logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: LOW FIELD NMR
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2019
Autorzy: Katarzyna Walkowiak, Przemysław Łukasz Kowalczewski, Piotr Kubiak, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Effect of cricket powder addition on 1H NMR mobility and texture of pork pâté
Źródło: J. Microbiol. Biotechnol. Food Sci. - 2019, vol. 9, no. 2, s. 191-194, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1338-5178
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 października 2019].
Angielskie słowa kluczowe: novel food ; texture ; low field NMR ; meat products ; water activity ; water dynamics
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Inne bazy podające opis:
  • Web of Science Core Collection - Emerging Sources Citation Index

    Adres url:
    Adres url:
    DOI:
    2/5
    Rok: 2018
    Autorzy: Katarzyna Walkowiak, Łukasz Masewicz, Hanna Maria Baranowska
    Tytuł: LF NMR studies of microwave modified starch with lysozyme
    Tytuł równoległy: Analiza metodą LF NMR mikorofalowo zmodyfikowanej skrobi z dodatkiem lizozymu
    Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2018, t. 12, z. 4, s. 341-351, bibliogr., streszcz., abstr.
    https://www.npt.up-poznan.net/pub/art_12_28.pdf
    p-ISSN: 1897-7820
    Uwagi: Dział: Food and Nutrition Sciences.
    Polskie słowa kluczowe: lizozym ; skrobia ziemniaczana ; skrobia modyfikowana ; mikrofale ; metoda LF NMR ; energia aktywacji
    Angielskie słowa kluczowe: lysozyme ; modified potato starch ; microwave ; low field NMR ; interaction energy
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 9.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    3/5
    Rok: 2008
    Autorzy: Jerzy Stangierski, Hanna Maria Baranowska
    Tytuł: Analysis of texture and dynamics of water binding in enzymatically modified myofibrillar preparation obtained from washed mechanically recovered poultry meat
    Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2008, vol. 226, iss. 4, s. 857-860, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 kwietnia 2017].
    Angielskie słowa kluczowe: myofibrillar preparation ; transglutaminase ; texture ; low field NMR
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.622
    Punktacja MNiSW: 24.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    4/5
    Rok: 2008
    Autorzy: Hanna Maria Baranowska
    Tytuł: Correlation times of water molecules in potato starch fat gel
    W: Starch : Recent progress in biopolymer and enzyme technology / Ed. Piotr Tomasik, Eric Bertoft, Andreas Blennow.
    Adres wydawniczy: Kraków : Polish Society of Food Technologists. Małopolska Branch, 2008
    Szczegóły: s. 177-182, il., bibliogr., abstr.
    ISBN: 978-83-902699-7-X
    Angielskie słowa kluczowe: beef fat ; pork fat ; low field NMR ; potato starch gel ; water molecules dynamic
    Charakt. formalna: PRM
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    5/5
    Rok: 2007
    Autorzy: Hanna Maria Baranowska
    Tytuł: Concentration dependencies of correlation times of water molecules in starch gel systems
    W: Starch progress in basic and applied science / Ed. Piotr Tomasik, Vladimir P. Yuryev, Eric Bertoft.
    Adres wydawniczy: Kraków : Polish Society of Food Technologists. Małopolska Branch, 2007
    Szczegóły: s. 147-154, il., bibliogr., abstr.
    ISBN: 978-83-902699-6-2
    Angielskie słowa kluczowe: correlation times ; corn ; wheat ; potato starch gel ; low field NMR
    Charakt. formalna: PRM
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP