logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: LIPOSOME
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2019
Autorzy: Anna Kondratowicz, Katarzyna Dopierała, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: Interfacial behaviour of egg yolk extracts
Źródło: Food Biophys. - 2019, vol. 14, iss. 2, s. 205-213, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1557-1858
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 września 2019].
Angielskie słowa kluczowe: egg yolk ; lecithin ; phospholipids ; nanocarriers ; liposome
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.411
Punktacja MNiSW: 70.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/7
Rok: 2018
Autorzy: Anna Kondratowicz, Grażyna Neunert, Natalia Niezgoda, Joanna Bryś, Aleksander Siger, Magdalena Rudzińska, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: Egg yolk extracts as potential liposomes shell material. Composition vs. vesicles characteristics
Źródło: J. Food Sci. - 2018, vol. 83, no. 10, s. 2527-2535, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0022-1147 e-ISSN: 1750-3841
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 października 2018].
Angielskie słowa kluczowe: extraction ; extracts composition ; fluorescent probe ; liposome ; membrane permeability
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.018
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/7
Rok: 2017
Autorzy: Grażyna Lewandowicz, Anna Bryła
Tytuł: Liposomes - nanotechnological tool for products quality
W: Current trends in commodity science : 14th IComSC'17, 19th-22nd June 2017, Poznań, Poland, Book of abstracts / Eds. Daniela Gwiazdowska, Urszula Samotyja, Krzysztof Juś.
Adres wydawniczy: Poznań : Faculty of Commodity Science Poznań University of Economics and Business, 2017
Szczegóły: s. 20
ISBN: 978-83-943304-7-7
Uwagi: 14th International Commodity Science Conference - Current Trends in Commodity Science, Faculty of Commodity Science, Poznan University of Economics and Business, 19th-22nd June 2017.
Angielskie słowa kluczowe: nanotechnology ; quality ; liposome ; cosmetics ; food ; drugs
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/7
Rok: 2015
Autorzy: Anna Bryła, Grażyna Lewandowicz, Wojciech Juzwa
Tytuł: Encapsulation of elderberry extract into phospholipid nanoparticles
Źródło: J. Food Eng. - 2015, vol. 167, pt. B, s. 189-195, il., bibliogr.
p-ISSN: 0260-8774
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 stycznia 2016].
Polskie słowa kluczowe: liposomy ; ekstrakt z czarnego bzu ; kapsułkowanie
Angielskie słowa kluczowe: liposome ; elderberry extract ; encapsulation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.199
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/7
Rok: 2014
Autorzy: Anna Bryła, Wojciech Juzwa, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: Kapsułkowanie soku z ziemniaka w liposomach
Źródło: Biul. IHAR. - 2014, nr 272, s. 49-62, il., bibliogr.
p-ISSN: 0373-7837
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 lutego 2015].
Polskie słowa kluczowe: hydrolizaty ; liposomy ; nanokapsułki ; sok ziemniaczany
Angielskie słowa kluczowe: hydrolysate ; liposome ; nanokapsule ; potato juice
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/7
Rok: 2014
Autorzy: Anna Bryła, Karolina Fryczyńska, Wojciech Białas, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: An attempt to application of microfiltration membrane unit for nanoencapsulation of elderberry extract into liposomes
Tytuł równoległy: Próba wykorzystania modułu mikrofiltracyjnego do prosesu nanokapsułkowania ekstraktu z owoców czarnego bzu w liposomach
W: Membranes and membrane processes in environmental protection / Ed. by Krystyna Konieczny, Korus Irena.
Adres wydawniczy: Warsaw; Gliwice : Environmental Engineering Committee. Polish Academy of Sciences, 2014
Seria: Monographs - Polish Academy of Sciences Environmental Engineering Committee ; vol. 118
Szczegóły: s. 343-353, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-63714-17-8
Liczba arkuszy: 0,6
Polskie słowa kluczowe: liposomy ; mikrofiltracja ; ekstrakt czarnego bzu ; nanokapsułowanie
Angielskie słowa kluczowe: liposome ; microfiltration ; elderberry extract ; nanoencapsulation
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
7/7
Rok: 2013
Autorzy: Anna Bryła, Justyna Meissner, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: Encapsulation of elderberries extracts into liposomes
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2013, vol. 63, Book of Abstracts, s. 73
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Tytuł zeszytu: Food Structure and Functionality: Conference - 15 years later: Stare Jabłonki, 23-26 June, 2013: Book of Abstracts.
Angielskie słowa kluczowe: liposome ; elderberry extract ; nanocapsules
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP