logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MEAT QUALITY
Liczba odnalezionych rekordów: 39



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/39
Rok: 2019
Autorzy: Marek Stanisz, Agnieszka Ludwiczak, Joanna Składanowska-Baryza, Marta Bykowska-Maciejewska
Tytuł: The effect of age and ultimate pH value on selected quality traits of meat from wild boar
Źródło: Can. J. Anim. Sci. - 2019, vol. 99, 2, s. 336-342, bibliogr., abstr., rés.
p-ISSN: 0008-3984 e-ISSN: 1918-1825
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 maja 2019].
Angielskie słowa kluczowe: age ; high ultimate pH ; meat quality ; wild boar
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.850
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/39
Rok: 2018
Autorzy: J. Sobczak, J. Stangierski, P. Marek, J. Kijowski
Tytuł: Effect of probiotic administration on productivity and quality of broiler chicken meat
Źródło: Anim. Nutr. Feed Technol. - 2018, vol. 18, s. 79-88, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0972-2963 e-ISSN: 0974-181X
Angielskie słowa kluczowe: broiler ; chickens ; carcass ; meat quality ; probiotic ; production
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.295
Praca afiliowana przez UP
DOI:
3/39
Rok: 2018
Autorzy: Joanna Składanowska-Baryza, Agnieszka Ludwiczak, Łukasz Sikora, Marta Bykowska, Marek Stanisz
Tytuł: Influence of transport on selected quality factors of rabbit meat
Tytuł równoległy: Wpływ transportu na wybrane cechy jakościowe mięsa króliczego
Źródło: Ann. Warsaw Univ. Life Sci. - SGGW, Anim. Sci. - 2018, no 57, (3), s. 289-297, bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1898-8830
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 lipca 2019].
Polskie słowa kluczowe: mięso królicze ; jakość mięsa ; transport ; stres ; mięso DFD
Angielskie słowa kluczowe: rabbit meat ; transport ; meat quality ; stress ; DFD
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/39
Rok: 2018
Autorzy: Marta Bykowska
Tytuł: Influence of selected factors on meat quality from farm-raised and wild fallow deer (Dama dama): a review
Źródło: Can. J. Anim. Sci. - 2018, vol. 98, 3, s. 405-415, bibliogr., abstr., rés.
p-ISSN: 0008-3984 e-ISSN: 1918-1825
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 października 2018].
Angielskie słowa kluczowe: farm-raised fallow deer ; wild fallow deer ; meat quality ; venison
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.850
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/39
Rok: 2017
Autorzy: A. Dobek, E. Gornowicz, K. Moliński, B. Grajewski, M. Lisowski, T. Szwaczkowski
Tytuł: Successful identification of duck genome region determining desirable uniformity of meat performance traits
Źródło: Braz. J. Poult. Sci. - 2017, vol. 19, no. 3, s. 437-444, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1516-635X e-ISSN: 1806-9061
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 września 2017].
Polskie słowa kluczowe: kaczka ; jakość mięsa ; markery mikrosatelitarne
Angielskie słowa kluczowe: duck ; meat quality ; microsatellite markers
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.463
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/39
Rok: 2017
Autorzy: Grażyna Czyżak-Runowska, Bożena Grześ, Edward Pospiech, Jolanta Komisarek, Monika Okulicz, Daniel Stanisławski, Maria Markiewicz-Kęszycka
Tytuł: Meat quality of Limousin young bulls slaughtered at 6, 9 and 12 months of age
Źródło: Emir. J. Food Agric. - 2017, vol. 29, iss. 10, s. 792-798, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2079-052X e-ISSN: 2079-0538
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 8 grudnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: young bulls ; age ; meat quality ; glycolytic potential ; residual glycogen
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.609
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
7/39
Rok: 2016
Autorzy: Agnieszka Ludwiczak, Marek Stanisz, Marta Bykowska, Joanna Składanowska, Łukasz Sikora, Piotr Ślósarz
Tytuł: The effect of sex, storage time and muscle type on the quality French Lop rabbit meat
Tytuł równoległy: Wpływ płci, czasu przechowywania i rodzaju mięśnia na jakość mięsa królików rasy baran francuski
Źródło: Rocz. Nauk. PTZ. - 2016, t. 12, nr 2, s. 45-49, bibliogr.
p-ISSN: 1733-7305
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 czerwca 2016].
Polskie słowa kluczowe: królik ; baran francuski ; płeć ; czas pomiaru ; jakość mięsa
Angielskie słowa kluczowe: rabbit ; French Lop ; sex ; time of measurement ; meat quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/39
Rok: 2016
Autorzy: Magdalena Graczyk, Ewa Gornowicz, Sebastian Mucha, Mirosław Lisowski, Bartosz Grajewski, Jolanta Radziszewska, Marian Pietrzak, Tomasz Szwaczkowski
Tytuł: Odziedziczalność wybranych cech jakości mięsa kaczek
Źródło: Rocz. Nauk. PTZ. - 2016, t. 12, nr 4, s. 9-17, bibliogr.
p-ISSN: 1733-7305
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 lutego 2017].
Polskie słowa kluczowe: jakość mięsa ; odziedziczalność ; ocena sensoryczna ; kaczki
Angielskie słowa kluczowe: meat quality ; heritability ; sensory assessment ; ducks
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/39
Rok: 2015
Autorzy: K. Moliński, T. Szwaczkowski, E. Gornowicz, M. Lisowski, B. Grajewski, A. Dobek
Tytuł: New approach for the detection of loci determining duck meat quality [*]
Źródło: Eur. Poult. Sci. - 2015, vol. 79
e-ISSN: 1612-9199
Uwagi: Opublikowano: 29.07.2015.
Polskie słowa kluczowe: loci ; jakość mięsa ; kaczka
Angielskie słowa kluczowe: loci ; meat quality ; duck
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
DOI:
10/39
Rok: 2015
Autorzy: Karolina Szulc, Ewa Skrzypczak
Tytuł: Porównanie jakości mięsa rodzimych świń ras polskich i włoskich
W: Produkty lokalne pochodzenia zwierzęcego szansą rozwoju regionalnego : LXXX Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego, Bydgoszcz, 21-23 września 2015.
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Wydawnictwa Uczelniane Uniwersytetu Technologiczno-Przyrodniczego, 2015
Szczegóły: s. 115-123, bibliogr.
Polskie słowa kluczowe: świnie ; mięso wieprzowe ; jakość mięsa
Angielskie słowa kluczowe: pigs ; pork ; meat quality
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
11/39
Rok: 2015
Autorzy: A. Przybylak, P. Ślósarz, P. Boniecki, K. Koszela, M. Zaborowicz, K. Przybył, D. Wojcieszak, R. Szulc, A. Ludwiczak, K. Górna
Tytuł: Marbling classification of lambs carcasses with the artificial neural image analysis
W: Seventh International Conference on Digital Image Processing (ICDIP 2015) : 9-10 April 2015, Los Angeles, California, United States / Ed. Charles M. Falco, Xudong Jiang.
Adres wydawniczy: Bellingham : SPIE, 2015
Seria: Proceedings of SPIE, ISSN 0277-786X ; vol. 9631
Szczegóły: art. no. 963113, il., bibliogr.
ISBN: 978-1-62841-829-3
Angielskie słowa kluczowe: artificial neural networks ; image analysis ; lamb marbling ; meat quality
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Inne bazy podające opis:
  • Web of Science
  • Scopus

    DOI:
    12/39
    Rok: 2015
    Autorzy: Marek Stanisz, Agnieszka Ludwiczak, Marian Pietrzak, Piotr Ślósarz
    Tytuł: The quality of meat and edible by-products from kids with different inheritance of Boer goat
    Źródło: Small Ruminant Res. - 2015, vol. 125, s. 81-87, bibliogr.
    p-ISSN: 0921-4488
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 września 2015].
    Polskie słowa kluczowe: koza burska ; mięso kozie ; jakość mięsa
    Angielskie słowa kluczowe: Boer crossbreeding ; edible by-products ; meat quality ; Polish White Improved
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.083
    Punktacja MNiSW: 30.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    13/39
    Rok: 2015
    Autorzy: S. Świątkiewicz, A. Arczewska-Włosek, D. Józefiak
    Tytuł: Application of microalgae biomass in poultry nutrition
    Źródło: Worlds Poultry Sci. J. - 2015, vol. 71, iss. 4, s. 663-672, bibliogr.
    p-ISSN: 0043-9339 e-ISSN: 1743-4777
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 czerwca 2016].
    Angielskie słowa kluczowe: microalgae ; poultry ; egg quality ; meat quality ; PUFA ; carotenoids
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.974
    Punktacja MNiSW: 30.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    14/39
    Rok: 2014
    Autorzy: Sebastian Mucha, Bartosz Grajewski, Ewa Gornowicz, Mirosław Lisowski, Jolanta Radziszewska, Tomasz Szwaczkowski
    Tytuł: Mapping quantitative trait loci affecting some carcass and meat traits in duck (Anas platyrhynchos)
    Źródło: J. Appl. Genet. - 2014, vol. 55, no. 4, s. 497-503, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1234-1983 e-ISSN: 2190-3883
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 stycznia 2015].
    Polskie słowa kluczowe: kaczki ; jakość mięsa ; mapowanie QTL
    Angielskie słowa kluczowe: duck ; meat quality ; QTL mapping
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.477
    Punktacja MNiSW: 20.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    15/39
    Rok: 2014
    Autorzy: Alain Kondjovan, Achim Kohler, Carolina Eva Realini, Stéphane Portanguen, Ryszard Kowalski, Sylvie Clejron, Philippe Gatellier, Sylvie Chevolleau, Jean-Marie Bonny, Laurent Debrauwer
    Tytuł: Towards models for the prediction of beef meat quality during cooking
    Źródło: Meat Sci. - 2014, vol. 97, iss. 3, s. 323-331, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0309-1740
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 września 2015].
    Angielskie słowa kluczowe: meat quality ; nutritional properties ; heterocyclic aromatic amines ; cooking process ; mathematical modeling
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.615
    Punktacja MNiSW: 35.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    16/39
    Rok: 2014
    Autorzy: Dariusz Lisiak, Eugenia Grześkowiak, Piotr Janiszewski, Karol Borzuta, Benedykt Pepliński, Karol Wajszczuk
    Tytuł: Wpływ intensywności żywienia tuczników na jakość mięsa
    Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2014, R. 21, nr 6 (97), s. 102-112, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1425-6959
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 sierpnia 2015].
    Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; polska biała zwisłoucha ; krzyżowanie ras ; żywienie intensywne ; żywienie ekstensywne ; jakość mięsa ; wielka biała polska
    Angielskie słowa kluczowe: pigs ; Polish landrace ; crossbreeding ; intense feeding ; extensive feeding ; meat quality ; Polish large white
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    17/39
    Rok: 2012
    Autorzy: Karolina Szulc, Dariusz Lisiak, Eugenia Grześkowiak, Sebastian Nowaczewski
    Tytuł: The influence of cross-breeding Zlotnicka Spotted native breed sows with boars of Duroc (D) and Polish Large White (PLW) breeds on meat quality
    Źródło: Afr. J. Biotechnol. - 2012, vol. 11 (19), s. 4471-4477, bibliogr.
    p-ISSN: 1684-5315
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 czerwca 2014].
    Angielskie słowa kluczowe: pigs ; Złotnicka Spotted ; cross-breeds ; meat quality
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    18/39
    Rok: 2010
    Autorzy: Bożena Grześ, Edward Pospiech, Maria Koćwin-Podsiadła, Andrzej Łyczyński, Elżbieta Krzęcio, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska
    Tytuł: Relationships between the polymorphism of myosin heavy chains and selected meat quality traits of pigs with different susceptibility to stress
    Źródło: Arch. Tierz.-Arch. Anim. Breed. - 2010, vol. 53, 1, s. 65-72, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0003-9438
    Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 5 sierpnia 2015].
    Polskie słowa kluczowe: śwnia ; receptor rianodynowy ; gen receptora rianodyny (RYR1) ; izoformy MHC ; jakość mięsa
    Angielskie słowa kluczowe: pig ; ryanodine receptor ; RYR1 gene ; MHC isoforms ; meat quality
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.519
    Punktacja MNiSW: 20.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    19/39
    Rok: 2010
    Autorzy: Grażyna Czyżak-Runowska, Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Maria Koćwin-Podsiadła, Janusz Wojtczak, Ewa Rzosińska, Beata Mikołajczak, Bożena Grześ, Ewa Iwańska, Elżbieta Krzęcio, Halina Sieczkowska, Katarzyna Antosik
    Tytuł: Electrical conductivity as an indicator of pork meat quality
    Tytuł równoległy: Przewodność elektryczna mięsa wieprzowego jako wskaźnik jego jakości
    Źródło: J. Cent. Eur. Agric. [Dokument elektroniczny]. - 2010, vol. 11, no. 1, s. 105-112, bibliogr.
    https://jcea.agr.hr/volumes.php?lang=en&search=Article%3A826
    p-ISSN: 1332-9049
    Polskie słowa kluczowe: przewodność elektryczna ; mięso wieprzowe ; jakość mięsa
    Angielskie słowa kluczowe: electrical conductivity ; meat quality ; pork meat
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    20/39
    Rok: 2009
    Autorzy: Marek Stanisz, Piotr Ślósarz, Adam Gut
    Tytuł: Slaughter value and meat quality of goat kids with various share Boer blood
    Tytuł równoległy: Wartość rzeźna, jakość tuszy i charakterystyka mięsa koziołków mieszańców rasy białej uszlachetnionej z rasą burską
    Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2009, vol. 27, no. 3, s. 189-197, bibliogr., abstr., streszcz.
    p-ISSN: 0860-4037
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 lipca 2018].
    Angielskie słowa kluczowe: carcass ; goat kids ; meat quality ; slaughter value ; sensory evaluation
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.349
    Punktacja MNiSW: 10.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    21/39
    Rok: 2007
    Autorzy: Edward Pospiech, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska, Andrzej Łyczyński
    Tytuł: Proteins of meat as a potential indicator of its quality - a review
    Tytuł równoległy: Białka mięsa jako potencjalny wskaźnik jego jakości - artykuł przeglądowy
    Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2007, vol. 57, no. 1, s. 11-16, bibliogr.
    p-ISSN: 1230-0322
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 sierpnia 2016].
    Angielskie słowa kluczowe: proteins ; markers ; meat quality ; tenderness ; water holding capacity ; colour
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 6.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    22/39
    Rok: 2006
    Autorzy: E. Pospiech, B. Mikołajczak, E. Iwańska, B. Grześ, A. Łyczyński, W. Kapelański
    Tytuł: Differentiation of acid meat from other quality groups (RFN and PSE) through the analysis of proteins from its drip
    W: 52nd International Congress of Meat Science and Technology "Harnessing and exploiting global opportunities" : 13th-18th August 2006, Dublin, Ireland / Ed. Declan Troy, Rachel Pearce, Briege Byrne, Joseph Kerry.
    Adres wydawniczy: Wageningen : Wageningen Academic Publishers, 2006
    Szczegóły: s. 287-288, bibliogr.
    ISBN: 978-90-8686-010-4
    Angielskie słowa kluczowe: protein ; 2D electrophoresis ; mass spectrometry ; meat quality ; acid meat
    Charakt. formalna: ZRZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    23/39
    Rok: 2006
    Autorzy: Bożena Grześ, Edward Pospiech, Wojciech Kapelański, Andrzej Łyczyński, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska
    Tytuł: A comparison of properties of meat of various quality groups (RFN, RFN-s, PSE and ASE) obtained from first farrowing gilts
    Tytuł równoległy: Porównanie właściwości mięsa o zróżnicowanej jakości pozyskanego od loszek jednorazówek
    Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2006, vol. 24, suppl. 2, s. 99-104, bibliogr.
    p-ISSN: 0860-4037
    Uwagi: Artykuł przedstawiony na: III Conference "Genetic and Environmental Possibilities of Adjusting the Slaughter Value and Meat Quality of Animals to Consumers' Requirements", 7-8 September 2006, Lublin-Krasnobród, Poland.
    Angielskie słowa kluczowe: first farrowing gilts ; meat quality ; muscle fibres ; myosin ; porcine meat ; pigs
    Charakt. formalna: PRZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    24/39
    Rok: 2006
    Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Ewa Rzosińska, Grażyna Czyżak-Runowska, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska
    Tytuł: Quality of porcine meat in relation to pig genotype and intramuscular fat content
    Tytuł równoległy: Jakość mięsa wieprzowego w zależności od genotypu i poziomu tłuszczu śródmięśniowego (IMF)
    Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2006, vol. 24, suppl. 2, s. 195-204, bibliogr.
    p-ISSN: 0860-4037
    Uwagi: Artykuł przedstawiony na: III Conference "Genetic and Environmental Possibilities of Adjusting the Slaughter Value and Meat Quality of Animals to Consumers' Requirements", 7-8 September 2006, Lublin-Krasnobród, Poland.
    Angielskie słowa kluczowe: fatteners ; genotypes ; intramuscular fat ; meat quality
    Charakt. formalna: PRZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    25/39
    Rok: 2006
    Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Grażyna Runowska, Ewa Rzosińska, Beata Mikołajczak, Bożena Grześ, Ewa Iwańska, Maria Koćwin-Podsiadła
    Tytuł: Pork meat quality in line 990 and 890 pigs compared with Danish crossbred pigs [(L x Y) x Du]
    Tytuł równoległy: Porównanie jakości mięsa wieprzowego świnii linii 990 i 890 z mięsem świń duńskich [(L x Y) x Du]
    Źródło: Ann. Anim. Sci. - 2006, vol. 6, no. 2, s. 277-282, bibliogr.
    p-ISSN: 1642-3402
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 lutego 2017].
    Angielskie słowa kluczowe: pigs ; genotype ; meat quality
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 6.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    26/39
    Rok: 2006
    Autorzy: Andrzej Łyczyński, Stanisław Wajda, Grażyna Czyżak-Runowska, Ewa Rzosińska, Bożena Grześ
    Tytuł: Effect of environmental conditions on pork meat quality - a review
    Tytuł równoległy: Wpływ czynników środowiskowych na jakość mięsa wieprzowego - artykuł przeglądowy
    Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2006, vol. 15/56, no. 2, s. 109-116, bibliogr.
    p-ISSN: 1230-0322
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 sierpnia 2016].
    Angielskie słowa kluczowe: pigs ; environmental factors ; meat quality
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 6.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    27/39
    Rok: 2005
    Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Grażyna Czyżak-Runowska, Ewa Rzosińska, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska, Piotr Ślósarz
    Tytuł: Comparison of different types of pork meat quality
    Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2005, no. 2, s. 95-98, bibliogr.
    p-ISSN: 1642-3402
    Uwagi: Tytuł zeszytu: Quality and meat present situation and perspectives in its improvement
    Angielskie słowa kluczowe: carcass traits ; meat quality ; RFN ; PSE ; ASE ; DFD
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    28/39
    Rok: 2005
    Autorzy: Beata Mikołajczak, Edward Pospiech, Marion Lewis-Greaser, Ewa Iwańska, Bożena Grześ, Andrzej Łyczyński
    Tytuł: Low molecular weight proteins from centrifugal drip as marker of meat tenderness
    Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2005, no. 2, s. 127-130, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1642-3402
    Uwagi: Tytuł zeszytu: Quality and meat present situation and perspectives in its improvement
    Angielskie słowa kluczowe: meat quality ; proteins ; troponin T ; SDS-PAGE
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    29/39
    Rok: 2005
    Autorzy: Beata Mikołajczak, Edward Pospiech, Marion Lewis-Greaser, Bożena Grześ, Ewa Iwańska, Andrzej Łyczyński
    Tytuł: Two-dimensional electrophoresis of protein from centrifugal drip of pork meat of various quality
    Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2005, no. 2, s. 123-126, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1642-3402
    Uwagi: Tytuł zeszytu: Quality and meat present situation and perspectives in its improvement
    Angielskie słowa kluczowe: meat quality ; proteins ; two-dimensional electrophoresis
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    30/39
    Rok: 2004
    Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Ewa Rzosińska, Bożena Grześ, Grażyna Czyżak-Runowska, Marian Pietrzak
    Tytuł: Carcass weight and selected pork slaughter and meat quality traits
    Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2004, no. 2, s. 241-246, bibliogr.
    p-ISSN: 1642-3402
    Uwagi: Tytuł zeszytu: 2nd International Scientific Conference "Application of scientific achievements in the field of genetics, reproduction, nutrition, carcass and meat quality in modern pig production".
    Angielskie słowa kluczowe: fatteners ; carcass weight ; slaughter traits ; meat quality
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    31/39
    Rok: 2004
    Autorzy: Grażyna Czyżak-Runowska, Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Maria Koćwin-Podsiadła, Ewa Rzosińska, Bożena Grześ, Elżbieta Krzęcio
    Tytuł: Gender of porkers, their fattening and slaughter traits and meat quality
    Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2004, no. 2, s. 217-222, bibliogr.
    p-ISSN: 1642-3402
    Uwagi: Tytuł zeszytu: 2nd International Scientific Conference "Application of scientific achievements in the field of genetics, reproduction, nutrition, carcass and meat quality in modern pig production".
    Angielskie słowa kluczowe: porkers ; gender ; fattening traits ; slaughter traits ; meat quality
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    32/39
    Rok: 2004
    Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Maria Koćwin-Podsiadła, Ewa Rzosińska, Grażyna Czyżak-Runowska, Bożena Grześ, Elżbieta Krzęcio
    Tytuł: Level of intramuscular fat and selected slaughter traits and pork meat quality
    Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2004, no. 2, s. 235-239, bibliogr.
    p-ISSN: 1642-3402
    Uwagi: Tytuł zeszytu: 2nd International Scientific Conference "Application of scientific achievements in the field of genetics, reproduction, nutrition, carcass and meat quality in modern pig production".
    Angielskie słowa kluczowe: fatteners ; intramuscular fat ; slaughter traits ; meat quality
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    33/39
    Rok: 2004
    Autorzy: Edward Pospiech, Milena Szalata, Riette L. J. M. van Laack, Andrzej A. Sosnicki, Marion L. Greaser
    Tytuł: Tenderness and protein changes of pork in relation to pig genotype (RN-) and rate of postmortem glycolysis
    Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2004, no. 2, s. 257-261, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 1642-3402
    Uwagi: Tytuł zeszytu: 2nd International Scientific Conference "Application of scientific achievements in the field of genetics, reproduction, nutrition, carcass and meat quality in modern pig production".
    Angielskie słowa kluczowe: pork ; meat defects ; tenderness ; troponin T ; titin ; meat quality ; pig genotype
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    34/39
    Rok: 2002
    Autorzy: Maria Koćwin-Podsiadła, Andrzej Zybert, Elżbieta Krzęcio, Katarzyna Antosik, Halina Sieczkowska, Jolanta Kurył, Andrzej Łyczyński
    Tytuł: The influence of hot carcass weight on lean meat content, meat quality and its technological usefulness in crossbreds of Danish Landrace with Duroc
    Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2002, no. 2, s. 319-323, bibliogr.
    p-ISSN: 1642-3402
    Uwagi: Tytuł zeszytu: Application of scientific achievements in genetics, reproduction and feeding in modern pig production
    Angielskie słowa kluczowe: pigs ; crossbreeding ; meat quality ; technological usefulness
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    35/39
    Rok: 2002
    Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Marian Urbaniak, Ewa Rzosińska, Zofia Bartkowiak, Beata Mikołajczak, Bożena Grześ
    Tytuł: Meat quality depending on pig genotype
    Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2002, no. 2, s. 53-56, bibliogr.
    p-ISSN: 1642-3402
    Uwagi: Tytuł zeszytu: Application of scientific achievements in genetics, reproduction and feeding in modern pig production
    Angielskie słowa kluczowe: pigs ; genotype ; meat quality
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    36/39
    Rok: 2002
    Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Marian Urbaniak, Ewa Rzosińska, Zofia Bartkowiak, Beata Mikołajczak, Bożena Grześ
    Tytuł: Pork carcass classification depending on meatiness range
    Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2002, no. 2, s. 335-338, bibliogr.
    p-ISSN: 1642-3402
    Uwagi: Tytuł zeszytu: Application of scientific achievements in genetics, reproduction and feeding in modern pig production
    Angielskie słowa kluczowe: pigs ; meatiness range ; classification ; meat quality
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    37/39
    Rok: 2001
    Autorzy: M. Pietrzak, M. Stanisz, P. Ślósarz
    Tytuł: Interdependecies between selected meat quality traids of slaughter lambs
    Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2001, vol. 10/51, no. 3 (S), s. 222-224, bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 1230-0322
    Angielskie słowa kluczowe: sheep ; meat quality ; correlation
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    38/39
    Rok: 1996
    Autorzy: Jan Domański, Mieczysław Ratajszczak, Daniel Stanisławski
    Tytuł: Kształtowanie się cech rzeźnych u świń rasy złotnickiej białej w Sielinku w latach 1983-1989
    Źródło: Rocz. AR Pozn., Zootech. - 1996, 48 (289), cz. 2, s. 89-103, bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 0137-1770
    Angielskie słowa kluczowe: pigs ; gilts ; late castration ; selection ; meat quality ; slaughter quality ; ham weight ; specific garvity of ham
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    39/39
    Rok: 1996
    Autorzy: Jan Domański, Andrzej Łyczyński, Daniel Stanisławski
    Tytuł: Płeć, sezon i lata uboju żywca wieprzowego w kształtowaniu wartości odczynów mięsa (pH1, pH24, pH1-24
    Źródło: Rocz. AR Pozn., Zootech. - 1996, 48 (289), cz. 2, s. 69-88, bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 0137-1770
    Angielskie słowa kluczowe: pigs ; season ; years ; meat quality ; salughter quality ; late castration ; initial pH ; final pH ; decrease of pH
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP