logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MASS SPECTROMETRY
Liczba odnalezionych rekordów: 18



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/18
Rok: 2019
Autorzy: K. Kotecka, A. Sumara, E. Fornal, M. Montowska
Tytuł: Differentiation between oilseed proteins using UHPLC-Q-TOF-MS/MS
W: 2nd Food Chemistry Conference: Shaping the future of food quality, safety, nutrition and health : 17-19 September 2019, Seville, Spain.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie pdf.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [Elsevier], 2019
Szczegóły: [P2.2.29], il.
Angielskie słowa kluczowe: oilseeds ; proteins ; mass spectrometry ; food adulteration
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
2/18
Rok: 2019
Autorzy: Jaroslaw Czubinski, Katarzyna Wroblewska, Mariusz Czyzniejewski, Paweł Górnaś, Piotr Kachlicki, Aleksander Siger
Tytuł: Bioaccessibility of defatted lupin seed phenolic compounds in a standardized static in vitro digestion system
Źródło: Food Res. Int. - 2019, vol. 116, February 2019, s. 1126-1134, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0963-9969
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line [Dostęp: 31 stycznia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: lupin seeds ; phenolic compounds ; flavonoids ; in vitro digestion ; bioaccessibility ; mass spectrometry ; protein digestibility
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.579
Punktacja MNiSW: 140.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/18
Rok: 2019
Autorzy: Paweł Rodziewicz, Klaudia Chmielwska, Aneta Sawikowska, Łukasz Marczak, Magdalena Łuczak, Paweł Bednarek, Krzysztof Mikołajczak, Piotr Ogrodowicz, Anetta Kuczyńska, Paweł Krajewski, Maciej Stobiecki
Tytuł: Identification of drought responsive proteins and related proteomic QTLs in barley
Źródło: J. Exp. Bot. - 2019, vol. 70, no. 10, s. 2823-2837, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0022-0957
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 28 października 2019].
Angielskie słowa kluczowe: 2D electrophoresis, ; barley ; cereals ; drought response ; large-scale proteomics ; mapping population ; mass spectrometry ; proteomic quantitative trait loci
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 5.360
Punktacja MNiSW: 140.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/18
Rok: 2017
Autorzy: Mariola Olkowicz, Janusz Debski, Patrycja Jablonska, Michal Dadlez, Ryszard T. Smolenski
Tytuł: Application of a new procedure for liquid chromatography/mass spectrometry profiling of plasma amino acid-related metabolites and untargeted shotgun proteomics to identify mechanisms and biomarkers of calcific aortic stenosis
Źródło: J. Chromatogr. A. - 2017, vol. 1517, s. 66-78, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0021-9673
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 maja 2018].
Angielskie słowa kluczowe: calcific aortic valve stenosis ; biomarkers ; amino acid metabolome ; untargeted proteomics ; mass spectrometry ; clinical correlations
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.716
Punktacja MNiSW: 40.000
Adres url:
DOI:
5/18
Rok: 2017
Autorzy: Magdalena Montowska
Tytuł: Using peptidomics to determine the authenticity of processed meat
W: Proteomics in food science : From farm to fork / Ed. by Michelle L. Colgrave.
Adres wydawniczy: London : Academic Press is an imprint of Elsevier, 2017
Szczegóły: s. 225-240, il., bibliogr.
ISBN: 978-0-12-804007-2
Liczba arkuszy: 1,41
Polskie słowa kluczowe: peptydomika ; zafałszowania żywności ; spektrometria mas
Angielskie słowa kluczowe: peptidomics ; food adulteration ; mass spectrometry ; meat speciation ; nonmeat proteins ; peptide markers ; processed meat products
Charakt. formalna: ZRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
DOI:
6/18
Rok: 2017
Autorzy: Magdalena Montowska
Tytuł: Markery peptydowe na tropie mięsa i składników niemięsnych w produktach mięsnych
Źródło: Przem. Spoż. - 2017, t. 71, 3, s. 30-33, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: peptydomika ; markery peptydowe ; produkty mięsne ; zafałszowania ; spektrometria mas
Angielskie słowa kluczowe: peptidomics ; peptide markers ; meat products ; adulteration ; mass spectrometry
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
7/18
Rok: 2016
Autorzy: Alexey A. Tinkov, Olga N. Nemereshina, Joanna Suliburska, Evgenia R. Gatiatulina, Julita Regula, Alexandr A. Nikonorov, Anatoly V. Skalny
Tytuł: Comparative analysis of the trace element content of the leaves and roots of three Plantago species
Źródło: Biol. Trace Elem. Res. - 2016, vol. 173, iss. 1, s. 225-230, bibliogr.
p-ISSN: 0163-4984 e-ISSN: 1559-0720
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 października 2016].
Polskie słowa kluczowe: składniki mineralne ; korzenie
Angielskie słowa kluczowe: Plantago ; trace elements ; leaves ; roots ; mass spectrometry ; inductively coupled ; plasma
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.399
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
8/18
Rok: 2016
Autorzy: Magdalena Montowska, Edward Pospiech
Tytuł: Processed meat protein and heat-stable peptide marker identification using microwave-assisted tryptic digestion
Źródło: Food Technol. Biotechnol. - 2016, vol. 54, no. 4, s. 482-488, il., bibliogr.
p-ISSN: 1330-9862 e-ISSN: 1334-2606
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 stycznia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: protein aggregation ; thermal denaturation ; enzymatic cleavage acceleration ; microwave irradiation ; mass spectrometry ; peptide markers
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.891
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
9/18
Rok: 2016
Autorzy: Magdalena Montowska
Tytuł: Peptydomika przetworzonych produktów mięsnych i ich autentyczność
Źródło: Przem. Spoż. - 2016, t. 70, 11, s. 22-24, bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X e-ISSN: 2449-996X
Polskie słowa kluczowe: peptydomika ; markery peptydowe ; produkty mięsne ; zafałszowania ; spektrometria mas
Angielskie słowa kluczowe: peptidomics ; peptide markers ; meat products ; adulteration ; mass spectrometry
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
10/18
Rok: 2015
Autorzy: Magdalena Montowska, Edward Pospiech
Tytuł: Białka i peptydy w ocenie autentyczności żywności
W: IX Polska Konferencja Chemii Analitycznej : "Chemia analityczna to ciągłe wyzwania", Poznań 6-10 lipca 2015, Abstrakty.
Adres wydawniczy: Poznań : [b. w.], 2015
Szczegóły: s. 365
Polskie słowa kluczowe: zafałszowania żywności ; markery peptydowe ; spektroskopia masowa ; mikrofale
Angielskie słowa kluczowe: food adulteration ; peptide markers ; mass spectrometry ; microwave
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
11/18
Rok: 2014
Autorzy: Marta Sikora, Łukasz Marczak, Jolanta Kubalska, Ałła Graban, Hieronim Jakubowski
Tytuł: Identification of N-homocysteinylation sites in plasma proteins
Źródło: Amino Acids. - 2014, vol. 46, iss. 1, s. 235-244, il., bibliogr.
p-ISSN: 0939-4451 e-ISSN: 1438-2199
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 lutego 2016].
Angielskie słowa kluczowe: homocysteine thiolactone ; human albumin ; human fibrinogen ; N-homocysteinylation ; mass spectrometry
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.293
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
12/18
Rok: 2013
Autorzy: Jeannette Jacqueline Łucejko, Francesca Modugno, Maria Perla Colombini, Magdalena Zborowska
Tytuł: Archaeological wood from the Wieliczka Salt Mine Museum, Poland - Chemical analysis of wood degradation by Py(HMDS)-GC/MS
Źródło: J. Cult. Herit., Supl. - 2013, vol. 13, iss. 3, s. S50-S56, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1296-2074
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 września 2018].
Angielskie słowa kluczowe: pyrolysis-gas chromatography ; mass spectrometry ; wood degradation ; lignin ; polysaccharides
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.111
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
13/18
Rok: 2013
Autorzy: Anna Wojakowska, Juliusz Perkowski, Tomasz Góral, Maciej Stobiecki
Tytuł: Structural characterization of flavonoid glycosides from leaves of wheat (Triticum aestivum L.) using LC/MS/MS profiling of the target compounds
Źródło: J. Mass Spectrom. - 2013, vol. 48, iss. 3, s. 329-339, il., bibliogr.
p-ISSN: 1076-5174 e-ISSN: 1096-9888
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 listopada 2014].
Angielskie słowa kluczowe: collision-induced dissociation ; electrospray ionization ; flavonoid C -glycoconjugate ; liquid chromatography ; mass spectrometry ; secondary metabolite profiling ; structural characterization ; wheat
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.709
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
14/18
Rok: 2013
Autorzy: Anna Wojakowska, Dorota Muth, Dorota Narożna, Cezary Mądrzak, Maciej Stobiecki, Piotr Kachlicki
Tytuł: Changes of phenolic secondary metabolite profiles in the reaction of narrow leaf lupin (Lupinus angustifolius) plants to infections with Colletotrichum lupini fungus or treatment with its toxin
Źródło: Metabolomics. - 2013, vol. 9, iss. 3, s. 575-589, il., bibliogr.
p-ISSN: 1573-3882 e-ISSN: 1573-3890
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 lutego 2014].
Angielskie słowa kluczowe: Colletotrichum lupini ; elicitor ; flavonoids ; infection ; liquid chromatography ; mass spectrometry ; Lupinus angustifolius ; secondary metabolite profiling
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.965
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
15/18
Rok: 2011
Autorzy: Agata Stachowiak-Wencek, Włodzimierz Prądzyński
Tytuł: Emission of volatile organic compounds (VOC) from waterborne lacquers with different content of solids
Tytuł równoległy: Emisja lotnych związków organicznych (VOC) z wodorozcieńczalnych wyrobów lakierowych o zróżnicowanej zawartości ciał stałych
Źródło: Drewno. - 2011, vol. 54, nr 186, s. 51-63, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1644-3985
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 czerwca 2018].
Polskie słowa kluczowe: lakiery wodorozcieńczalne ; lotne związki organiczne ; chromatografia gazowa ; spektrometria mas ; termiczna desorpcja
Angielskie słowa kluczowe: waterborne lacquers ; volatile organic compounds ; gas chromatography ; mass spectrometry ; thermal desorption
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.026
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
16/18
Rok: 2010
Autorzy: Małgorzata Majcher, Piotr Ławrowski, Henryk Jeleń
Tytuł: Comparison of original and adulterated Oscypek cheese based on volatile and sensory profiles
Tytuł równoległy: Porównanie oryginalnego oscypka z jego podróbkami na podstawie profilu związków lotnych oraz oceny sensorycznej
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2010, 9 (3), s. 265-275, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 stycznia 2018].
Polskie słowa kluczowe: oscypek ; związki lotne ; zafałszowania ; produkty o ChNP ; chromatografia gazowa ; spektrometria mas ; jakość
Angielskie słowa kluczowe: Oscypek ; flavour compounds ; adulteration ; PDO products ; gas chromatography ; mass spectrometry ; quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
17/18
Rok: 2007
Autorzy: Elżbieta Wojtowicz, Renata Zawirska-Wojtasiak, Krzysztof Przygoński
Tytuł: Influence of steam water sterilization process on the content of volatile aroma compounds in marjoram (Origanum majorana L.) estimated with GC/MS and GC/O
Tytuł równoległy: Wpływ sterylizacji parą na zawartość lotnych związków zapachowych majeranku (Origanum majorana L.) oceniany metodami GC/MS i GC/O
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2007, vol. 57, no. 3 (A), s. 151-155, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Polskie słowa kluczowe: rośliny przyprawowe ; sterylizacja parą wodną ; majeranek ; Origanum majorana ; olejki eteryczne ; metody badań ; chromatografia gazowa ; spektrometria masowa ; olfaktometria ; analiza sensoryczna
Angielskie słowa kluczowe: marjoram ; Origanum majorana ; volatile aromatic compounds ; sterilization ; mass spectrometry ; gas chromatography ; olfactometry ; sensory analysis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
18/18
Rok: 2006
Autorzy: E. Pospiech, B. Mikołajczak, E. Iwańska, B. Grześ, A. Łyczyński, W. Kapelański
Tytuł: Differentiation of acid meat from other quality groups (RFN and PSE) through the analysis of proteins from its drip
W: 52nd International Congress of Meat Science and Technology "Harnessing and exploiting global opportunities" : 13th-18th August 2006, Dublin, Ireland / Ed. Declan Troy, Rachel Pearce, Briege Byrne, Joseph Kerry.
Adres wydawniczy: Wageningen : Wageningen Academic Publishers, 2006
Szczegóły: s. 287-288, bibliogr.
ISBN: 978-90-8686-010-4
Angielskie słowa kluczowe: protein ; 2D electrophoresis ; mass spectrometry ; meat quality ; acid meat
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP