logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MEAT MARKET
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2016
Autorzy: Anna Zielińska-Chmielewska, Sławomir Kalinowski
Tytuł: Kształtowanie się strategii finansowania w wybranych przedsiębiorstwach mięsnych w Polsce w latach 2007-2013
Źródło: Hand. Wewn. - 2016, nr 1 (360), s. 348-357, bibliogr.
p-ISSN: 0438-5403
Polskie słowa kluczowe: agresywna strategia finansowa ; konserwatywna strategia finansowa ; umiarkowana strategia finansowa ; giełdowe spółki mięsne ; analiza finansowa ; efektywność działania ; rynek mięsny ; Polska
Angielskie słowa kluczowe: aggresive financial strategy ; conservative financial strategy ; moderate financial strategy ; listed meat companies ; financial analysis ; activity effectiveness ; meat market ; Poland
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
2/5
Rok: 2010
Autorzy: Magdalena Kozera
Tytuł: Ekonomiczne uwarunkowania rozwoju produkcji mięsa wieprzowego na świecie
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2010, 2 (16), s. 85-92, il., bibliogr.
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna również online na stronie czasopisma "Journal of Agribusiness and Rural Development". - [Dostęp: 28 lutego 2012].
Polskie słowa kluczowe: rynek mięsny ; mięso wieprzowe ; produkcja mięsa ; spożycie żywności ; żywiec wieprzowy ; produkcja światowa ; koszty produkcji
Angielskie słowa kluczowe: world market ; meat market ; pig ; meat production ; meat consumption ; costs
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/5
Rok: 2007
Autorzy: Krzysztof Adamowicz, Marta Glura-Molińska
Tytuł: Próba oceny zmian cen wybranych gatunków zwierząt rzeźnych na cenę dziczyzny w latach 1995-2005
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2007, t. 9, z. 4, s. 12-15, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1508-3535
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 kwietnia 2017].
Polskie słowa kluczowe: rynek mięsny ; rolnictwo ; łowiectwo ; ceny
Angielskie słowa kluczowe: meat market ; agriculture ; hunting ; marketing ; price
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/5
Rok: 2007
Autorzy: Magdalena Kozera
Tytuł: Struktura łańcucha żywnościowego oraz zmiany relacji producent-konsument w Polsce i krajach UE
Źródło: Zesz. Nauk. SGGW Wars., Probl. Rol. Świat. - 2007, t. 2 (17), s. 240-246, bibliogr.
p-ISSN: 2081-6960
Uwagi: Publikacja dostępna również online ze strony Wydziału Nauk Ekonomicznych SGGW w Warszawie. - [Dostęp: 9 marca 2012].
Polskie słowa kluczowe: żywność ; mięso wieprzowe ; dystrybucja ; łańcuch marketingowy ; relacje producent-konsument ; Polska ; Unia Europejska
Angielskie słowa kluczowe: agricultural market ; meat market ; market chain ; development of chain retailing ; pig meat
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/5
Rok: 2006
Autorzy: Magdalena Kozera, Zbigniew Gołaś
Tytuł: Procesy koncentracji w rolnictwie na przykładzie produkcji trzody chlewnej
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2006, t. 8, z. 2, s. 92-95, il., bibliogr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: gospodarstwa rolne ; produkcja zwierzęca ; trzoda chlewna ; koncentracja produkcji ; przetwórstwo mięsa ; mięso wieprzowe ; rynek mięsny ; zmiany strukturalne
Angielskie słowa kluczowe: agriculture ; concentration processes ; structure changes ; farm ; pig ; pig meat ; meat production ; meat market
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP