logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MEAT PRODUCTS
Liczba odnalezionych rekordów: 17



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/17
Rok: 2019
Autorzy: Katarzyna Walkowiak, Przemysław Łukasz Kowalczewski, Piotr Kubiak, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Effect of cricket powder addition on 1H NMR mobility and texture of pork pâté
Źródło: J. Microbiol. Biotechnol. Food Sci. - 2019, vol. 9, no. 2, s. 191-194, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1338-5178
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 października 2019].
Angielskie słowa kluczowe: novel food ; texture ; low field NMR ; meat products ; water activity ; water dynamics
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Inne bazy podające opis:
  • Web of Science Core Collection - Emerging Sources Citation Index

    Adres url:
    Adres url:
    DOI:
    2/17
    Rok: 2018
    Autorzy: Magdalena Montowska, Anita Spychaj
    Tytuł: Quantification of species-specific meat proteins in cooked and smoked sausages using infusion mass spectrometry
    Źródło: J. Food Sci. Technol. - Mysore. - 2018, vol. 55, iss. 12, s. 4984-4993, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 0022-1155 e-ISSN: 0975-8402
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 listopada 2018].
    Angielskie słowa kluczowe: food authenticity ; meat products ; label-free quantification ; peptide markers ; infusion mass spectrometry
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.850
    Punktacja MNiSW: 35.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    3/17
    Rok: 2017
    Autorzy: Monika Kosowska, Małgorzata A. Majcher, Teresa Fortuna
    Tytuł: Volatile compounds in meat and meat products
    Źródło: Food Sci. Technol. - 2017, vol. 37, no. 1, s. 1-7, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 0101-2061 e-ISSN: 1678-457X
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 maja 2017].
    Angielskie słowa kluczowe: volatile compounds ; meat flavor ; precursors ; meat products
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.084
    Punktacja MNiSW: 20.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    4/17
    Rok: 2017
    Autorzy: Magdalena Montowska, Emilia Fornal, Mirosław J. Jarosz
    Tytuł: Quantitative analysis of meat and allergenic proteins in poultry products using labelled heat-stable peptide markers
    W: ITP 2017 - 24th International Symposium on Electro- and Liquid Phase- Separation Techniques; PKChrom2017 - XI Polska Konferencja Chromatograficzna "Chromatography in pharmacy and bioanalysis" : 10-13 September 2017, Sopot/Gdańsk, Poland, Abstract Book.
    Adres wydawniczy: [Gdansk] : [Gdanski Uniwersytet Medyczny], 2017
    Szczegóły: s. 250
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 września 2017].
    Polskie słowa kluczowe: analiza ilościowa ; białka alergenne ; produkty mięsne
    Angielskie słowa kluczowe: quantitative analysis ; allergenic proteins ; meat products
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    5/17
    Rok: 2017
    Autorzy: Magdalena Montowska
    Tytuł: Markery peptydowe na tropie mięsa i składników niemięsnych w produktach mięsnych
    Źródło: Przem. Spoż. - 2017, t. 71, 3, s. 30-33, bibliogr., streszcz., abstr.
    p-ISSN: 0033-250X
    Polskie słowa kluczowe: peptydomika ; markery peptydowe ; produkty mięsne ; zafałszowania ; spektrometria mas
    Angielskie słowa kluczowe: peptidomics ; peptide markers ; meat products ; adulteration ; mass spectrometry
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 12.000
    Praca afiliowana przez UP
    DOI:
    6/17
    Rok: 2016
    Autorzy: Anita Spychaj, Marlena Szalata, Ryszard Słomski, Edward Pospiech
    Tytuł: Identification of bovine, pig and duck meat species in mixtures and in meat products on the basis of the mtDNA cytochrome oxidase subunit I (COI) gene sequence
    Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2016, vol. 66, no. 1, s. 31-36, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1230-0322
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 stycznia 2016].
    Angielskie słowa kluczowe: PCR assay ; mitochondrial DNA ; meat species identification ; meat products
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.276
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    7/17
    Rok: 2016
    Autorzy: Magdalena Montowska
    Tytuł: Peptydomika przetworzonych produktów mięsnych i ich autentyczność
    Źródło: Przem. Spoż. - 2016, t. 70, 11, s. 22-24, bibliogr.
    p-ISSN: 0033-250X e-ISSN: 2449-996X
    Polskie słowa kluczowe: peptydomika ; markery peptydowe ; produkty mięsne ; zafałszowania ; spektrometria mas
    Angielskie słowa kluczowe: peptidomics ; peptide markers ; meat products ; adulteration ; mass spectrometry
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 12.000
    Praca afiliowana przez UP
    DOI:
    8/17
    Rok: 2013
    Autorzy: Joanna Kobus-Cisowska, Ewa Flaczyk, Anna Gramza-Michalowska, Dominik Kmiecik, Monika Przeor, Julia Moskalewska, Józef Korczak
    Tytuł: Development of meat product with asparagus addition in the prevention of cardiovascular disease
    W: Functional and Medical Foods with Bioactive Compounds: Science and Practical Application : Proceedings of the 13th International Conference, May 11-12, 2013, Kyoto Prefectural University of Medicine (Japan) / Ed. by Hoyoku Nishino, Toshikazu Yoshikawa and Danik Martirosyan.
    Adres wydawniczy: [B.m.] : Food Science Publisher, 2013
    Szczegóły: s. 303-304
    ISBN: 978-1483983394
    Angielskie słowa kluczowe: bioactive food ; meat products ; antioxidative potential ; asparagus
    Charakt. formalna: ZSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    9/17
    Rok: 2013
    Autorzy: Hanna M. Baranowska
    Tytuł: Low-field NMR - non-destructive method of the food analysis
    Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2013, vol. 63, Book of Abstracts, s. 40
    p-ISSN: 1230-0322
    Uwagi: Tytuł zeszytu: Food Structure and Functionality: Conference - 15 years later: Stare Jabłonki, 23-26 June, 2013: Book of Abstracts.
    Angielskie słowa kluczowe: water binding ; low-field NMR ; meat products
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    10/17
    Rok: 2012
    Autorzy: Magdalena Montowska, Edward Pospiech
    Tytuł: Myosin light chain isoforms retain their species-specific electrophoretic mobility after processing, which enables differentiation between six species: 2DE analysis of minced meat and meat products made from beef, pork and poultry
    Źródło: Proteomics. - 2012, vol. 12, iss. 18, s. 2879-2889, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1615-9853
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 grudnia 2014].
    Angielskie słowa kluczowe: animal proteomics ; meat products ; myosin light chains ; skeletalmuscles ; species differentiation
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.132
    Punktacja MNiSW: 35.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    11/17
    Rok: 2011
    Autorzy: A. Gramza-Michalowska, B. Nowak, J. Korczak
    Tytuł: The application of HACCP system in meat products for catering industry - a practical guide for pork loin chop
    Źródło: Ital. J. Food Sci. - 2011, vol. 23, no. 1, s. 45-54, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1120-1770
    Angielskie słowa kluczowe: catering ; critical control point ; HACCP ; food safety ; meat products ; pork loin chops
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.534
    Punktacja MNiSW: 20.000
    Praca afiliowana przez UP
    12/17
    Rok: 2011
    Autorzy: Marzanna Hęś, Dominik Kmiecik, Magdalena Rudzińska, Anna Gramza-Michałowska
    Tytuł: Effect on antioxidants addition on changes in cholesterol content and its oxidation products in frozen meat products
    Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2011, vol. 61, Suppl.1, s. 116
    p-ISSN: 1230-0322
    Uwagi: Tytuł zeszytu: EuroFoodChem XVI Translating food chemistry into health benefits: Conference Proceedings Gdańsk 6th-8th July, 2011. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 października 2016].
    Angielskie słowa kluczowe: meat products ; phenolic antioxidants ; cholesterol ; oxycholesterols
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    13/17
    Rok: 2009
    Autorzy: Marzanna Hęś, Anna Gramza-Michałowska, Krystyna Szymandera-Buszka
    Tytuł: Wpływ wybranych metod ogrzewania oraz zamrażalniczego przechowywania na utlenianie się lipidów w produktach mięsnych z dodatkiem przeciwutleniaczy
    Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2009, t. 42, nr 3, s. 455-459, bibliogr.
    p-ISSN: 0365-9445
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 sierpnia 2016].
    Polskie słowa kluczowe: obróbka termiczna ; utlenianie lipidów ; przeciwutleniacze ; produkty mięsne ; przechowywanie
    Angielskie słowa kluczowe: thermal treatment ; lipid oxidation ; antioxidants ; meat products ; storage
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 4.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    14/17
    Rok: 2008
    Autorzy: Karolina Pawlak, Walenty Poczta, Joanna Średzińska
    Tytuł: Perspektywy rozwoju handlu zagranicznego produktami mięsnymi w Polsce i Unii Europejskiej
    Źródło: Zesz. Nauk. SGGW Wars., Probl. Rol. Świat. - 2008, t. 4 (19), s. 360-370, il., bibliogr., abstr., streszcz.
    p-ISSN: 2081-6960
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 stycznia 2018].
    Polskie słowa kluczowe: eksport ; import ; produkty mięsne ; Polska ; Unia Europejska ; handel wewnątrzwspólnotowy ; handel z krajami trzecimi
    Angielskie słowa kluczowe: export ; import ; meat products ; Poland ; European Union ; intra-EU trade ; extra-EU trade
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 4.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    15/17
    Rok: 2007
    Autorzy: P. Konieczny, J. Stangierski, J. Kijowski
    Tytuł: Physical and chemical characteristics and acceptability of home style beef jerky
    Źródło: Meat Sci. - 2007, vol. 76, iss. 2, s. 253-257, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 0309-1740
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 kwietnia 2017].
    Angielskie słowa kluczowe: meat products ; jerky ; texture ; colour
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.006
    Punktacja MNiSW: 24.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    16/17
    Rok: 2006
    Autorzy: Katarzyna Waszkowiak, Krystyna Szymandera-Buszka
    Tytuł: Wpływ obróbki termicznej potraw z mielonego mięsa wieprzowego na efektywność przeciwutleniającą ekstraktu rozmarynu
    Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2006, t. 39, supl., s. 213-217, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0365-9445
    Uwagi: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8-9 czerwca 2006
    Polskie słowa kluczowe: mięso wieprzowe mielone ; obróbka termiczna ; gotowanie ; pieczenie ; przetwory mięsne ; przeciwutleniacze ; ekstrakt z liści rozmarynu ; efektywność działania
    Angielskie słowa kluczowe: rosemary leaf extract ; thermal treatment ; meat products ; lipid oxidation ; thiamine retention ; collagen
    Charakt. formalna: PRZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    17/17
    Rok: 1999
    Autorzy: Krystyna Krysztofiak, Piotr Konieczny, Leszek Wybraniec, Waldemar Uchman
    Tytuł: Próba zastosowania aparatu SPECTRO-PEN do szybkiej oceny barwy szynki wysoko wydajnej
    Źródło: Rocz. AR Pozn., Technol. Żywn. - 1999, 23 (314), s. 67-74, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 0137-1762
    Angielskie słowa kluczowe: meat products ; quality ; colour evaluation
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP