logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: LOW-FIELD NMR
Liczba odnalezionych rekordów: 17



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/17
Rok: 2019
Autorzy: J. Stangierski, J. Tomaszewska-Gras, H. M. Baranowska, M. Krzywdzińska-Bartkowiak, P. Konieczny
Tytuł: The effect of deep pectoral myopathy on the properties of broiler chicken muscles characterised by selected instrumental techniques
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2019, vol. 245, iss. 2, s. 459-467, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 stycznia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: chicken breast muscle ; Deep Pectoral Myopathy ; computer image analysis ; differential scanning calorimetry ; low-field NMR
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.056
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/17
Rok: 2018
Autorzy: Hanna Maria Baranowska, Łukasz Masewicz, Przemysław Łukasz Kowalczewski, Grażyna Lewandowicz, Michał Piątek, Piotr Kubiak
Tytuł: Water properties in pâtés enriched with potato juice
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2018, vol. 244, iss. 3, s. 387-393, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 lutego 2018].
Polskie słowa kluczowe: żywność funkcjonalna ; niskopolowy NMR ; sok z ziemniaka ; aktywność wody ; dynamika wody
Angielskie słowa kluczowe: functional food ; low-field NMR ; potato juice ; water activity ; water dynamics
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.056
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/17
Rok: 2015
Autorzy: Hanna Maria Baranowska, Ryszard Rezler
Tytuł: Emulsions stabilized using potato starch
Źródło: Food Sci. Biotechnol. - 2015, vol. 24, 4, s. 1187-1191, il., bibliogr.
p-ISSN: 1226-7708 e-ISSN: 2092-6456
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 stycznia 2016].
Polskie słowa kluczowe: energia aktywacji ; emulsja tłuszcz w wodzie ; niskopolowy NMR ; czas relaksacji
Angielskie słowa kluczowe: activation energy ; fat-water emulsion ; low-field NMR ; relaxation times
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.699
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/17
Rok: 2015
Autorzy: Hanna Maria Baranowska, Ryszard Rezler
Tytuł: Water binding analysis of fat-water emulsions
Źródło: Food Sci. Biotechnol. - 2015, vol. 24, 6, s. 1921-1925, il., bibliogr.
p-ISSN: 1226-7708 e-ISSN: 2092-6456
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 stycznia 2016].
Polskie słowa kluczowe: stabilność emulsji ; wiązanie wody ; niskopolowy NMR ; czas relaksacji
Angielskie słowa kluczowe: emulsion stability ; water binding ; low-field NMR ; relaxation times
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.699
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/17
Rok: 2015
Autorzy: Przemysław Łukasz Kowalczewski, Grażyna Lewandowicz, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Michał Piątek, Hanna Maria Baranowska, Wojciech Białas, Magdalena Jeziorna, Piotr Kubiak
Tytuł: Finely comminuted frankfurters fortified with potato juice - Quality and structure
Źródło: J. Food Eng. - 2015, vol. 167, s. 183-188, il., bibliogr.
p-ISSN: 0260-8774
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 19 sierpnia 2015].
Angielskie słowa kluczowe: functional food ; texture ; structure ; inflammatory bowel disease ; low-field NMR
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.199
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/17
Rok: 2015
Autorzy: Hanna M. Baranowska, Marek Sikora, Magdalena Krystjan, Piotr Tomasik, Anna Dobosz, Edyta M. Kutyła-Kupidura
Tytuł: Zastosowanie metody NMR do analizy wiązania wody w kleikach skrobiowych
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2015, R. 22, nr 6 (103), s. 64-74, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 stycznia 2016].
Polskie słowa kluczowe: czas korelacji ; dynamika molekularna ; wiązanie wody ; niskopolowy NMR ; skrobia ziemniaczana ; szybkość relaksacji
Angielskie słowa kluczowe: correlation time ; molecular dynamics of water ; low-field NMR ; potato starch ; relaxation times
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
7/17
Rok: 2014
Autorzy: Hanna Maria Baranowska, Hanna Gajewska-Szczerbal
Tytuł: Application of low-field NMR technique for evaluation of the influence of functional additives on water attributes in pork meat
Źródło: Fleischwirtsch. China. - 2014, 4, s. 37-42, il., bibliogr.
p-ISSN: 2193-5149
Angielskie słowa kluczowe: pork muscles ; functional additives ; properties of water ; low-field NMR
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: CHI
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Praca afiliowana przez UP
8/17
Rok: 2014
Autorzy: Michał Piatek, Hanna Maria Baranowska, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak
Tytuł: Modern thawing methods and muscle structure
Źródło: Fleischwirtsch. Int. - 2014, vol. 29, 2, s. 83-87, il., bibliogr.
p-ISSN: 0179-2415
Angielskie słowa kluczowe: computer image analysis ; low-field NMR ; muscles ; thawing ; water mobility
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
9/17
Rok: 2013
Autorzy: Hanna Maria Baranowska, Hanna Gajewska-Szczerbal
Tytuł: Application of low-field NMR technique for evaluation of the influence of functional additives on water attributes in pork meat
Źródło: Fleischwirtsch. Int. - 2013, vol. 28, 6, s. 67-71, il., bibliogr.
p-ISSN: 0179-2415
Angielskie słowa kluczowe: pork muscles ; functional additives ; properties of water ; low-field NMR
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
10/17
Rok: 2013
Autorzy: Michał Piątek, Hanna Maria Baranowska, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak
Tytuł: Mikrostruktur und Molekulardynamik von Wasser in aufgetautem Fleisch
Źródło: Fleischwirtschaft. - 2013, 9, s. 100-104, il., bibliogr.
p-ISSN: 0015-363X
Angielskie słowa kluczowe: computer image analysis ; low-field NMR ; muscles ; thawing ; water mobility
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: GER
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.086
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
11/17
Rok: 2013
Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Grażyna Lewandowicz, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Michał Piątek, Anna Małecka, Wojciech Białas, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: The effect of the addition of potato juice on the structure and quality of paté
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2013, vol. 63, Book of Abstracts, s. 61
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Tytuł zeszytu: Food Structure and Functionality: Conference - 15 years later: Stare Jabłonki, 23-26 June, 2013: Book of Abstracts.
Angielskie słowa kluczowe: pate ; potato juice ; microstructure ; low-field NMR ; texture ; functional food
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
12/17
Rok: 2013
Autorzy: Hanna M. Baranowska
Tytuł: Low-field NMR - non-destructive method of the food analysis
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2013, vol. 63, Book of Abstracts, s. 40
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Tytuł zeszytu: Food Structure and Functionality: Conference - 15 years later: Stare Jabłonki, 23-26 June, 2013: Book of Abstracts.
Angielskie słowa kluczowe: water binding ; low-field NMR ; meat products
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
13/17
Rok: 2013
Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Grażyna Lewandowicz, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Michał Piątek, Magdalena Jeziorna, Wojciech Białas, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Quality and structure of finely comminuted sausages with potato juice
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2013, vol. 63, Book of Abstracts, s. 62
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Tytuł zeszytu: Food Structure and Functionality: Conference - 15 years later: Stare Jabłonki, 23-26 June, 2013: Book of Abstracts.
Angielskie słowa kluczowe: sausages ; potato juice ; microstructure ; low-field NMR ; texture ; functional food
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
14/17
Rok: 2013
Autorzy: Hanna M. Baranowska, Ryszard Rezler
Tytuł: Dynamika molekularna wody w emulsjach typu tłuszcz w wodzie, emulgowanych skrobią ziemniaczaną
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2013, R. 20, nr 4 (89), s. 150-160, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 grudnia 2013].
Polskie słowa kluczowe: czas relaksacji ; dynamika molekularna ; emulsja ; niskopolowy NMR ; skrobia ziemniaczana
Angielskie słowa kluczowe: relaxation times ; molecular dynamics ; emulsion ; low-field NMR ; potato starch
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.311
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
15/17
Rok: 2011
Autorzy: Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Water molecular properties in forcemeats and finely ground sausages containing plant fat
Źródło: Food Biophys. - 2011, vol. 6, iss. 1, s. 133-137, bibliogr.
p-ISSN: 1557-1858
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 marca 2014].
Angielskie słowa kluczowe: forcemeat ; fat ; low-field NMR ; sausages ; water dynamics
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.640
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
16/17
Rok: 2010
Autorzy: Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Water binding in poultry pâtés containing plant fats
Źródło: Fleischwirtsch. Int. China - 2010, 2, s. 50-52, il., bibliogr.
Angielskie słowa kluczowe: low-field NMR ; pâtés ; plant fat ; feder number ; water
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: CHI
Praca afiliowana przez UP
17/17
Rok: 2009
Autorzy: Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Water binding in poultry pâtés containing plant fats
Źródło: Fleischwirtsch. Int. - 2009, vol. 24, 1, s. 86-88, il., bibliogr.
p-ISSN: 0179-2415
Angielskie słowa kluczowe: low-field NMR ; pâtés ; plant fat ; feder number ; water
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP