logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MEAT QUALITY
Liczba odnalezionych rekordów: 43



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/43
Rok: 2019
Autorzy: Anita Zaworska-Zakrzewska, Małgorzata Kasprowicz-Potocka, Zuzanna Wisniewska, Andrzej Rutkowski, Marcin Hejdysz, Sebastian Kaczmarek, Piotr Nowak, Anna Zmudzinska, Mirosław Banaszak
Tytuł: The chemical composition of domestic soybean seeds and the effects of partial substitution of soybean meal by raw soybean seeds in the diet on pigs' growth performance and pork quality (m. longissimus lumborum)
Źródło: Ann. Anim. Sci. - [2019], Ahead of Print, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1642-3402 e-ISSN: 2300-8733
Uwagi: This is unrdited PDF of peer-reviewed and accepted manuscript. Copyediting, typesetting, and review of the manuscript may affect the content, so this provisional version can differ from the final version. - Publikacja dostępna online [Dostęp: 4 lutego 2020].
Angielskie słowa kluczowe: raw soybean ; growing pigs ; meat quality
Charakt. formalna: PRE
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/43
Rok: 2019
Autorzy: Joanna Składanowska-Baryza, Marek Stanisz
Tytuł: Pre-slaughter handling implications on rabbit carcass and meat quality - a review
Źródło: Ann. Anim. Sci. - 2019, vol. 19, no. 4, s. 875-885, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1642-3402 e-ISSN: 2300-8733
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 4 listopada 2019].
Angielskie słowa kluczowe: meat quality ; rabbit meat ; welfare
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.515
Punktacja MNiSW: 100.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/43
Rok: 2019
Autorzy: Marek Stanisz, Agnieszka Ludwiczak, Joanna Składanowska-Baryza, Marta Bykowska-Maciejewska
Tytuł: The effect of age and ultimate pH value on selected quality traits of meat from wild boar
Źródło: Can. J. Anim. Sci. - 2019, vol. 99, 2, s. 336-342, bibliogr., abstr., rés.
p-ISSN: 0008-3984 e-ISSN: 1918-1825
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 maja 2019].
Angielskie słowa kluczowe: age ; high ultimate pH ; meat quality ; wild boar
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.850
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/43
Rok: 2019
Autorzy: M. Zaborowicz, D. Lisiak, K. Koszela, P. Boniecki, S. Kujawa, W. Mueller, Ł. Gierz, K. Przybył, P. Ślósarz
Tytuł: Application of neural modelling methods in the evaluation of the quality of pork half-carcasses
W: Eleventh International Conference on Digital Image Processing (ICDIP 2019) : 10-13 May, 2019, Guangzhou, China / Ed. Jenq-Neng Hwang, Xudong Jiang.
Adres wydawniczy: Bellingham : SPIE, 2019
Seria: Proceedings of SPIE, ISSN 0277-786X ; vol. 11179
Szczegóły: art. no. 1117940, il., bibliogr., abstr.
ISBN: 9781510630758
Angielskie słowa kluczowe: computer image analysis ; neural modeling ; pork half carcass ; meat quality
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Inne bazy podające opis:
  • Scopus
  • Web of Science

    DOI:
    5/43
    Rok: 2019
    Autorzy: A. Drazbo, K. Kozłowski, K. Ognik, A. Zaworska, J. Jankowski
    Tytuł: The effect of raw and fermented rapeseed cake on growth performance, carcass traits, and breast meat quality in turkey
    Źródło: Poult. Sci. - 2019, vol. 98, iss. 11, s. 6161-6169, bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 0032-5791 e-ISSN: 1525-3171
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 lutego 2020].
    Angielskie słowa kluczowe: carcass trait ; meat quality ; Turkey ; rapeseed cake ; fermentation
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.027
    Punktacja MNiSW: 140.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    6/43
    Rok: 2018
    Autorzy: J. Sobczak, J. Stangierski, P. Marek, J. Kijowski
    Tytuł: Effect of probiotic administration on productivity and quality of broiler chicken meat
    Źródło: Anim. Nutr. Feed Technol. - 2018, vol. 18, s. 79-88, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 0972-2963 e-ISSN: 0974-181X
    Angielskie słowa kluczowe: broiler ; chickens ; carcass ; meat quality ; probiotic ; production
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.309
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    DOI:
    7/43
    Rok: 2018
    Autorzy: Joanna Składanowska-Baryza, Agnieszka Ludwiczak, Łukasz Sikora, Marta Bykowska, Marek Stanisz
    Tytuł: Influence of transport on selected quality factors of rabbit meat
    Tytuł równoległy: Wpływ transportu na wybrane cechy jakościowe mięsa króliczego
    Źródło: Ann. Warsaw Univ. Life Sci. - SGGW, Anim. Sci. - 2018, no 57, (3), s. 289-297, bibliogr., abstr., streszcz.
    p-ISSN: 1898-8830
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 lipca 2019].
    Polskie słowa kluczowe: mięso królicze ; jakość mięsa ; transport ; stres ; mięso DFD
    Angielskie słowa kluczowe: rabbit meat ; transport ; meat quality ; stress ; DFD
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 12.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    8/43
    Rok: 2018
    Autorzy: Marta Bykowska
    Tytuł: Influence of selected factors on meat quality from farm-raised and wild fallow deer (Dama dama): a review
    Źródło: Can. J. Anim. Sci. - 2018, vol. 98, 3, s. 405-415, bibliogr., abstr., rés.
    p-ISSN: 0008-3984 e-ISSN: 1918-1825
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 października 2018].
    Angielskie słowa kluczowe: farm-raised fallow deer ; wild fallow deer ; meat quality ; venison
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.850
    Punktacja MNiSW: 30.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    9/43
    Rok: 2017
    Autorzy: A. Dobek, E. Gornowicz, K. Moliński, B. Grajewski, M. Lisowski, T. Szwaczkowski
    Tytuł: Successful identification of duck genome region determining desirable uniformity of meat performance traits
    Źródło: Braz. J. Poult. Sci. - 2017, vol. 19, no. 3, s. 437-444, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 1516-635X e-ISSN: 1806-9061
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 września 2017].
    Polskie słowa kluczowe: kaczka ; jakość mięsa ; markery mikrosatelitarne
    Angielskie słowa kluczowe: duck ; meat quality ; microsatellite markers
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.463
    Punktacja MNiSW: 20.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    10/43
    Rok: 2017
    Autorzy: Grażyna Czyżak-Runowska, Bożena Grześ, Edward Pospiech, Jolanta Komisarek, Monika Okulicz, Daniel Stanisławski, Maria Markiewicz-Kęszycka
    Tytuł: Meat quality of Limousin young bulls slaughtered at 6, 9 and 12 months of age
    Źródło: Emir. J. Food Agric. - 2017, vol. 29, iss. 10, s. 792-798, bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 2079-052X e-ISSN: 2079-0538
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 8 grudnia 2017].
    Angielskie słowa kluczowe: young bulls ; age ; meat quality ; glycolytic potential ; residual glycogen
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.609
    Punktacja MNiSW: 20.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    11/43
    Rok: 2016
    Autorzy: Agnieszka Ludwiczak, Marek Stanisz, Marta Bykowska, Joanna Składanowska, Łukasz Sikora, Piotr Ślósarz
    Tytuł: The effect of sex, storage time and muscle type on the quality French Lop rabbit meat
    Tytuł równoległy: Wpływ płci, czasu przechowywania i rodzaju mięśnia na jakość mięsa królików rasy baran francuski
    Źródło: Rocz. Nauk. PTZ. - 2016, t. 12, nr 2, s. 45-49, bibliogr.
    p-ISSN: 1733-7305
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 czerwca 2016].
    Polskie słowa kluczowe: królik ; baran francuski ; płeć ; czas pomiaru ; jakość mięsa
    Angielskie słowa kluczowe: rabbit ; French Lop ; sex ; time of measurement ; meat quality
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 7.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    12/43
    Rok: 2016
    Autorzy: Magdalena Graczyk, Ewa Gornowicz, Sebastian Mucha, Mirosław Lisowski, Bartosz Grajewski, Jolanta Radziszewska, Marian Pietrzak, Tomasz Szwaczkowski
    Tytuł: Odziedziczalność wybranych cech jakości mięsa kaczek
    Źródło: Rocz. Nauk. PTZ. - 2016, t. 12, nr 4, s. 9-17, bibliogr.
    p-ISSN: 1733-7305
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 lutego 2017].
    Polskie słowa kluczowe: jakość mięsa ; odziedziczalność ; ocena sensoryczna ; kaczki
    Angielskie słowa kluczowe: meat quality ; heritability ; sensory assessment ; ducks
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 7.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    13/43
    Rok: 2015
    Autorzy: K. Moliński, T. Szwaczkowski, E. Gornowicz, M. Lisowski, B. Grajewski, A. Dobek
    Tytuł: New approach for the detection of loci determining duck meat quality [*]
    Źródło: Eur. Poult. Sci. - 2015, vol. 79
    e-ISSN: 1612-9199
    Uwagi: Opublikowano: 29.07.2015.
    Polskie słowa kluczowe: loci ; jakość mięsa ; kaczka
    Angielskie słowa kluczowe: loci ; meat quality ; duck
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    DOI:
    14/43
    Rok: 2015
    Autorzy: Karolina Szulc, Ewa Skrzypczak
    Tytuł: Porównanie jakości mięsa rodzimych świń ras polskich i włoskich
    W: Produkty lokalne pochodzenia zwierzęcego szansą rozwoju regionalnego : LXXX Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego, Bydgoszcz, 21-23 września 2015.
    Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Wydawnictwa Uczelniane Uniwersytetu Technologiczno-Przyrodniczego, 2015
    Szczegóły: s. 115-123, bibliogr.
    Polskie słowa kluczowe: świnie ; mięso wieprzowe ; jakość mięsa
    Angielskie słowa kluczowe: pigs ; pork ; meat quality
    Charakt. formalna: PRZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    15/43
    Rok: 2015
    Autorzy: A. Przybylak, P. Ślósarz, P. Boniecki, K. Koszela, M. Zaborowicz, K. Przybył, D. Wojcieszak, R. Szulc, A. Ludwiczak, K. Górna
    Tytuł: Marbling classification of lambs carcasses with the artificial neural image analysis
    W: Seventh International Conference on Digital Image Processing (ICDIP 2015) : 9-10 April 2015, Los Angeles, California, United States / Ed. Charles M. Falco, Xudong Jiang.
    Adres wydawniczy: Bellingham : SPIE, 2015
    Seria: Proceedings of SPIE, ISSN 0277-786X ; vol. 9631
    Szczegóły: art. no. 963113, il., bibliogr.
    ISBN: 978-1-62841-829-3
    Angielskie słowa kluczowe: artificial neural networks ; image analysis ; lamb marbling ; meat quality
    Charakt. formalna: ZRZ
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    Inne bazy podające opis:
  • Web of Science
  • Scopus

    DOI:
    16/43
    Rok: 2015
    Autorzy: Marek Stanisz, Agnieszka Ludwiczak, Marian Pietrzak, Piotr Ślósarz
    Tytuł: The quality of meat and edible by-products from kids with different inheritance of Boer goat
    Źródło: Small Ruminant Res. - 2015, vol. 125, s. 81-87, bibliogr.
    p-ISSN: 0921-4488
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 września 2015].
    Polskie słowa kluczowe: koza burska ; mięso kozie ; jakość mięsa
    Angielskie słowa kluczowe: Boer crossbreeding ; edible by-products ; meat quality ; Polish White Improved
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.083
    Punktacja MNiSW: 30.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    17/43
    Rok: 2015
    Autorzy: S. Świątkiewicz, A. Arczewska-Włosek, D. Józefiak
    Tytuł: Application of microalgae biomass in poultry nutrition
    Źródło: Worlds Poultry Sci. J. - 2015, vol. 71, iss. 4, s. 663-672, bibliogr.
    p-ISSN: 0043-9339 e-ISSN: 1743-4777
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 czerwca 2016].
    Angielskie słowa kluczowe: microalgae ; poultry ; egg quality ; meat quality ; PUFA ; carotenoids
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.974
    Punktacja MNiSW: 30.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    18/43
    Rok: 2014
    Autorzy: Sebastian Mucha, Bartosz Grajewski, Ewa Gornowicz, Mirosław Lisowski, Jolanta Radziszewska, Tomasz Szwaczkowski
    Tytuł: Mapping quantitative trait loci affecting some carcass and meat traits in duck (Anas platyrhynchos)
    Źródło: J. Appl. Genet. - 2014, vol. 55, no. 4, s. 497-503, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1234-1983 e-ISSN: 2190-3883
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 stycznia 2015].
    Polskie słowa kluczowe: kaczki ; jakość mięsa ; mapowanie QTL
    Angielskie słowa kluczowe: duck ; meat quality ; QTL mapping
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.477
    Punktacja MNiSW: 20.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    19/43
    Rok: 2014
    Autorzy: Alain Kondjovan, Achim Kohler, Carolina Eva Realini, Stéphane Portanguen, Ryszard Kowalski, Sylvie Clejron, Philippe Gatellier, Sylvie Chevolleau, Jean-Marie Bonny, Laurent Debrauwer
    Tytuł: Towards models for the prediction of beef meat quality during cooking
    Źródło: Meat Sci. - 2014, vol. 97, iss. 3, s. 323-331, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0309-1740
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 września 2015].
    Angielskie słowa kluczowe: meat quality ; nutritional properties ; heterocyclic aromatic amines ; cooking process ; mathematical modeling
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.615
    Punktacja MNiSW: 35.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    20/43
    Rok: 2014
    Autorzy: Dariusz Lisiak, Eugenia Grześkowiak, Piotr Janiszewski, Karol Borzuta, Benedykt Pepliński, Karol Wajszczuk
    Tytuł: Wpływ intensywności żywienia tuczników na jakość mięsa
    Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2014, R. 21, nr 6 (97), s. 102-112, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1425-6959
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 sierpnia 2015].
    Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; polska biała zwisłoucha ; krzyżowanie ras ; żywienie intensywne ; żywienie ekstensywne ; jakość mięsa ; wielka biała polska
    Angielskie słowa kluczowe: pigs ; Polish landrace ; crossbreeding ; intense feeding ; extensive feeding ; meat quality ; Polish large white
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    21/43
    Rok: 2012
    Autorzy: Karolina Szulc, Dariusz Lisiak, Eugenia Grześkowiak, Sebastian Nowaczewski
    Tytuł: The influence of cross-breeding Zlotnicka Spotted native breed sows with boars of Duroc (D) and Polish Large White (PLW) breeds on meat quality
    Źródło: Afr. J. Biotechnol. - 2012, vol. 11 (19), s. 4471-4477, bibliogr.
    p-ISSN: 1684-5315
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 czerwca 2014].
    Angielskie słowa kluczowe: pigs ; Złotnicka Spotted ; cross-breeds ; meat quality
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    22/43
    Rok: 2010
    Autorzy: Bożena Grześ, Edward Pospiech, Maria Koćwin-Podsiadła, Andrzej Łyczyński, Elżbieta Krzęcio, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska
    Tytuł: Relationships between the polymorphism of myosin heavy chains and selected meat quality traits of pigs with different susceptibility to stress
    Źródło: Arch. Tierz.-Arch. Anim. Breed. - 2010, vol. 53, 1, s. 65-72, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0003-9438
    Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 5 sierpnia 2015].
    Polskie słowa kluczowe: śwnia ; receptor rianodynowy ; gen receptora rianodyny (RYR1) ; izoformy MHC ; jakość mięsa
    Angielskie słowa kluczowe: pig ; ryanodine receptor ; RYR1 gene ; MHC isoforms ; meat quality
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.519
    Punktacja MNiSW: 20.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    23/43
    Rok: 2010
    Autorzy: Grażyna Czyżak-Runowska, Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Maria Koćwin-Podsiadła, Janusz Wojtczak, Ewa Rzosińska, Beata Mikołajczak, Bożena Grześ, Ewa Iwańska, Elżbieta Krzęcio, Halina Sieczkowska, Katarzyna Antosik
    Tytuł: Electrical conductivity as an indicator of pork meat quality
    Tytuł równoległy: Przewodność elektryczna mięsa wieprzowego jako wskaźnik jego jakości
    Źródło: J. Cent. Eur. Agric. [Dokument elektroniczny]. - 2010, vol. 11, no. 1, s. 105-112, bibliogr.
    https://jcea.agr.hr/volumes.php?lang=en&search=Article%3A826
    p-ISSN: 1332-9049
    Polskie słowa kluczowe: przewodność elektryczna ; mięso wieprzowe ; jakość mięsa
    Angielskie słowa kluczowe: electrical conductivity ; meat quality ; pork meat
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    24/43
    Rok: 2009
    Autorzy: Marek Stanisz, Piotr Ślósarz, Adam Gut
    Tytuł: Slaughter value and meat quality of goat kids with various share Boer blood
    Tytuł równoległy: Wartość rzeźna, jakość tuszy i charakterystyka mięsa koziołków mieszańców rasy białej uszlachetnionej z rasą burską
    Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2009, vol. 27, no. 3, s. 189-197, bibliogr., abstr., streszcz.
    p-ISSN: 0860-4037
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 lipca 2018].
    Angielskie słowa kluczowe: carcass ; goat kids ; meat quality ; slaughter value ; sensory evaluation
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.349
    Punktacja MNiSW: 10.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    25/43
    Rok: 2007
    Autorzy: Edward Pospiech, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska, Andrzej Łyczyński
    Tytuł: Proteins of meat as a potential indicator of its quality - a review
    Tytuł równoległy: Białka mięsa jako potencjalny wskaźnik jego jakości - artykuł przeglądowy
    Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2007, vol. 57, no. 1, s. 11-16, bibliogr.
    p-ISSN: 1230-0322
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 sierpnia 2016].
    Angielskie słowa kluczowe: proteins ; markers ; meat quality ; tenderness ; water holding capacity ; colour
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 6.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    26/43
    Rok: 2006
    Autorzy: E. Pospiech, B. Mikołajczak, E. Iwańska, B. Grześ, A. Łyczyński, W. Kapelański
    Tytuł: Differentiation of acid meat from other quality groups (RFN and PSE) through the analysis of proteins from its drip
    W: 52nd International Congress of Meat Science and Technology "Harnessing and exploiting global opportunities" : 13th-18th August 2006, Dublin, Ireland / Ed. Declan Troy, Rachel Pearce, Briege Byrne, Joseph Kerry.
    Adres wydawniczy: Wageningen : Wageningen Academic Publishers, 2006
    Szczegóły: s. 287-288, bibliogr.
    ISBN: 978-90-8686-010-4
    Angielskie słowa kluczowe: protein ; 2D electrophoresis ; mass spectrometry ; meat quality ; acid meat
    Charakt. formalna: ZRZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    27/43
    Rok: 2006
    Autorzy: Bożena Grześ, Edward Pospiech, Wojciech Kapelański, Andrzej Łyczyński, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska
    Tytuł: A comparison of properties of meat of various quality groups (RFN, RFN-s, PSE and ASE) obtained from first farrowing gilts
    Tytuł równoległy: Porównanie właściwości mięsa o zróżnicowanej jakości pozyskanego od loszek jednorazówek
    Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2006, vol. 24, suppl. 2, s. 99-104, bibliogr.
    p-ISSN: 0860-4037
    Uwagi: Artykuł przedstawiony na: III Conference "Genetic and Environmental Possibilities of Adjusting the Slaughter Value and Meat Quality of Animals to Consumers' Requirements", 7-8 September 2006, Lublin-Krasnobród, Poland.
    Angielskie słowa kluczowe: first farrowing gilts ; meat quality ; muscle fibres ; myosin ; porcine meat ; pigs
    Charakt. formalna: PRZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    28/43
    Rok: 2006
    Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Ewa Rzosińska, Grażyna Czyżak-Runowska, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska
    Tytuł: Quality of porcine meat in relation to pig genotype and intramuscular fat content
    Tytuł równoległy: Jakość mięsa wieprzowego w zależności od genotypu i poziomu tłuszczu śródmięśniowego (IMF)
    Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2006, vol. 24, suppl. 2, s. 195-204, bibliogr.
    p-ISSN: 0860-4037
    Uwagi: Artykuł przedstawiony na: III Conference "Genetic and Environmental Possibilities of Adjusting the Slaughter Value and Meat Quality of Animals to Consumers' Requirements", 7-8 September 2006, Lublin-Krasnobród, Poland.
    Angielskie słowa kluczowe: fatteners ; genotypes ; intramuscular fat ; meat quality
    Charakt. formalna: PRZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    29/43
    Rok: 2006
    Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Grażyna Runowska, Ewa Rzosińska, Beata Mikołajczak, Bożena Grześ, Ewa Iwańska, Maria Koćwin-Podsiadła
    Tytuł: Pork meat quality in line 990 and 890 pigs compared with Danish crossbred pigs [(L x Y) x Du]
    Tytuł równoległy: Porównanie jakości mięsa wieprzowego świnii linii 990 i 890 z mięsem świń duńskich [(L x Y) x Du]
    Źródło: Ann. Anim. Sci. - 2006, vol. 6, no. 2, s. 277-282, bibliogr.
    p-ISSN: 1642-3402
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 lutego 2017].
    Angielskie słowa kluczowe: pigs ; genotype ; meat quality
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 6.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    30/43
    Rok: 2006
    Autorzy: Andrzej Łyczyński, Stanisław Wajda, Grażyna Czyżak-Runowska, Ewa Rzosińska, Bożena Grześ
    Tytuł: Effect of environmental conditions on pork meat quality - a review
    Tytuł równoległy: Wpływ czynników środowiskowych na jakość mięsa wieprzowego - artykuł przeglądowy
    Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2006, vol. 15/56, no. 2, s. 109-116, bibliogr.
    p-ISSN: 1230-0322
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 sierpnia 2016].
    Angielskie słowa kluczowe: pigs ; environmental factors ; meat quality
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 6.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    31/43
    Rok: 2005
    Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Grażyna Czyżak-Runowska, Ewa Rzosińska, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska, Piotr Ślósarz
    Tytuł: Comparison of different types of pork meat quality
    Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2005, no. 2, s. 95-98, bibliogr.
    p-ISSN: 1642-3402
    Uwagi: Tytuł zeszytu: Quality and meat present situation and perspectives in its improvement
    Angielskie słowa kluczowe: carcass traits ; meat quality ; RFN ; PSE ; ASE ; DFD
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    32/43
    Rok: 2005
    Autorzy: Beata Mikołajczak, Edward Pospiech, Marion Lewis-Greaser, Ewa Iwańska, Bożena Grześ, Andrzej Łyczyński
    Tytuł: Low molecular weight proteins from centrifugal drip as marker of meat tenderness
    Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2005, no. 2, s. 127-130, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1642-3402
    Uwagi: Tytuł zeszytu: Quality and meat present situation and perspectives in its improvement
    Angielskie słowa kluczowe: meat quality ; proteins ; troponin T ; SDS-PAGE
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    33/43
    Rok: 2005
    Autorzy: Beata Mikołajczak, Edward Pospiech, Marion Lewis-Greaser, Bożena Grześ, Ewa Iwańska, Andrzej Łyczyński
    Tytuł: Two-dimensional electrophoresis of protein from centrifugal drip of pork meat of various quality
    Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2005, no. 2, s. 123-126, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1642-3402
    Uwagi: Tytuł zeszytu: Quality and meat present situation and perspectives in its improvement
    Angielskie słowa kluczowe: meat quality ; proteins ; two-dimensional electrophoresis
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    34/43
    Rok: 2004
    Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Ewa Rzosińska, Bożena Grześ, Grażyna Czyżak-Runowska, Marian Pietrzak
    Tytuł: Carcass weight and selected pork slaughter and meat quality traits
    Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2004, no. 2, s. 241-246, bibliogr.
    p-ISSN: 1642-3402
    Uwagi: Tytuł zeszytu: 2nd International Scientific Conference "Application of scientific achievements in the field of genetics, reproduction, nutrition, carcass and meat quality in modern pig production".
    Angielskie słowa kluczowe: fatteners ; carcass weight ; slaughter traits ; meat quality
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    35/43
    Rok: 2004
    Autorzy: Grażyna Czyżak-Runowska, Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Maria Koćwin-Podsiadła, Ewa Rzosińska, Bożena Grześ, Elżbieta Krzęcio
    Tytuł: Gender of porkers, their fattening and slaughter traits and meat quality
    Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2004, no. 2, s. 217-222, bibliogr.
    p-ISSN: 1642-3402
    Uwagi: Tytuł zeszytu: 2nd International Scientific Conference "Application of scientific achievements in the field of genetics, reproduction, nutrition, carcass and meat quality in modern pig production".
    Angielskie słowa kluczowe: porkers ; gender ; fattening traits ; slaughter traits ; meat quality
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    36/43
    Rok: 2004
    Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Maria Koćwin-Podsiadła, Ewa Rzosińska, Grażyna Czyżak-Runowska, Bożena Grześ, Elżbieta Krzęcio
    Tytuł: Level of intramuscular fat and selected slaughter traits and pork meat quality
    Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2004, no. 2, s. 235-239, bibliogr.
    p-ISSN: 1642-3402
    Uwagi: Tytuł zeszytu: 2nd International Scientific Conference "Application of scientific achievements in the field of genetics, reproduction, nutrition, carcass and meat quality in modern pig production".
    Angielskie słowa kluczowe: fatteners ; intramuscular fat ; slaughter traits ; meat quality
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    37/43
    Rok: 2004
    Autorzy: Edward Pospiech, Milena Szalata, Riette L. J. M. van Laack, Andrzej A. Sosnicki, Marion L. Greaser
    Tytuł: Tenderness and protein changes of pork in relation to pig genotype (RN-) and rate of postmortem glycolysis
    Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2004, no. 2, s. 257-261, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 1642-3402
    Uwagi: Tytuł zeszytu: 2nd International Scientific Conference "Application of scientific achievements in the field of genetics, reproduction, nutrition, carcass and meat quality in modern pig production".
    Angielskie słowa kluczowe: pork ; meat defects ; tenderness ; troponin T ; titin ; meat quality ; pig genotype
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    38/43
    Rok: 2002
    Autorzy: Maria Koćwin-Podsiadła, Andrzej Zybert, Elżbieta Krzęcio, Katarzyna Antosik, Halina Sieczkowska, Jolanta Kurył, Andrzej Łyczyński
    Tytuł: The influence of hot carcass weight on lean meat content, meat quality and its technological usefulness in crossbreds of Danish Landrace with Duroc
    Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2002, no. 2, s. 319-323, bibliogr.
    p-ISSN: 1642-3402
    Uwagi: Tytuł zeszytu: Application of scientific achievements in genetics, reproduction and feeding in modern pig production
    Angielskie słowa kluczowe: pigs ; crossbreeding ; meat quality ; technological usefulness
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    39/43
    Rok: 2002
    Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Marian Urbaniak, Ewa Rzosińska, Zofia Bartkowiak, Beata Mikołajczak, Bożena Grześ
    Tytuł: Meat quality depending on pig genotype
    Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2002, no. 2, s. 53-56, bibliogr.
    p-ISSN: 1642-3402
    Uwagi: Tytuł zeszytu: Application of scientific achievements in genetics, reproduction and feeding in modern pig production
    Angielskie słowa kluczowe: pigs ; genotype ; meat quality
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    40/43
    Rok: 2002
    Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Marian Urbaniak, Ewa Rzosińska, Zofia Bartkowiak, Beata Mikołajczak, Bożena Grześ
    Tytuł: Pork carcass classification depending on meatiness range
    Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2002, no. 2, s. 335-338, bibliogr.
    p-ISSN: 1642-3402
    Uwagi: Tytuł zeszytu: Application of scientific achievements in genetics, reproduction and feeding in modern pig production
    Angielskie słowa kluczowe: pigs ; meatiness range ; classification ; meat quality
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    41/43
    Rok: 2001
    Autorzy: M. Pietrzak, M. Stanisz, P. Ślósarz
    Tytuł: Interdependecies between selected meat quality traids of slaughter lambs
    Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2001, vol. 10/51, no. 3 (S), s. 222-224, bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 1230-0322
    Angielskie słowa kluczowe: sheep ; meat quality ; correlation
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    42/43
    Rok: 1996
    Autorzy: Jan Domański, Mieczysław Ratajszczak, Daniel Stanisławski
    Tytuł: Kształtowanie się cech rzeźnych u świń rasy złotnickiej białej w Sielinku w latach 1983-1989
    Źródło: Rocz. AR Pozn., Zootech. - 1996, 48 (289), cz. 2, s. 89-103, bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 0137-1770
    Angielskie słowa kluczowe: pigs ; gilts ; late castration ; selection ; meat quality ; slaughter quality ; ham weight ; specific garvity of ham
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    43/43
    Rok: 1996
    Autorzy: Jan Domański, Andrzej Łyczyński, Daniel Stanisławski
    Tytuł: Płeć, sezon i lata uboju żywca wieprzowego w kształtowaniu wartości odczynów mięsa (pH1, pH24, pH1-24
    Źródło: Rocz. AR Pozn., Zootech. - 1996, 48 (289), cz. 2, s. 69-88, bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 0137-1770
    Angielskie słowa kluczowe: pigs ; season ; years ; meat quality ; salughter quality ; late castration ; initial pH ; final pH ; decrease of pH
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP