logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MEAT TENDERNESS
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2016
Autorzy: Ewa Iwańska, Beata Mikołajczak, Bożena Grześ, Edward Pospiech
Tytuł: Wpływ procesu poubojowego dojrzewania mięsa wieprzowego na zmiany profilu białek i kruchość
Tytuł równoległy: Impact of post mortem aging of pork on changes in the isoelectric point of the proteins and tenderness
Źródło: Med. Weter. - 2016, vol. 72, nr 7, s. 458-462, il., bibliogr.
p-ISSN: 0025-8628
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 listopada 2016].
Angielskie słowa kluczowe: isoelectric focusing ; troponin T ; proteins of centrifugal drip ; meat tenderness
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.161
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/5
Rok: 2009
Autorzy: E. Iwańska, E. Pospiech, B. Grześ, B. Mikołajczak, M. Mielnik
Tytuł: Evaluation of pork tenderisation process using IEF and 2DE
W: 4th International Conference on Quality and Safety in Food Production Chain : Wrocław, 24-25 September 2009.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, [2009]
Szczegóły: s. 79-80
ISBN: 978-83-60574-65-2
Angielskie słowa kluczowe: pig meat ; meat tenderness ; isoelectrofocusing ; electrophoresis
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/5
Rok: 2009
Autorzy: A. Iwanowska, E. Pospiech, A. Łyczyński, S. Rosochacki, B. Grześ, B. Mikołajczak, E. Iwańska
Tytuł: Impact of μ-calpain gene on the culinary quality of cattle meat
W: 4th International Conference on Quality and Safety in Food Production Chain : Wrocław, 24-25 September 2009.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, [2009]
Szczegóły: s. 77
ISBN: 978-83-60574-65-2
Angielskie słowa kluczowe: cattle meat ; meat tenderness ; culinary meat
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/5
Rok: 2003
Autorzy: Edward Pospiech, Bożena Grześ, Andrzej Łyczyński, Karol Borzuta, Milena Szalata, Beata Mikołajczak
Tytuł: Muscle proteins and their changes in the process of meat tenderization
Tytuł równoległy: Białka mięśniowe i ich zmiany w procesie kruszenia mięsa
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2003, vol. 21, suppl. 1, s. 133-151, bibliogr.
p-ISSN: 0860-4037
Uwagi: Artykuł przedstawiony na konferencji: Effect of genetic and non-genetic factors on carcass and meat quality of pigs, 24-25 April 2003, Siedlce, Poland.
Angielskie słowa kluczowe: meat tenderness ; proteins ; tenderization
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
5/5
Rok: 2001
Autorzy: M. Szalata, E. Pospiech, A. Łyczyński, A. Medyński, B. Grześ
Tytuł: Applying of calcium chlorine for tenderness improvement of pork
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2001, vol. 10/51, no. 3 (S), s. 233-235, bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Angielskie słowa kluczowe: meat tenderness ; pig meatiness ; shearing force ; sensory evaluation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP