logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: LOW FIELD NMR
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2019
Autorzy: Katarzyna Walkowiak, Przemysław Łukasz Kowalczewski, Piotr Kubiak, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Effect of cricket powder addition on 1H NMR mobility and texture of pork pâté
Źródło: J. Microbiol. Biotechnol. Food Sci. - [2019], [vol. 9], [no. 2]
p-ISSN: 1338-5178
Angielskie słowa kluczowe: novel food ; texture ; low field NMR ; meat products ; water activity ; water dynamics
Charakt. formalna: PRE
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/5
Rok: 2018
Autorzy: Katarzyna Walkowiak, Łukasz Masewicz, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: LF NMR studies of microwave modified starch with lysozyme
Tytuł równoległy: Analiza metodą LF NMR mikorofalowo zmodyfikowanej skrobi z dodatkiem lizozymu
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2018, t. 12, z. 4, s. 341-351, bibliogr., streszcz., abstr.
https://www.npt.up-poznan.net/pub/art_12_28.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Food and Nutrition Sciences.
Polskie słowa kluczowe: lizozym ; skrobia ziemniaczana ; skrobia modyfikowana ; mikrofale ; metoda LF NMR ; energia aktywacji
Angielskie słowa kluczowe: lysozyme ; modified potato starch ; microwave ; low field NMR ; interaction energy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/5
Rok: 2008
Autorzy: Jerzy Stangierski, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Analysis of texture and dynamics of water binding in enzymatically modified myofibrillar preparation obtained from washed mechanically recovered poultry meat
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2008, vol. 226, iss. 4, s. 857-860, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 kwietnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: myofibrillar preparation ; transglutaminase ; texture ; low field NMR
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.622
Punktacja MNiSW: 24.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/5
Rok: 2008
Autorzy: Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Correlation times of water molecules in potato starch fat gel
W: Starch : Recent progress in biopolymer and enzyme technology / Ed. Piotr Tomasik, Eric Bertoft, Andreas Blennow.
Adres wydawniczy: Kraków : Polish Society of Food Technologists. Małopolska Branch, 2008
Szczegóły: s. 177-182, il., bibliogr., abstr.
ISBN: 978-83-902699-7-X
Angielskie słowa kluczowe: beef fat ; pork fat ; low field NMR ; potato starch gel ; water molecules dynamic
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
5/5
Rok: 2007
Autorzy: Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Concentration dependencies of correlation times of water molecules in starch gel systems
W: Starch progress in basic and applied science / Ed. Piotr Tomasik, Vladimir P. Yuryev, Eric Bertoft.
Adres wydawniczy: Kraków : Polish Society of Food Technologists. Małopolska Branch, 2007
Szczegóły: s. 147-154, il., bibliogr., abstr.
ISBN: 978-83-902699-6-2
Angielskie słowa kluczowe: correlation times ; corn ; wheat ; potato starch gel ; low field NMR
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP