logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MEAT AUTHENTICITY
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2017
Autorzy: Magdalena Montowska, Emilia Fornal
Tytuł: Label-free quantification of meat proteins for evaluation of species composition of processed meat products
Źródło: Food Chem. - 2017, vol. 237, 15 December, s. 1092-1100, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 maja 2017].
Angielskie słowa kluczowe: meat authenticity ; poultry ; pork ; beef ; peptide markers ; label-free quantitation ; spectral matching ; APEX
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.946
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/4
Rok: 2013
Autorzy: A. Spychaj, M. Szalata, R. Słomski, E. Pospiech
Tytuł: Applicability of the mtDNA cytochrome c oxidase subunit 1 gene (COI) in species identification of pork, beef and duck meat
W: 59th International Congress of Meat Science and Technology (ICoMST) : 18-23 August 2013, Izmir, Turkey, Book of Abstracts / Ed. by Meltem Serdaroglu, Burcu Öztürk, Tolga Akcan.
Adres wydawniczy: Izmir : Ege University, Food Engineering Department, 2013
Szczegóły: S7B-10, bibliogr.
ISBN: 978-605-125-720-4
Angielskie słowa kluczowe: PCR ; species specific primers ; meat authenticity
Charakt. formalna: ZKN
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/4
Rok: 2011
Autorzy: Magdalena Montowska, Edward Pospiech
Tytuł: Authenticity determination of meat and meat products on the protein and DNA basis
Źródło: Food Rev. Int. - 2011, vol. 27, iss. 1, s. 84-100, il., bibliogr.
p-ISSN: 8755-9129 e-ISSN: 1525-6103
Angielskie słowa kluczowe: meat authenticity ; electrophoresis ; chromatography ; ELISA ; MS ; PCR ; biochips
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.447
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
4/4
Rok: 2011
Autorzy: Magdalena Montowska, Edward Pospiech
Tytuł: Differentiation of pork and beef from meat mixtures and processed products on the basis of skeletal muscle myosin light chain isoforms
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2011, vol. 61, Suppl.1, s. 100
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Tytuł zeszytu: EuroFoodChem XVI Translating food chemistry into health benefits: Conference Proceedings Gdańsk 6th-8th July, 2011. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 grudnia 2014].
Angielskie słowa kluczowe: skeletal muscles ; myosin light chains ; meat authenticity ; 2-DE ; MS
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP