiak-Witulska, A. Kasprzycka
Tytuł: Influence of temperature moisture content and pressure on microbiological quality of rapeseed stored at anaerobic conditions
W: 10th International Conference on Agrophysics (ICA2013) : 70th anniversary of Prof. Ryszard Walczak's birthday 5th-7th June 2013 Lublin, Book of abstract / [Ed. Cezary Sławiński].
Adres wydawniczy: Lublin : Institute of Agrophysics Polish Academy of Sciences, 2013
Szczegóły: s. 110
ISBN: 978-83-89969-09-5
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 sierpnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: rzepak ; wilgotność ; przechowywanie ; rozwój grzybni ; warunki beztlenowe ; jakość mikrobiologiczna
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed ; moisture content ; storage ; mould ; fungi ; anaerobic condition ; microbiological quality
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/9
Rok: 2013
Autorzy: Monika Przeor, Ewa Flaczyk, Irena Jóźwiak, Eugeniusz Korbas
Tytuł: Changes in microbiological quality of mulberry leaves obtained in pilot-plant scale
Tytuł równoległy: Zmiany jakości mikrobiologicznej ekstraktu z liści morwy pozyskanego w skali półtechnicznej
W: Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz w analityce : IX Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Zakopane 15 - 17.10.2013 / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2013
Szczegóły: s. 186-187
Polskie słowa kluczowe: morwa biała ; jakość mikrobiologiczna ; leżakowanie ; liście
Angielskie słowa kluczowe: white mulberry ; microbiological quality ; aging ; leaves
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
7/9
Rok: 2012
Autorzy: Sylwia Bielińska-Nowak, Jacek Wójtowski, Piotr Ślósarz, Maria Markiewicz-Kęszycka
Tytuł: Budowa morfologiczna sutka owiec a jakość mikrobiologiczna ich mleka
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2012, t. 6, z. 4, art. 67, bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_6_67.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Zootechnika.
Polskie słowa kluczowe: owce ; ultrasonografia ; strzyki ; wymiona ; mleko ; jakość mikrobiologiczna
Angielskie słowa kluczowe: sheep ; ultrasonography ; teat ; udder ; milk ; microbiological quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/9
Rok: 2009
Autorzy: Jolanta Wawrzyniak, M. Gawrysiak-Witulska, Antoni Ryniecki, Dorota Piasecka, Kinga Stuper, Juliusz Perkowski
Tytuł: Microbiological and technological quality of malting barley preserved in a metal silo using near-ambient method
W: 4th International Conference on Quality and Safety in Food Production Chain : Wrocław, 24-25 September 2009.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, [2009]
Szczegóły: s. 248-249
ISBN: 978-83-60574-65-2
Angielskie słowa kluczowe: microbiological quality ; technological quality ; malting barley grain
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
9/9
Rok: 2009
Autorzy: M. Gawrysiak-Witulska, J. Wawrzyniak, A. Ryniecki, M. Rudzińska, K. Stuper, J. Perkowski
Tytuł: Microbiological and technological quality of repeseed preserved using the controlled near-ambient drying
W: Advances in research and technology of rapeseed oil : Monograph. Part 2 / Ed.-in-Chief Edward Szłyk.
Adres wydawniczy: Toruń : Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Mikołaja Kopernika, 2009
Szczegóły: s. 159-171, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-231-2452-8
Polskie słowa kluczowe: rzepak ; nasiona oleiste ; jakość mikrobiologiczna ; jakość technologiczna ; suszenie ; ergosterol
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed ; microbiological quality ; technological quality ; near-ambient drying ; ergosterol
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP