logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MARKET
Liczba odnalezionych rekordów: 22



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/22
Rok: 2019
Autorzy: Władysława Łuczka
Tytuł: Demand factors of development of the organic food market - a review of Polish research
Tytuł równoległy: Uwarunkowania popytowe rozwoju rynku żywności ekologicznej - przegląd polskich badań
Źródło: Ann. Pol. Assoc. Agric. Agribus. Econ. - 2019, t. 21, z. 3, s. 260-276, bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1508-3535 e-ISSN: 2450-7296
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 października 2019].
Polskie słowa kluczowe: popyt ; konsumenci ; rynek żywnościowy ; żywność ekologiczna ; badania
Angielskie słowa kluczowe: demand ; consumers ; market ; organic food ; research
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/22
Rok: 2019
Autorzy: Władysława Łuczka
Tytuł: Changes in the behavior of organic food consumers
Źródło: Ekon. Śr. - 2019, nr 3 (70), s. 140-155, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0867-8898 e-ISSN: 2300-6420
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 28 października 2019].
Angielskie słowa kluczowe: consumer ; purchasing behavior ; market ; organic food
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/22
Rok: 2018
Autorzy: Katarzyna Mydlarz, Marek Wieruszewski, Zbigniew Malinowski
Tytuł: Selected economic and material aspects behind the use of wood by the timber industry in Poland and in selected European Union countries
W: Increasing the use of wood in the global bio-economy : Belgrade, Republic of Serbia, September 26th-28th, 2018, Proceedings of scientific papers / Ed. in-chief Branko Glavonjic.
Adres wydawniczy: Belgrade : University of Belgrade - Faculty of Forestry ; WoodEMA, 2018
Szczegóły: s. 64-72, il., bibliogr., abstr.
ISBN: 978-86-7299-277-9
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 listopada 2018].
Liczba arkuszy: 0,5
Angielskie słowa kluczowe: wood materials ; forestry ; economic aspects ; wood industry ; market
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/22
Rok: 2018
Autorzy: Joanna Smoluk-Sikorska
Tytuł: The organic food market in Poland - obstacles and development opportunities in retail
W: International Scientific Days 2018. "Towards Productive, Sustainable and Resilient Global Agriculture and Food Systems" : May 16-17, 2018 Nitra, Slovak Republic, Conference Proceedings / Ed. Elena Horská, Zuzana Kapsdorferová, Marcela Hallová.
Adres wydawniczy: Prague : Wolters Kluwer ČR, 2018
Szczegóły: s. 1131-1143, il., bibliogr., abstr.
ISBN: 978-80-7598-180-6 (pdf)
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 22 listopada 2018].
Angielskie słowa kluczowe: development ; market ; obstacles ; opportunities ; organic food ; product range ; pricing policy ; retail ; supply sources
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/22
Rok: 2017
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann
Tytuł: Building competitive advantage through product innovations based on raw material modifications
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2017, 4 (46), s. 755-762, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 stycznia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: innovation ; innovation through raw material ; competitive advantage ; enterprise ; market
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/22
Rok: 2017
Autorzy: K. Sobieralska, L. Dawidowicz, I. Golak-Siwulska, S. A. Vdovenko
Tytuł: Himičn spoluki áki mistát'sa v istivnih i ih vpliv na organiem ludini
Tytuł równoległy: Chemicals present in edible mushrooms and their effect on the human body
Źródło: Sil. Gospodar. Lisiv. - 2017, no. 6, s. 67-78, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2476626
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 czerwca 2017].
Angielskie słowa kluczowe: fungi ; properties ; compounds ; bioactive substances ; functional food ; disease ; market
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: UKR
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/22
Rok: 2015
Autorzy: Lucyna Przezbórska-Skobiej
Tytuł: Uwarunkowania rozwoju rynku turystyki wiejskiej w Polsce
Źródło: Tur. Rozw. Reg. - 2015, nr 3, s. 101-115, bibliogr.
p-ISSN: 2353-9178
Uwagi: Tytuł zeszytu: Ekonomiczne determinanty rozwoju regionalnego.
Polskie słowa kluczowe: turystyka wiejska ; agroturystyka ; rynek ; uwarunkowania ; czynniki sprzyjające ; czynniki ograniczające
Angielskie słowa kluczowe: rural tourism ; agritourism ; market ; conditions ; favourable factors ; unfavourable factors
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/22
Rok: 2014
Autorzy: Michał A. Jerzak
Tytuł: Możliwość restytucji rynku rodzimych roślin strączkowych na cele paszowe w Polsce
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2014, t. 16, z. 3, s. 104-109, il., bibliogr.
p-ISSN: 1508-3535
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: rośliny strączkowe ; nasiona strączkowe ; rynek rolny ; łańcuch obrotu
Angielskie słowa kluczowe: legumes ; market ; marketing chain
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 8.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/22
Rok: 2013
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann
Tytuł: Czas jako czynnik zmian polskiego piekarstwa
Źródło: Hand. Wewn. - 2013, lipiec-sierpień (A), s. 311-319, bibliogr.
p-ISSN: 0438-5403
Uwagi: Tytuł zeszytu: Związki czasu z konsumpcją, t. 2.
Polskie słowa kluczowe: produkcja piekarska ; zmiany ; rynek ; pieczywo ; konsumenci
Angielskie słowa kluczowe: bakery production ; changes ; market ; bakery products ; consumers
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
10/22
Rok: 2013
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Przemysław Ratajczak
Tytuł: Organizacja produkcji piekarskiej a czas zaopatrzenia konsumentów w pieczywo
Źródło: Hand. Wewn. - 2013, lipiec-sierpień (A), s. 302-310, bibliogr.
p-ISSN: 0438-5403
Uwagi: Tytuł zeszytu: Związki czasu z konsumpcją, t. 2.
Polskie słowa kluczowe: produkcja piekarska ; zmiany ; rynek ; pieczywo ; konsumenci
Angielskie słowa kluczowe: bakery production ; changes ; market ; bakery produkts ; consumers
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
11/22
Rok: 2013
Autorzy: Władysława Łuczka-Bakuła
Tytuł: Consumer assessment of organic food market
Źródło: Intercathedra. - 2013, no. 29/3, s. 7-14, il., bibliogr.
p-ISSN: 1640-3622
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 marca 2014].
Angielskie słowa kluczowe: market ; organic food ; consumers ; assessment
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
12/22
Rok: 2012
Autorzy: Magdalena Szpakowska, Roman Hołubowicz
Tytuł: Selected new machines in seed sector
Źródło: Bull. Univ. Agric. Sci. Vet. Med. Cluj-Na., Hortic. - 2012, vol. 69, no. 1, s. 332-337, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1843-5254 e-ISSN: 1843-5394
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 marca 2018].
Angielskie słowa kluczowe: seed ; sector ; cleaning ; improve ; market ; production
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
13/22
Rok: 2012
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Michał Gazdecki
Tytuł: Bariery i możliwości rozwoju współpracy rolników z gastronomią - perspektywa rolników
Źródło: Zesz. Nauk. - Uniw. Ekon. Pozn. - 2012, 236, s. 64-73, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1689-7374
Uwagi: Tytuł zeszytu: Nowe trendy w dystrybucji produktów żywnościowych: gastronomia i zachowania nabywców. - ISBN 978-83-7417-731-3.
Polskie słowa kluczowe: rynek ; produkty żywnościowe ; rolnictwo ; dystrybucja ; gastronomia ; usługi żywieniowe
Angielskie słowa kluczowe: market ; food products ; agriculture ; distribution ; gastronomy ; food service
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
14/22
Rok: 2012
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Michał Gazdecki
Tytuł: Źródła informacji o produkcie a strategia komunikacji na rynku środków produkcji
Źródło: Zesz. Nauk. - Uniw. Ekon. Pozn. - 2012, 237, s. 449-459, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1689-7374
Uwagi: Tytuł zeszytu: Nowe trendy w dystrybucji towarów żywnościowych: determinanty i kierunki ewolucji. - ISBN 978-83-7417-732-0.
Polskie słowa kluczowe: strategia komunikowania ; informacja ; rynek ; środki produkcji
Angielskie słowa kluczowe: market ; Means of production ; information ; communication strategy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
15/22
Rok: 2010
Autorzy: Tomasz Krystofiak, Stanisław Proszyk, Barbara Lis, Krzysztof Leśniak
Tytuł: Market of lacquer products for woodworking industry on the example of German producers
Źródło: Intercathedra. - 2010, no. 26, s. 49-53, bibliogr.
p-ISSN: 1640-3622
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 lutego 2014].
Angielskie słowa kluczowe: woodworking industry ; lacquer product ; market ; German producer ; basic component ; relative cost
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
16/22
Rok: 2010
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann
Tytuł: Marketingowe implikacje zachowań konsumentów dla producentów pieczywa
W: Marketing w realiach współczesnego rynku. T. 1, Implikacje otoczenia rynkowego / red. nauk. Szczepan Figiel.
Adres wydawniczy: Warszawa : Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, 2010
Szczegóły: s. 13-20
ISBN: 978-83-208-1906-9
Polskie słowa kluczowe: implikacje ; zachowania konsumentów ; rynek ; pieczywo
Angielskie słowa kluczowe: implication ; consumer behaviour ; market ; bread
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
17/22
Rok: 2009
Autorzy: Tomasz Krystofiak, Stanisław Proszyk, Barbara Lis, Marcin Dudek
Tytuł: Market of lacquer products for woodworking industry on the example of Italian producers
Źródło: Intercathedra. - 2009, no. 25, s. 61-64, il., bibliogr.
p-ISSN: 1640-3622
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 lutego 2014].
Angielskie słowa kluczowe: woodworking industry ; lacquer product ; market ; Italian producer ; costs ; technological graphic mark ; ecology ; volatile organic compounds
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
18/22
Rok: 2009
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann
Tytuł: Demographic changes and consumers behaviours on the bread merket
Tytuł równoległy: Zmiany demograficzne a zachowania konsumentów na rynku pieczywa
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2009, 4 (14), s. 59-69, il., bibliogr., abstr., streszcz.
http://www.jard.edu.pl/pub/5_4_2009_pl.pdf
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna online w dwóch wersjach językowych: polskiej i angielskiej [Dostęp: 23 stycznia 2018].
Polskie słowa kluczowe: zachowania konsumentów ; zmiany demograficzne ; rynek ; pieczywo
Angielskie słowa kluczowe: consumers behaviours ; demogr aphic changes, ; market ; bread
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
19/22
Rok: 2007
Autorzy: Władysława Łuczka-Bakuła
Tytuł: Ocena rynku żywności ekologicznej w aspekcie zrównoważonej konsumpcji
Źródło: Folia Univ. Agric. Stetin., Oecon. - 2007, 48(256), s. 187-194, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1643-7683
Polskie słowa kluczowe: rynek ; konsumpcja zrównoważona ; żywność ekologiczna
Angielskie słowa kluczowe: organic food ; market ; sustainable consumption
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
20/22
Rok: 2002
Autorzy: Szymon Tarant
Tytuł: Przystosowanie się producentów ziemniaków jadalnych do wymagań handlu i konsumentów
Źródło: Rocz. AR Pozn., Ekon. - 2002, 1 (343), s. 205-218, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1508-9193
Angielskie słowa kluczowe: potatoes ; market ; trade turnover
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
21/22
Rok: 2002
Autorzy: Szymon Tarant
Tytuł: Funkcjonowanie handlu detalicznego na rynku ziemniaków jadalnych (na przykładzie aglomeracji poznańskiej)
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2002, t. 4, z. 3, s. 195-199, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: rynek żywnościowy ; ziemniaki ; handel detaliczny ; wymagania rynku
Angielskie słowa kluczowe: potatoes ; market ; retail trade ; market requirement
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 1.000
Praca afiliowana przez UP
22/22
Rok: 2000
Autorzy: Olga Stefko
Tytuł: Wybrane czynniki wpływające na płynność finansową podmiotów gospodarczych w zrównoważonym rozwoju sektora gospodarki żywnościowej
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2000, t. 2, z. 3, s. 240-244, bibliogr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: gospodarka żywnościowa ; podmioty gospodarcze ; sytuacja ekonomiczna ; płynność finansowa ; finansowanie zewnętrzne
Angielskie słowa kluczowe: market ; surroundings ; economy ; financial cash flow ; food industry ; outsource financing
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP