logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MECHANICAL SPECTRUM
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2017
Autorzy: Anna Pruska-Kędzior, Agnieszka Makowska, Zenon Kędzior, Bolesław P. Salmanowicz
Tytuł: Rheological characterisation of gluten from triticale (x Triticosecale Wittmack)
Źródło: J. Sci. Food Agric. - 2017, vol. 97, iss. 14, s. 5043-5052, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0022-5142 e-ISSN: 1097-0010
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 października 2017].
Angielskie słowa kluczowe: triticale gluten ; mechanical spectrum ; retardation test ; prolamins ; HMW and LMW secaloglutenins
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.379
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/6
Rok: 2012
Autorzy: Zenon Kędzior, Anna Pruska-Kędzior, Magdalena Jankowska, Bolesław Salmanowicz, Maria Binder, Ewelina Kasprowicz
Tytuł: Comparison of viscoelastic properties of gluten obtained from einkorn, emmer, durum, spelt and common wheat
W: 6th International Symposium on Food Rheology and Structure : ISFRS 2012, April 10-13 2012, Zurich, Switzerland, Abstract Book / Ed. Peter Fischer and Erich J. Windhab.
Adres wydawniczy: Zurich : Laboratory of Food Process Engineering (ETH), 2012
Szczegóły: s. 125, il., bibliogr.
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 lutego 2016].
Polskie słowa kluczowe: pszenica durum ; pszenica samopsza ; pszenica płaskurka ; pszenica orkisz ; gluten ; właściwości lepkosprężyste ; spektrum mechaniczne ; test retardacji ; metoda Cole-Cole ; skład frakcyjny białek
Angielskie słowa kluczowe: einkorn ; emmer ; durum wheat ; spelt ; common wheat ; gluten ; viscoelastic properties ; mechanical spectrum ; retardation test ; Cole-Cole method ; protein fractional composition
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/6
Rok: 2011
Autorzy: Jerzy R. Warchalewski, Justyna Gralik, Stanisław Grundas, Anna Pruska-Kędzior, Zenon Kędzior
Tytuł: Changes in microwave-treated wheat grain properties
W: Advances in induction and microwave heating of mineral and organic materials / Ed. Stanisław Grundas.
Adres wydawniczy: [Rijeka] : InTech, 2011
Szczegóły: s. 503-530, il., bibliogr.
ISBN: 978-953-307-522-8
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 lutego 2016].
Liczba arkuszy: 2,3
Polskie słowa kluczowe: ziarno pszenicy ; ogrzewanie mikrofalowe ; postępowanie pozbiorcze ; wartość wypiekowa ; gluten ; spektrum mechaniczne ; metoda Cole-Cole ; Ephestia kuehniella ; Tribolium confusum ; Sitophilus granarius
Angielskie słowa kluczowe: wheat grain ; microwave heating ; post-harvest treatment ; baking value ; farinograph ; extensograph ; baking test ; gluten ; mechanical spectrum ; Cole-Cole method ; Ephestia kuehniella ; Tribolium confusum ; Sitophilus granarius
Charakt. formalna: ZRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/6
Rok: 2011
Autorzy: Maria Binder, Anna Pruska-Kędzior, Zenon Kędzior, Magdalena Jankowska, Ewelina Chojnacka
Tytuł: Charakterystyka składu frakcyjnego i właściwości reologicznych białka wypełniającego ziarna żyta
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2011, R. 18, nr 6 (79), s. 67-78, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 lutego 2016].
Polskie słowa kluczowe: żyto ; białko wypełniające ; gluten żytni ; reologia dynamiczna ; spektrum mechaniczne ; metoda Cole-Cole
Angielskie słowa kluczowe: rye ; wedge protein ; rye gluten ; dynamic rheology ; mechanical spectrum ; Cole-Cole method
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.155
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/6
Rok: 2006
Autorzy: Anna Pruska-Kędzior, Zenon Kędzior
Tytuł: Rheological properties of food systems
W: Chemical and functional properties of food components / Ed. by Zdzisław E. Sikorski..
Inf. o wydaniu: 3rd ed.
Adres wydawniczy: Boca Raton : CRC Press, 2006
Szczegóły: s. 209-243, il., bibliogr.
ISBN: 978-0-8493-9675-5
Liczba arkuszy: 2,9
Polskie słowa kluczowe: żywność ; struktura ; reologia ; właściwości lepkosprężyste ; lepkość ; spektrum mechaniczne ; test retardacji ; krzywa płynięcia
Angielskie słowa kluczowe: food ; structure ; rheology ; viscoelastic properties ; viscosity ; mechanical spectrum ; retardation test ; flow curve
Charakt. formalna: ZRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
DOI:
6/6
Rok: 2006
Autorzy: Anna Pruska-Kędzior, Zenon Kędzior, Jacques Lefebvre, Elżbieta Bera, Justyna Golińska-Krysztofiak, Katarzyna Hryciuk
Tytuł: Effect of climatic conditions of wheat breeding on linear viscoelastic properties of wheat gluten studied using a phenomenological analysis in retardation and in dynamic experiments
W: Proceedings of the 4th International Symposium on Food Rheology and Structure : ISFRS 2006, February 19-23, 2006, Zurich, Switzerland / Ed. Peter Fischer, Philipp Erni and Erich J. Windhab.
Adres wydawniczy: Zurich : Laboratory of Food Process Engineering (ETH), 2006
Szczegóły: s. 559-563, il., bibliogr.
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 lutego 2016].
Polskie słowa kluczowe: pszenica zwyczajna ; gluten ; właściwości lepkosprężyste ; spektrum mechaniczne ; test retardacji ; metoda Cole-Cole ; analiza fenomenologiczna ; warunki pogodowe
Angielskie słowa kluczowe: common wheat ; gluten ; viscoelastic properties ; mechanical spectrum ; retardation test ; Cole-Cole method ; phenomenological analysis ; weather conditions
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP