logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: LAMBS
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2015
Autorzy: Agnieszka Ludwiczak, Marta Bykowska, Marek Stanisz, Piotr Ślósarz
Tytuł: Students' sensory assessment of lamb meat taking into account selected consumer considerations
Tytuł równoległy: Ocena sensoryczna mięsa jagnięcego przez studentów z uwzględnieniem wybranych uwarunkowań konsumenckich
Źródło: Rocz. Nauk. PTZ. - 2015, t. 11, nr 2, s. 103-112, bibliogr.
p-ISSN: 1733-7305
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 28 września 2015].
Polskie słowa kluczowe: mięso jagnięce ; studenci ; preferencje żywieniowe ; ocena sensoryczna
Angielskie słowa kluczowe: lambs ; consumer acceptance ; students ; food preferences
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/6
Rok: 2014
Autorzy: Kamila Tomaszyk, Anita Dobek, Krzysztof Moliński, Adam Gut, Tomasz Szwaczkowski
Tytuł: Synergy factors in the analysis of lamb survival
Źródło: Ital. J. Anim. Sci. - 2014, vol. 13, no. 4, s. 735-740, il., bibliogr.
p-ISSN: 1594-4077 e-ISSN: 1828-051X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: jagnięta ; inbred
Angielskie słowa kluczowe: lambs ; inbreeding ; birth type ; logistic model ; odds ratio
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.718
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/6
Rok: 2014
Autorzy: R. Steppa, K. Szkudelska, J. Wójtowski, M. Stanisz, M. Szumacher-Strabel, G. Czyżak-Runowska, A. Cieślak, M. Markiewicz-Kęszycka, M. Pietrzak
Tytuł: The metabolic profile of growing lambs fed diets rich in unsaturated fatty acids
Źródło: J. Anim. Physiol. Anim. Nutr. - 2014, vol. 98, iss. 5, s. 914-920, bibliogr.
p-ISSN: 0931-2439 e-ISSN: 1439-0396
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 listopada 2014].
Polskie słowa kluczowe: owce ; hormony ; kwasy tłuszczowe ; profil metaboliczny ; żywienie zwierząt
Angielskie słowa kluczowe: lambs ; hormone ; fatty acids ; metabolic profile ; feeding
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.406
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/6
Rok: 2012
Autorzy: Marek Stanisz, Piotr Ślósarz, Ryszard Steppa
Tytuł: Post-slaughter carcass evaluation in whiteheaded mutton sheep according to the EUROP classification
Źródło: Afr. J. Biotechnol. - 2012, vol. 11 (75), s. 14017-14024, il., bibliogr.
p-ISSN: 1684-5315
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 czerwca 2014].
Angielskie słowa kluczowe: lambs ; carcass composition ; EUROP classification
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/6
Rok: 2007
Autorzy: Marek Stanisz, Marian Pietrzak, Piotr Ślósarz, Ryszard Steppa
Tytuł: Acidity and electrical conductivity of selected muscles in lamb carcass
Tytuł równoległy: Kwasowość i przewodność elektryczna wybranych mięśni tuszy jagnięcej
Źródło: Ann. UMCS, sect. EE Zootech. - 2007, vol. 25, s. 1-6, bibliogr.
p-ISSN: 0239-4243
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska, Sectio EE Zootechnica" [dostęp: 24.07.2009]
Polskie słowa kluczowe: jagnięta ; tusze jagnięce ; mięśnie ; pH ; przewodność elektryczna
Angielskie słowa kluczowe: lambs ; carcass ; acidity ; electrical conductivity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/6
Rok: 2005
Autorzy: Marek Stanisz, Adam Gut
Tytuł: A comparison of slaughter value intensively fattened ram lambs and meat male kids
Tytuł równoległy: Porównanie wartości rzeźnej intensywnie tuczonych tryczków i koziołków mięsnego typu użytkowego
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2005, vol. 23, no. 2, s. 147-153, bibliogr., abstr. streszcz.
p-ISSN: 0860-4037
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 lipca 2018].
Angielskie słowa kluczowe: carcass ; fattening ; kids ; lambs ; slaughter value
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP