logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: LEVAN
Liczba odnalezionych rekordów: 9



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/9
Rok: 2019
Autorzy: Artur Szwengiel, Ghomaka Lydia Nkongha
Tytuł: Influence of acid depolymerization parameters on levan molar mass distribution and its utilization by bacteria
Źródło: Carbohydr. Polym. - 2019, vol. 206, s. 371-379, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0144-8617
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 listopada 2018].
Angielskie słowa kluczowe: levan ; fructooligosaccharides ; GPC ; RSM
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 6.044
Punktacja MNiSW: 140.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/9
Rok: 2019
Autorzy: Artur Szwengiel, Maciej Wiesner
Tytuł: Effect of metal ions on levan synthesis efficiency and its parameters by levansucrase from Bacillus subtilis
Źródło: Int. J. Biol. Macromol. - 2019, vol. 128, s. 237-243, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0141-8130
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 31 stycznia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: levan ; intrinsic viscosity ; GPC
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.784
Punktacja MNiSW: 100.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/9
Rok: 2017
Autorzy: Artur Szwengiel, Ghomaka Lydia Nkongha, Jacek Nowak
Tytuł: Zastosowanie IRS i GPC w depolimeryzacji fruktanu bakteryjnego, ocena potencjału prebiotycznego z wykorzystaniem LC-MS
W: Żywność dla Przyszłości : XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Materiały Konferencji Naukowej, Wroclaw, 4-5 lipca 2017 r.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2017
Szczegóły: s. 34
ISBN: 978-83-7717-265-0
Polskie słowa kluczowe: lewan ; LAB ; IRS ; GPC ; acid hydrolysis
Angielskie słowa kluczowe: levan ; LAB ; IRS ; GPC ; hydroliza kwasowa
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/9
Rok: 2016
Autorzy: Artur Szwengiel, Kamila Goderska, Małgorzata Gumienna
Tytuł: Synthesis of β-(2-6)-linked fructan with a partially purified levansucrase from Bacillus subtilis
Źródło: J. Mol. Catal. B-Enzym. - 2016, vol. 131, s. 1-9, il., bibliogr.
p-ISSN: 1381-1177
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 czerwca 2016].
Angielskie słowa kluczowe: hydrolytic activity ; transferase activity ; levan ; manganese ions ; EC 2.4.1.10
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.269
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/9
Rok: 2010
Autorzy: A. Szwengiel, K. Goderska, Z. Czarnecki
Tytuł: The activity of crude preparation of levansucrase
W: International Scientific Conference on Probiotics and Prebiotics : 15th - 17th June 2010, Košice, Slovakia, Conference Proceedings.
Adres wydawniczy: Kysucke Nove Mesto : PAMIDA International Ltd., 2010
Szczegóły: s. 156-157
ISBN: 978-80-89589-11-1
Angielskie słowa kluczowe: levan ; fructan ; levansucrase
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
6/9
Rok: 2009
Autorzy: Artur Szwengiel, Leonarda Gruchała, Halina Roszyk, Maria Czarnecka, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Studium syntezy lewanu, katalizowanej przez lewanosacharazy bakteryjne
Źródło: Biotechnologia. - 2009, 3 (86), s. 163-181, bibliogr.
p-ISSN: 0860-7796
Polskie słowa kluczowe: polisacharydy ; lewan ; synteza enzymatyczna ; lewanosacharaza ; reakcje enzymatyczne ; transfruktozylacja ; specyficzność substratowa
Angielskie słowa kluczowe: levan ; levansucrase ; oligosaccharides ; fructans ; prebiotics
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
7/9
Rok: 2009
Autorzy: Artur Szwengiel, Maria Czarnecka, Leonarda Gruchała, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Właściwości i zastosowanie lewanu
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2009, R. 16, nr 5 (66), s. 18-29, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 sierpnia 2017].
Polskie słowa kluczowe: lewan ; prebiotyki ; SCFA ; właściwości przeciwnowotworowe ; cechy funkcjonalne
Angielskie słowa kluczowe: levan ; prebiotics ; SCFA ; anti-tumour properties ; functional properties
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/9
Rok: 2007
Autorzy: Artur Szwengiel, Maria Czarnecka, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Levan synthesis during associated action of levansucrase and Candida cacaoi DSM 2226 yeast
Tytuł równoległy: Synteza lewanu podczas skojarzonego działania lewanosacharazy i drożdży Candida cacaoi DSM 2226
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2007, vol. 57, no. 4, s. 433-440, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 stycznia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: Bacillus subtilis ; levan ; levansucrase ; Candida cacaoi ; GPC ; in vitro synthesis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/9
Rok: 2004
Autorzy: Artur Szwengiel, Maria Czarnecka, Halina Roszyk, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Levan production by Bacillus subtilis DSM 347 strain
Źródło: Electron. J. Pol. Agric. Univ. [Dokument elektroniczny]. - 2004, vol. 7, iss. 1, art. 12, il., bibliogr., abstr.
http://www.ejpau.media.pl/volume7/issue2/food/art-12.html
e-ISSN: 1505-0297
Uwagi: Topic: Food Science and Technology.
Angielskie słowa kluczowe: Bacillus subtilis ; levan ; levansucrase
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP