logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MEAT PRODUCTS
Liczba odnalezionych rekordów: 17



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/17
Rok: 2019
Autorzy: Katarzyna Walkowiak, Przemysław Łukasz Kowalczewski, Piotr Kubiak, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Effect of cricket powder addition on 1H NMR mobility and texture of pork pâté
Źródło: J. Microbiol. Biotechnol. Food Sci. - [2019], [vol. 9], [no. 2]
p-ISSN: 1338-5178
Angielskie słowa kluczowe: novel food ; texture ; low field NMR ; meat products ; water activity ; water dynamics
Charakt. formalna: PRE
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/17
Rok: 2018
Autorzy: Magdalena Montowska, Anita Spychaj
Tytuł: Quantification of species-specific meat proteins in cooked and smoked sausages using infusion mass spectrometry
Źródło: J. Food Sci. Technol. - Mysore. - 2018, vol. 55, iss. 12, s. 4984-4993, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0022-1155 e-ISSN: 0975-8402
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 listopada 2018].
Angielskie słowa kluczowe: food authenticity ; meat products ; label-free quantification ; peptide markers ; infusion mass spectrometry
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.797
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/17
Rok: 2017
Autorzy: Monika Kosowska, Małgorzata A. Majcher, Teresa Fortuna
Tytuł: Volatile compounds in meat and meat products
Źródło: Food Sci. Technol. - 2017, vol. 37, no. 1, s. 1-7, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0101-2061 e-ISSN: 1678-457X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 maja 2017].
Angielskie słowa kluczowe: volatile compounds ; meat flavor ; precursors ; meat products
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.084
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/17
Rok: 2017
Autorzy: Magdalena Montowska, Emilia Fornal, Mirosław J. Jarosz
Tytuł: Quantitative analysis of meat and allergenic proteins in poultry products using labelled heat-stable peptide markers
W: ITP 2017 - 24th International Symposium on Electro- and Liquid Phase- Separation Techniques; PKChrom2017 - XI Polska Konferencja Chromatograficzna "Chromatography in pharmacy and bioanalysis" : 10-13 September 2017, Sopot/Gdańsk, Poland, Abstract Book.
Adres wydawniczy: [Gdansk] : [Gdanski Uniwersytet Medyczny], 2017
Szczegóły: s. 250
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 września 2017].
Polskie słowa kluczowe: analiza ilościowa ; białka alergenne ; produkty mięsne
Angielskie słowa kluczowe: quantitative analysis ; allergenic proteins ; meat products
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/17
Rok: 2017
Autorzy: Magdalena Montowska
Tytuł: Markery peptydowe na tropie mięsa i składników niemięsnych w produktach mięsnych
Źródło: Przem. Spoż. - 2017, t. 71, 3, s. 30-33, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: peptydomika ; markery peptydowe ; produkty mięsne ; zafałszowania ; spektrometria mas
Angielskie słowa kluczowe: peptidomics ; peptide markers ; meat products ; adulteration ; mass spectrometry
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
6/17
Rok: 2016
Autorzy: Anita Spychaj, Marlena Szalata, Ryszard Słomski, Edward Pospiech
Tytuł: Identification of bovine, pig and duck meat species in mixtures and in meat products on the basis of the mtDNA cytochrome oxidase subunit I (COI) gene sequence
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2016, vol. 66, no. 1, s. 31-36, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 stycznia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: PCR assay ; mitochondrial DNA ; meat species identification ; meat products
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.276
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
7/17
Rok: 2016
Autorzy: Magdalena Montowska
Tytuł: Peptydomika przetworzonych produktów mięsnych i ich autentyczność
Źródło: Przem. Spoż. - 2016, t. 70, 11, s. 22-24, bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X e-ISSN: 2449-996X
Polskie słowa kluczowe: peptydomika ; markery peptydowe ; produkty mięsne ; zafałszowania ; spektrometria mas
Angielskie słowa kluczowe: peptidomics ; peptide markers ; meat products ; adulteration ; mass spectrometry
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
8/17
Rok: 2013
Autorzy: Joanna Kobus-Cisowska, Ewa Flaczyk, Anna Gramza-Michalowska, Dominik Kmiecik, Monika Przeor, Julia Moskalewska, Józef Korczak
Tytuł: Development of meat product with asparagus addition in the prevention of cardiovascular disease
W: Functional and Medical Foods with Bioactive Compounds: Science and Practical Application : Proceedings of the 13th International Conference, May 11-12, 2013, Kyoto Prefectural University of Medicine (Japan) / Ed. by Hoyoku Nishino, Toshikazu Yoshikawa and Danik Martirosyan.
Adres wydawniczy: [B.m.] : Food Science Publisher, 2013
Szczegóły: s. 303-304
ISBN: 978-1483983394
Angielskie słowa kluczowe: bioactive food ; meat products ; antioxidative potential ; asparagus
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
9/17
Rok: 2013
Autorzy: Hanna M. Baranowska
Tytuł: Low-field NMR - non-destructive method of the food analysis
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2013, vol. 63, Book of Abstracts, s. 40
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Tytuł zeszytu: Food Structure and Functionality: Conference - 15 years later: Stare Jabłonki, 23-26 June, 2013: Book of Abstracts.
Angielskie słowa kluczowe: water binding ; low-field NMR ; meat products
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
10/17
Rok: 2012
Autorzy: Magdalena Montowska, Edward Pospiech
Tytuł: Myosin light chain isoforms retain their species-specific electrophoretic mobility after processing, which enables differentiation between six species: 2DE analysis of minced meat and meat products made from beef, pork and poultry
Źródło: Proteomics. - 2012, vol. 12, iss. 18, s. 2879-2889, il., bibliogr.
p-ISSN: 1615-9853
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 grudnia 2014].
Angielskie słowa kluczowe: animal proteomics ; meat products ; myosin light chains ; skeletalmuscles ; species differentiation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.132
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
11/17
Rok: 2011
Autorzy: A. Gramza-Michalowska, B. Nowak, J. Korczak
Tytuł: The application of HACCP system in meat products for catering industry - a practical guide for pork loin chop
Źródło: Ital. J. Food Sci. - 2011, vol. 23, no. 1, s. 45-54, il., bibliogr.
p-ISSN: 1120-1770
Angielskie słowa kluczowe: catering ; critical control point ; HACCP ; food safety ; meat products ; pork loin chops
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.534
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
12/17
Rok: 2011
Autorzy: Marzanna Hęś, Dominik Kmiecik, Magdalena Rudzińska, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Effect on antioxidants addition on changes in cholesterol content and its oxidation products in frozen meat products
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2011, vol. 61, Suppl.1, s. 116
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Tytuł zeszytu: EuroFoodChem XVI Translating food chemistry into health benefits: Conference Proceedings Gdańsk 6th-8th July, 2011. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 października 2016].
Angielskie słowa kluczowe: meat products ; phenolic antioxidants ; cholesterol ; oxycholesterols
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
13/17
Rok: 2009
Autorzy: Marzanna Hęś, Anna Gramza-Michałowska, Krystyna Szymandera-Buszka
Tytuł: Wpływ wybranych metod ogrzewania oraz zamrażalniczego przechowywania na utlenianie się lipidów w produktach mięsnych z dodatkiem przeciwutleniaczy
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2009, t. 42, nr 3, s. 455-459, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 sierpnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: obróbka termiczna ; utlenianie lipidów ; przeciwutleniacze ; produkty mięsne ; przechowywanie
Angielskie słowa kluczowe: thermal treatment ; lipid oxidation ; antioxidants ; meat products ; storage
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
14/17
Rok: 2008
Autorzy: Karolina Pawlak, Walenty Poczta, Joanna Średzińska
Tytuł: Perspektywy rozwoju handlu zagranicznego produktami mięsnymi w Polsce i Unii Europejskiej
Źródło: Zesz. Nauk. SGGW Wars., Probl. Rol. Świat. - 2008, t. 4 (19), s. 360-370, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 2081-6960
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 stycznia 2018].
Polskie słowa kluczowe: eksport ; import ; produkty mięsne ; Polska ; Unia Europejska ; handel wewnątrzwspólnotowy ; handel z krajami trzecimi
Angielskie słowa kluczowe: export ; import ; meat products ; Poland ; European Union ; intra-EU trade ; extra-EU trade
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
15/17
Rok: 2007
Autorzy: P. Konieczny, J. Stangierski, J. Kijowski
Tytuł: Physical and chemical characteristics and acceptability of home style beef jerky
Źródło: Meat Sci. - 2007, vol. 76, iss. 2, s. 253-257, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0309-1740
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 kwietnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: meat products ; jerky ; texture ; colour
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.006
Punktacja MNiSW: 24.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
16/17
Rok: 2006
Autorzy: Katarzyna Waszkowiak, Krystyna Szymandera-Buszka
Tytuł: Wpływ obróbki termicznej potraw z mielonego mięsa wieprzowego na efektywność przeciwutleniającą ekstraktu rozmarynu
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2006, t. 39, supl., s. 213-217, il., bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8-9 czerwca 2006
Polskie słowa kluczowe: mięso wieprzowe mielone ; obróbka termiczna ; gotowanie ; pieczenie ; przetwory mięsne ; przeciwutleniacze ; ekstrakt z liści rozmarynu ; efektywność działania
Angielskie słowa kluczowe: rosemary leaf extract ; thermal treatment ; meat products ; lipid oxidation ; thiamine retention ; collagen
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
17/17
Rok: 1999
Autorzy: Krystyna Krysztofiak, Piotr Konieczny, Leszek Wybraniec, Waldemar Uchman
Tytuł: Próba zastosowania aparatu SPECTRO-PEN do szybkiej oceny barwy szynki wysoko wydajnej
Źródło: Rocz. AR Pozn., Technol. Żywn. - 1999, 23 (314), s. 67-74, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0137-1762
Angielskie słowa kluczowe: meat products ; quality ; colour evaluation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP