logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: LIPID OXIDATION
Liczba odnalezionych rekordów: 29



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/29
Rok: 2019
Autorzy: E. Rokosik, A. Siger, M. Rudzinska, P. Siejak, K. Dwiecki
Tytuł: Association colloids in rapeseed oil and their effect on lipid autoxidation in the presence of ferulic and sinapic acid
W: 2nd Food Chemistry Conference: Shaping the future of food quality, safety, nutrition and health : 17-19 September 2019, Seville, Spain.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie pdf.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [Elsevier], 2019
Szczegóły: [P3.1.24]
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed oil ; association colloids ; phenolic acid ; lipid oxidation
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
2/29
Rok: 2019
Autorzy: E. Rokosik, A. Siger, M. Rudzinska, P. Siejak, K. Dwiecki
Tytuł: Association colloids in rapeseed oil and their effect on lipid autoxidation in the presence of ferulic and sinapic acid
W: 2nd Food Chemistry Conference: Shaping the future of food quality, safety, nutrition and health : 17-19 September 2019, Seville, Spain.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], 2019
Szczegóły: [P3.1.24]
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed oil ; association colloids ; phenolic acid ; lipid oxidation
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/29
Rok: 2019
Autorzy: Sylwia Mildner-Szkudlarz, Maria Różańska, Paulina Piechowska, Agnieszka Waśkiewicz, Renata Zawirska-Wojtasiak
Tytuł: Effects of polyphenols on volatile profile and acrylamide formation in a model wheat bread system
Źródło: Food Chem. - 2019, vol. 297, 1 November 2019, 125008, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 czerwca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: phenolic compounds ; bread ; acrylamide ; GC-MS ; Maillard reaction ; lipid oxidation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 5.399
Punktacja MNiSW: 140.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/29
Rok: 2017
Autorzy: Marzanna Hęś, Anna Gliszczyńska-Świgło, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: The effect of antioxidants on quantitative changes of lysine and methionine in linoleic acid emulsions at different pH conditions
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2017, 16 (1), s. 53-67, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 stycznia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: lipid oxidation ; linoleic acid emulsion ; green tea ; osemary and thyme extracts ; lysine ; methionine ; environmental pH
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/29
Rok: 2017
Autorzy: Marzanna Hęś, Artur Szwengiel, Krzysztof Dziedzic, Joanna Le Thanh-Blicharz, Dominik Kmiecik, Danuta Górecka
Tytuł: The effect of buckwheat hull extract on lipid oxidation in frozen-stored meat products
Źródło: J. Food Sci. - 2017, vol. 82, no. 4, s. 882-889, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0022-1147 e-ISSN: 1750-3841
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 sierpnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: antioxidants ; buckwheat hull ; lipid oxidation ; meat
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.018
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/29
Rok: 2015
Autorzy: Anna Kaczmarek, Renata Cegielska-Radziejewska, Tomasz Szablewski, Jan Zabielski
Tytuł: TBARS and microbial growth predicative models of pork sausage stored at different temperatures
Źródło: Czech J. Food Sci. - 2015, vol. 33, no. 4, s. 320-325, il., bibliogr.
p-ISSN: 1212-1800
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 września 2015].
Polskie słowa kluczowe: utlenianie tłuszczu ; jakość mikrobiologiczna ; równanie Arrheniusa ; TBARS ; model pierwiastkowy
Angielskie słowa kluczowe: lipid oxidation ; microbiological quality ; Arrhenius equation ; square root model ; TBARS
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.728
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
7/29
Rok: 2015
Autorzy: Sylwia Chudy, Jan Pikul, Magdalena Rudzińska
Tytuł: Effects of storage on lipid oxidation in milk and egg mixed powder
Źródło: J. Food Nutr. Res. - 2015, vol. 54, no. 1, s. 31-40, bibliogr.
p-ISSN: 1336-8672 e-ISSN: 1338-4260
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 sierpnia 2015].
Angielskie słowa kluczowe: milk powder ; egg mix powder ; storage ; lipid oxidation ; oxycholesterols
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.676
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/29
Rok: 2014
Autorzy: Katarzyna Waszkowiak, Krystyna Szymandera-Buszka, Marzanna Hęś
Tytuł: Effect of ethanolic flax (Linum usitatissimum L.) extracts on lipid oxidation and changes in nutritive value of frozen-stored meat products
Tytuł równoległy: Wpływ ekstraktów etanolowych z nasion lnu (Linum usitatissimum L.) na utlenianie lipidów oraz zmianę wartości odżywczej produktów mięsnych przechowywanych zamrażalniczo
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2014, 13 (2), s. 135-144, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: len zwyczajny ; nasiona ; ekstrakt etanolowy ; utlenianie lipidów ; retencja tiaminy ; białka ; wartość odżywcza
Angielskie słowa kluczowe: flax seed ; ethanolic extract ; lipid oxidation ; thiamine retention ; protein ; nutritive value
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/29
Rok: 2014
Autorzy: Katarzyna Waszkowiak, Magdalena Rudzińska
Tytuł: Effect of flaxseed meals and extracts on lipid stability in a stored meat product
Źródło: J. Am. Oil Chem. Soc. - 2014, vol. 91, iss. 6, s. 979-987, il., bibliogr.
p-ISSN: 0003-021X e-ISSN: 1558-9331
Uwagi: Publikacja dostepna również online [Dostęp: 27 listopada 2014].
Polskie słowa kluczowe: stabilność oksydacyjna ; len oleisty ; cholesterol ; utlenianie
Angielskie słowa kluczowe: oxidative stability ; lipid oxidation ; cholesterol oxidation products ; flaxseed extracts ; flaxseed defatted meal ; flaxseed variety
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.541
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
10/29
Rok: 2014
Autorzy: Joanna Kobus-Cisowska, Ewa Flaczyk, Magdalena Rudzińska, Dominik Kmiecik
Tytuł: Antioxidant properties of extracts from Ginkgo biloba leaves in meatballs
Źródło: Meat Sci. - 2014, vol. 97, iss. 2, s. 174-180, il., bibliogr.
p-ISSN: 0309-1740
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: ekstrakt z miłorzębu ; utlenianie tłuszczy ; utlenianie cholesterolu ; pochodne utlenione cholesterolu ; przeciwutleniacze ; mięso
Angielskie słowa kluczowe: Ginkgo biloba leaf extracts ; lipid oxidation ; cholesterol oxidation ; cholesterol oxidation products ; antioxidants ; meat
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.615
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
11/29
Rok: 2012
Autorzy: Marzanna Hęś, Katarzyna Waszkowiak, Krystyna Szymandera-Buszka
Tytuł: The effect of iodine salts on lipid oxidation and changes in nutritive value of protein in stored processed meats
Źródło: Meat Sci. - 2012, vol. 92, iss. 2, s. 139-143, il., bibliogr.
p-ISSN: 0309-1740
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: mięso ; sole jodu ; utlenianie lipidów ; lizyna ; metionina ; strawność białka
Angielskie słowa kluczowe: meat ; iodine salts ; lipid oxidation ; lysine ; methionine ; protein digestibility
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.754
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
12/29
Rok: 2010
Autorzy: Sylwia Mildner-Szkudlarz, Renata Zawirska-Wojtasiak, Michał Gośliński
Tytuł: Phenolic compounds from winemaking waste and its antioxidant activity towards oxidation of rapeseed oil
Źródło: Int. J. Food Sci. Technol. - 2010, vol. 45, iss. 11, s. 2272-2280, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0950-5423
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 czerwca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: antioxidants ; grape marc ; lipid oxidation ; phenolic compounds ; volatile compounds
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.223
Punktacja MNiSW: 27.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
13/29
Rok: 2009
Autorzy: Marzanna Hęś, Anna Gramza-Michałowska, Krystyna Szymandera-Buszka
Tytuł: Wpływ wybranych metod ogrzewania oraz zamrażalniczego przechowywania na utlenianie się lipidów w produktach mięsnych z dodatkiem przeciwutleniaczy
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2009, t. 42, nr 3, s. 455-459, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 sierpnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: obróbka termiczna ; utlenianie lipidów ; przeciwutleniacze ; produkty mięsne ; przechowywanie
Angielskie słowa kluczowe: thermal treatment ; lipid oxidation ; antioxidants ; meat products ; storage
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
14/29
Rok: 2009
Autorzy: S. Mildner-Szkudlarz, R. Zawirska-Wojtasiak, W. Obuchowski, M. Gośliński
Tytuł: Evaluation of antioxidant activity of green tea extract and its effect on the biscuits lipid fraction oxidative stability
Źródło: J. Food Sci. - 2009, vol. 74, no. 8, s. 362-370, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0022-1147 e-ISSN: 1750-3841
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 czerwca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: antioxidants ; biscuits ; lipid oxidation ; sensory profile analysis ; volatile compounds
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.601
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
15/29
Rok: 2009
Autorzy: Marzanna Hęś, Józef Korczak, Jan Pyrcz, Ryszard Kowalski
Tytuł: Influence of lipid stabilization on the retention of available lysine and methionine in stored raw polish sausage
Tytuł równoległy: Wpływ stabilizowania lipidów na zachowanie dostępnej lizyny i metioniny w przechowywanej kiełbasie typu "polska surowa"
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2009, R. 16, nr 4 (65), s. 19-25, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 czerwca 2018].
Polskie słowa kluczowe: wędliny surowe ; utlenianie tłuszczu ; przeciwutleniacze ; lizyna ; metionina
Angielskie słowa kluczowe: raw sausage ; lipid oxidation ; antioxidants ; lysine ; methionine
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
16/29
Rok: 2008
Autorzy: Sylwia Mildner-Szkudlarz, Henryk H. Jeleń, Renata Zawirska-Wojtasiak
Tytuł: The use of electronic and human nose for monitoring rapeseed oil autoxidation
Źródło: Eur. J. Lipid Sci. Technol. - 2008, vol. 110, 1, s. 61-72, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1438-7697 e-ISSN: 1438-9312
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 czerwca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: electronic nose ; sensory profile analysis ; rapeseed oil ; lipid oxidation ; shelf life
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.354
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
17/29
Rok: 2007
Autorzy: A. Gramza-Michalowska, J. Korczak
Tytuł: Polyphenols - potential food improvement factor
Źródło: Am. J. Food Technol. - 2007, vol. 2, iss. 7, s. 662-670, il., bibliogr.
p-ISSN: 1557-4571
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 sierpnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: antioxidants ; tea extracts ; rosemary extract ; lipids ; TAG ; lipid oxidation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
18/29
Rok: 2007
Autorzy: Magdalena Rudzińska, Ewa Flaczyk, Ryszard Amarowicz, Erwin Wąsowicz, Józef Korczak
Tytuł: Antioxidative effect of crackling hydrolysates during frozen storage of cooked meatballs
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2007, vol. 224, iss. 3, s. 293-299, il., bibliogr.
p-ISSN: 1438-2377
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line w ramach konsorcjum wydawnictwa Springer
Polskie słowa kluczowe: lipidy ; cholesterol ; utlenianie ; przeciwutleniacze ; hydrolizaty białkowe
Angielskie słowa kluczowe: lipid oxidation ; cholesterol oxidation ; antioxidants ; protein hydrolysates
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.159
Punktacja MNiSW: 24.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
19/29
Rok: 2006
Autorzy: Katarzyna Waszkowiak, Krystyna Szymandera-Buszka
Tytuł: Wpływ obróbki termicznej potraw z mielonego mięsa wieprzowego na efektywność przeciwutleniającą ekstraktu rozmarynu
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2006, t. 39, supl., s. 213-217, il., bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8-9 czerwca 2006
Polskie słowa kluczowe: mięso wieprzowe mielone ; obróbka termiczna ; gotowanie ; pieczenie ; przetwory mięsne ; przeciwutleniacze ; ekstrakt z liści rozmarynu ; efektywność działania
Angielskie słowa kluczowe: rosemary leaf extract ; thermal treatment ; meat products ; lipid oxidation ; thiamine retention ; collagen
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
20/29
Rok: 2006
Autorzy: M. Hęś, J. Korczak, A. Gramza, A. Jędrusek-Golińska
Tytuł: The influence of BHT on quantitative changes in available lysine and methionine in model systems containing emulsifield fatty acid esters
Źródło: Pol. J. Environ. Stud. - 2006, vol. 15, no. 2b, s. 248-252, bibliogr.
p-ISSN: 1230-1485
Angielskie słowa kluczowe: lysine ; methionine ; lipid oxidation ; BHT
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.353
Praca afiliowana przez UP
21/29
Rok: 2006
Autorzy: A. Gramza, J. Reguła, J. Korczak, M. Hęś, K. Waszkowiak
Tytuł: Tea leaves extracts antioxidant activity in different pH lipid emulsions
Źródło: Pol. J. Environ. Stud. - 2006, vol. 15, no. 2b, s. 243-247, bibliogr.
p-ISSN: 1230-1485
Angielskie słowa kluczowe: lipid emulsion ; lipid oxidation ; pH ; tea extracts
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.353
Praca afiliowana przez UP
22/29
Rok: 2005
Autorzy: Małgorzata Nogala-Kałucka, Józef Korczak, Ibrahim Elmadfa, Karl-Heinz Wagner
Tytuł: Effect of α- and β-tocopherol on the oxidative stability of a mixed hydrogenated fat under frying conditions
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2005, vol. 221, iss. 3-4, s. 291-297, il., bibliogr.
p-ISSN: 1438-2377
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line w ramach konsorcjum wydawnictwa Springer
Polskie słowa kluczowe: alfa-tokoferol ; beta-tokoferol ; stabilność oksydacyjna ; lipidy ; utlenianie ; tłuszcz utwardzony
Angielskie słowa kluczowe: alpha-tocopherol ; beta-tocopherol ; stability ; lipid oxidation ; primary oxidation products ; secondary oxidation products ; hydrogenated fat
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.173
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
23/29
Rok: 2005
Autorzy: Marzanna Hęś, Józef Korczak, Danuta Górecka, Anna Gramza, Anna Jędrusek-Golińska
Tytuł: Factors affecting lysine and methionine quantitative changes in model systems containing emulsified fatty acid esters
Tytuł równoległy: Czynniki wpływajace na zmiany ilościowe lizyny i metioniny w układach modelowych zawierających zemulgowane estry kwasów tłuszczowych
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2005, R. 32, supl. 1, cz. 2, s. 891-899, il., bibliogr.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: lizyna ; metioniny ; utlenianie lipidów ; jony Fe(II) ; odczyn środowiska
Angielskie słowa kluczowe: lysine ; methionine ; lipid oxidation ; ferrous ions ; reaction environment
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
24/29
Rok: 2005
Autorzy: Anna Gramza, Józef Korczak, Rafał Wójciak, Zbigniew Krejpcio, Marzanna Hęś, Anna Jędrusek-Golińska
Tytuł: Influence of Fe2+ on antioxidant activity of tea extracts
Tytuł równoległy: Wpływ dodatku Fe2+ na aktywność przeciwutleniającą ekstraktów z herbaty
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2005, R. 32, supl. 1, cz. 2, s. 1135-1139, bibliogr.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: herbata ; Camellia sinensis ; wyciągi z herbaty ; herbata czarna ; herbata zielona ; działanie przeciwutleniające ; polifenole ; utlenianie tłuszczu ; Oksydograf
Angielskie słowa kluczowe: tea ; Camellia sinensis ; tea extracts ; black tea ; green tea ; antioxidative activity ; polyphenols ; lipid oxidation ; Oxidograph
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
25/29
Rok: 2004
Autorzy: A. Gramza, J. Korczak, M. Hęś, A. Jędrusek-Golińska
Tytuł: Tea extracts influence on catalytical properties of Fe2+ in lipids
Źródło: Pol. J. Environ. Stud. - 2004, vol. 13, suppl. 2, part 1, s. 143-146, bibliogr.
p-ISSN: 1230-1485
Uwagi: Tytuł zeszytu: Hygienic and Environmental Health Determinants.
Angielskie słowa kluczowe: tea extracts ; chelating activity ; Fe2+ ; antioxidant activity ; lipid oxidation ; Rancimat
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.366
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
26/29
Rok: 2004
Autorzy: Erwin Wąsowicz, Anna Gramza, Marzanna Hęś, Henryk H. Jeleń, Józef Korczak, Maria Małecka, Sylwia Mildner-Szkudlarz, Magdalena Rudzińska, Urszula Samotyja, Renata Zawirska-Wojtasiak
Tytuł: Oxidation of lipids in food
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2004, vol. 13/54, SI 1, s. 87-97, bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: A monograph from the project "The methodological bases of the evaluation of the quality and safety of the generation foods" (PBZ-KBN-020/P06/1999). - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 sierpnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: lipid oxidation ; prooxidants ; antioxidants ; sterols ; vitamins ; sensory properties ; health ; gas chromatography ; electronic nose ; chemometrics ; GC/MS
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
27/29
Rok: 2001
Autorzy: Marzanna Hęś, Józef Korczak, Małgorzata Nogala-Kałucka, Anna Jędrusek-Golińska, Anna Gramza
Tytuł: Przydatność przyspieszonych metod badania trwałości stabilizowanego oleju rzepakowego
Źródło: Rośl. Oleiste. - 2001, t. 22, z. 2, s. 517-526, bibliogr.
p-ISSN: 1233-8273
Polskie słowa kluczowe: olej rzepakowy ; utlenianie ; przeciwutleniacze ; oleje stabilizowane ; trwałość ; testy stabilności
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed oil ; lipid oxidation ; antioxidants ; stability tests
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
28/29
Rok: 2000
Autorzy: Małgorzata Nogala-Kalucka, Józef Korczak, Marzanna Hęś, Anna Jędrusek-Golińska, Erwin Wąsowicz
Tytuł: Sterole z kondensatu po dezodoryzacji oleju rzepakowego jako inhibitory w procesie autooksydacji lipidów.
Źródło: Rośl. Oleiste. - 2000, t. 21, z. 1, s. 177-186, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1233-8273
Polskie słowa kluczowe: sterole ; olej rzepakowy ; przeciwutleniacze naturalne ; utlenianie tłuszczu
Angielskie słowa kluczowe: sterols ; rapeseed oil ; natural antioxidants ; lipid oxidation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
29/29
Rok: 1999
Autorzy: Józef Korczak, Witold Janitz, Marzanna Hęś, Małgorzata Nogala-Kalucka, Marek Gogolewski
Tytuł: Stabilizacja oleju rzepakowego przy wykorzystaniu naturalnych przeciwutleniaczy
Źródło: Rośl. Oleiste. - 1999, t. 20, z. 2, s. 569-579, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1233-8273
Polskie słowa kluczowe: utlenianie tłuszczu ; przeciwutleniacze naturalne
Angielskie słowa kluczowe: lipid oxidation ; natural antioxidants
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP