logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MICROBIAL QUALITY
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2018
Autorzy: Łukasz Tomczyk, Tomasz Szablewski, Renata Cegielska-Radziejewska, Lidia Lewko, Piotr Konieczny
Tytuł: An assessment of the influence of silver stabilized hydrogen peroxide on the eggshell condition
Źródło: Emir. J. Food Agric. - 2018, vol. 30, iss. 2, s. 131-136, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2079-052X e-ISSN: 2079-0538
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 września 2018].
Angielskie słowa kluczowe: silver ions ; hydrogen peroxide ; eggs ; eggshell strength ; microbial quality
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.609
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/7
Rok: 2017
Autorzy: Bożena Danyluk, Agnieszka Bilska, Ryszard Kowalski, Monika Niedzielska, Krzysztof Kubera
Tytuł: Microbial contamination of homogenized sausages containing BAADER meat, stored in atmospheric air
W: Logistics Facing Challenges of Food Security and Environmental Protection : 2nd International Forum on Agri-Food Logistics, 3rd National Scientific Conference AGROLOGISTYKA, June 22-23, 2017, Poznań, Poland / Ed. Karol Wajszczuk.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Poznań University of Life Sciences, 2017
Szczegóły: s. 72-75, bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-866-7
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 27 listopada 2017].
Angielskie słowa kluczowe: wiener sausages ; poultry deboned meat ; microbial quality
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/7
Rok: 2017
Autorzy: Bożena Danyluk, Agnieszka Bilska, Ryszard Kowalski, Anna Jeżewska, Agnieszka Świtała
Tytuł: Microbial contamination of homogenized vacuum packaged sausages containing BAADER meat
W: Logistics Facing Challenges of Food Security and Environmental Protection : 2nd International Forum on Agri-Food Logistics, 3rd National Scientific Conference AGROLOGISTYKA, June 22-23, 2017, Poznań, Poland / Ed. Karol Wajszczuk.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Poznań University of Life Sciences, 2017
Szczegóły: s. 76-79, bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-866-7
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 27 listopada 2017].
Angielskie słowa kluczowe: wiener sausages ; poultry deboned meat ; microbial quality ; vacuum packaging
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/7
Rok: 2015
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Katarzyna Czaczyk
Tytuł: Effect of pretreatment and modified atmosphere packaging on quality of dry coleslaw mix
Źródło: Packag. Technol. Sci. - 2015, vol. 28, iss. 12, s. 1011-1026, il., bibliogr.
p-ISSN: 0894-3214 e-ISSN: 1099-1522
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 grudnia 2015].
Angielskie słowa kluczowe: coleslaw mix ; microbial quality ; modified atmosphere ; disinfection ; minimal processing
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.292
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/7
Rok: 2015
Autorzy: R. Biegańska-Marecik, E. Radziejewska-Kubzdela, R. Marecik, K. Czaczyk
Tytuł: Sensory and microbiological quality of kale (Brassica oleracea var. acephala) packed in a modified atmosphere using microperforation of packaging film
W: VI International Conference on Environmental, Industrial and Applied Microbiology - BioMicroWorld 2015 : Barcelona (Spain), 28-30 October 2015, Book of abstracts.
Adres wydawniczy: [Barcelona] : Formatex Research Center, 2015
Szczegóły: s. 182
Angielskie słowa kluczowe: modified atmosphere ; kale ; microperforation of packaging film ; sensory quality ; microbial quality
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
6/7
Rok: 2013
Autorzy: Piotr Konieczny, Joanna Dziedzic, Renata Cegielska-Radziejewska, Ewelina Mroczek
Tytuł: Analiza jakości powietrza w wybranych pomieszczeniach produkcyjnych zakładu drobiarskiego z zastosowaniem mikrobiologicznego próbnika powietrza
W: Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz w analityce : IX Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Zakopane 15 - 17.10.2013 / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2013
Szczegóły: s. 54-57
Polskie słowa kluczowe: powietrze ; jakość mikrobiologiczna ; próbnik powietrza ; zakłady spożywcze
Angielskie słowa kluczowe: air ; microbial quality ; air sampler ; food processing plant
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
7/7
Rok: 2008
Autorzy: Marzena Gawrysiak-Witulska, Jolanta Wawrzyniak, Antoni Ryniecki, Juliusz Perkowski
Tytuł: Relationship of ergosterol content and fungal contamination and assessment of technological quality of malting barley preserved in a metal silo using the near-ambient method
Źródło: J. Stored Prod. Res. - 2008, vol. 44, iss. 4, s. 360-365, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0022-474X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 stycznia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: malting barley grain ; microbial quality ; ergosterol content ; technological quality ; near-ambient drying
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.879
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP