logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MARE MILK
Liczba odnalezionych rekordów: 10



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/10
Rok: 2018
Autorzy: D. Cais-Sokolińska, R. Danków, P. Bierzuńska, Ł. K. Kaczyński, S. Chudy, J. Teichert, A. Dobek, E. Skotarczak, J. Pikul
Tytuł: Freezing point and other technological properties of milk of the Polish Coldblood horse breed
Źródło: J. Dairy Sci. - 2018, vol. 101, iss. 11, s. 9637-9646, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0022-0302
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 października 2018].
Angielskie słowa kluczowe: freezing point ; mare milk ; technological properties ; lactation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.749
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/10
Rok: 2016
Autorzy: Romualda Danków, Joanna Teichert, Jan Pikul, Natalia Osten-Sacken, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Cholesterol i produkty jego utleniania w liofilizatach mleka klaczy i kumysu
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2016, t. 10, z. 1, art. 11, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_10_11.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: liofilizacja ; mleko klaczy ; kumys ; oksysterole ; cholesterol ; TBA ; indeks bieli
Angielskie słowa kluczowe: freeze-drying ; mare milk ; kumiss ; oxysterols ; cholesterol ; TBA ; white index
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/10
Rok: 2015
Autorzy: Romualda Danków, Joanna Teichert, Jan Pikul, Natalia Osten-Sacken
Tytuł: Wpływ warunków przechowywania na zawartość kwasów tłuszczowych w liofilizatach mleka klaczy
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2015, t. 9, z. 2, art. 29, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_9_29.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: mleko klaczy ; liofilizacja ; mleko klaczy liofilizowane ; kwasy tłuszczowe
Angielskie słowa kluczowe: mare milk ; lyophilization ; lyophilised mare milk ; fatty acids
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/10
Rok: 2013
Autorzy: Romualda Danków, Joanna Teichert, Jan Pikul, Natalia Osten-Sacken
Tytuł: Charakterystyka cech żywieniowych i jakościowych liofilizatów wytworzonych z mleka klaczy
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2013, t. 7, z. 4, art. 63, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_7_63.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: mleko klaczy ; liofilizacja ; mleko klaczy liofilizowane
Angielskie słowa kluczowe: mare milk ; lyophilization ; lyophilised mare milk
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/10
Rok: 2013
Autorzy: Romualda Danków, Joanna Teichert, Jan Pikul, Natalia Osten-Sacken
Tytuł: Właściwości napojów fermentowanych wytworzonych z modyfikowanego mleka krowiego
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2013, t. 7, z. 4, art. 70, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_7_70.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: mleko krowie mofyfikowane ; napoje fermentowane ; procesy membranowe ; mleko klaczy ; kumys
Angielskie słowa kluczowe: modified cow milk ; fermented drinks ; membrane processes ; mare milk ; koumiss
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/10
Rok: 2012
Autorzy: Romualda Danków, Jan Pikul, Natalia Osten-Sacken, Joanna Teichert
Tytuł: Charakterystyka i właściwości prozdrowotne mleka klaczy
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2012, t. 6, z. 2, art. 16, bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_6_16.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: mleko klaczy ; skład chemiczny ; zawartość białka ; zawartość tłuszczu ; zawartość składników mineralnych ; kwasy tłuszczowe ; białka mleka ; właściwości prozdrowotne
Angielskie słowa kluczowe: mare milk ; protein fractions ; fatty acids ; nutritional remarks
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/10
Rok: 2009
Autorzy: Romualda Danków, Dorota Cais-Sokolińska, Jan Pikul
Tytuł: Kształtowanie się zawartości związków azotowych w mleku klaczy i kumysie oraz ich liofilizatach
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2009, t. 3, z. 4, art. 115, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_3_115.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: mleko klaczy ; kumys ; liofilizacja ; liofilizaty ; związki azotowe ; azot niebiałkowy ; białko ogólne
Angielskie słowa kluczowe: mare milk ; koumiss ; lyophilization ; lyophilizates ; NPN ; crude protein
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/10
Rok: 2009
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Romualda Danków, Jan Pikul
Tytuł: Właściwości sorpcyjne modelowych liofilizatów mleka klaczy
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2009, t. 3, z. 4, art. 113, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_3_113.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: mleko klaczy ; liofilizaty ; właściwości sorpcyjne
Angielskie słowa kluczowe: mare milk ; lyophilizates ; water activity ; sorption
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/10
Rok: 2008
Autorzy: Jan Pikul, Jacek Wójtowski, Romualda Danków, Beata Kuczyńska, Jacek Łojek
Tytuł: Fat content and fatty acids profile of colostrum and milk of primitive Konik horses Equus caballus gmelini Ant. during six months of lactation
Źródło: J. Dairy Res. - 2008, vol. 75, iss. 3, s. 302-309, bibliogr.
p-ISSN: 0022-0299
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line [Dostęp: 19 lutego 2013].
Polskie słowa kluczowe: konik polski ; klacze ; okres laktacji ; mleko klaczy ; siara ; zawartość tłuszczu ; profil kwasów tłuszczowych
Angielskie słowa kluczowe: mare ; colostrum ; mare milk ; lactation stage ; fat content ; fatty acids profile
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.437
Punktacja MNiSW: 24.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
10/10
Rok: 2008
Autorzy: Jan Pikul, Jacek Wójtowski
Tytuł: Fat and cholesterol content and fatty acid composition of mares' colostrums and milk during five lactation months
Źródło: Livest. Sci. - 2008, vol. 113, iss. 2/3, s. 285-290, bibliogr.
p-ISSN: 1871-1413 e-ISSN: 1878-0490
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line [Dostęp: 19 lutego 2013].
Polskie słowa kluczowe: konie wielkopolskie ; klacze ; okres laktacji ; mleko klaczy ; siara ; zawartość tłuszczu ; zawartość cholesterolu ; profil kwasów tłuszczowych
Angielskie słowa kluczowe: mare ; colostrum ; mare milk ; lactation stage ; cholesterol ; fatty acids ; fat content
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.091
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP