logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MECHANICALLY RECOVERED POULTRY MEAT
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2015
Autorzy: W. Białas, J. Stangierski, P. Konieczny
Tytuł: Protein and water recovery from poultry processing wastewater integrating microfiltration, ultrafiltration and vacuum membrane distillation
Źródło: Int. J. Environ. Sci. Technol. - 2015, vol. 12, iss. 6, s. 1875-1888, il., bibliogr.
p-ISSN: 1735-1472 e-ISSN: 1735-2630
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 sierpnia 2015].
Angielskie słowa kluczowe: water purification ; polypropylene membrane ; fouling ; rejection coefficient ; mechanically recovered poultry meat ; hydrophobicity ; downstream pressure
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.344
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/5
Rok: 2014
Autorzy: Jerzy Stangierski, Ryszard Rezler, Grzegorz Lesnierowski
Tytuł: Analysis of the effect of heating on rheological attributes of washed mechanically recovered chicken meat modified with transglutaminase
Źródło: J. Food Eng. - 2014, vol. 141, s. 13-19, il., bibliogr.
p-ISSN: 0260-8774
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 czerwca 2014].
Angielskie słowa kluczowe: poultry meat ; mechanically recovered poultry meat ; myofibril preparation ; transglutaminase ; rheology ; dynamic mechanical analysis
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.771
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/5
Rok: 2013
Autorzy: Jerzy Stangierski, Anna Kaczmarek
Tytuł: Effects of transglutaminase modification on tje quality of poultry surimi : Investigations on poultry surimi obtained from mechanically recovered chicken meat
Źródło: Fleischwirtsch. Int. China - 2013, 1, s. 50-54, il., bibliogr.
Angielskie słowa kluczowe: mechanically recovered poultry meat ; chicken surimi ; transglutaminase ; texture ; quality
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: CHI
Praca afiliowana przez UP
4/5
Rok: 2012
Autorzy: Jerzy Stangierski, Anna Kaczmarek
Tytuł: Effects of transglutaminase modification on the quality of poultry surimi : Investigations on poultry surimi obtained from mechanically recovered chicken meat
Źródło: Fleischwirtsch. Int. - 2012, vol. 27, 6, s. 69-73, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0179-2415
Angielskie słowa kluczowe: mechanically recovered poultry meat ; chicken surimi ; transglutaminase ; texture ; quality
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
5/5
Rok: 2008
Autorzy: Jerzy Stangierski, Hanna Maria Baranowska, Ryszard Rezler, Jacek Kijowski
Tytuł: Enzymatic modification of protein preparation obtained from water-washed mechanically recovered poultry meat
Źródło: Food Hydrocolloids. - 2008, vol. 22, iss. 8, s. 1629-1636, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0268-005X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 kwietnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: mechanically recovered poultry meat ; poultry surimi ; transglutaminase ; dynamic mechanical analysis ; nuclear magnetic resonance
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.511
Punktacja MNiSW: 24.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP