logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: LACTOSE
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2018
Autorzy: Witold Szczurek, Mohamed Nabil Alloui, Damian Józefiak
Tytuł: The effects of dietary whey lactose and Lactobacillus agilis bacteria on the growth performance, physicochemical conditions of the digestive tract and the caecal microbial ecology of broiler chickens
Źródło: Ann. Anim. Sci. - 2018, vol. 18, no. 2, s. 483-500, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1642-3402 e-ISSN: 2300-8733
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 stycznia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: lactose ; Lactobacillus agilis ; pH ; VFA ; caecal microflora ; in situ hybridisation ; 16S rRNA ; performance ; broilers
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.515
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/5
Rok: 2017
Autorzy: Kamila Goderska
Tytuł: Lactobionic acid production and application
W: Natural products in food : Prospects and applications / [Ed.] Jayanta Kumar, Petra Shakti, Kanta Rath, Rasu Jayabalan.
Adres wydawniczy: Houston : Studium Press LLC, 2017
Szczegóły: s. 321-330, il., bibliogr., abstr.
ISBN: 1-62699-074-3
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: kwas laktobionowy ; laktoza ; dodatki do żywności ; utlenianie latozy do kwasu laktobionowego ; chemiczna,elektrochemiczne,katalityczne i enzymatyczne utlenianie laktozy do LBA
Angielskie słowa kluczowe: lactobionic acid ; lactose ; food additives ; oxidation of lactose to lactobionic acid ; chemical,electrochemical,catalytic and enzymatic oxidation of lactose
Charakt. formalna: ZRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/5
Rok: 2017
Autorzy: Kamila Goderska
Tytuł: Nutritional and health-promoting role of whey and application of whey in food technology
W: Natural products in food : Prospects and applications / [Ed.] Jayanta Kumar, Petra Shakti, Kanta Rath, Rasu Jayabalan.
Adres wydawniczy: Houston : Studium Press LLC, 2017
Szczegóły: s. 158-179, il., bibliogr., abstr.
ISBN: 1-62699-074-3
Liczba arkuszy: 2,25
Polskie słowa kluczowe: serwatka ; laktoza ; dodatki do żywności ; białka serwatkowe ; laktoferyna
Angielskie słowa kluczowe: whey ; lactose ; food additives ; whey proteins ; whey protein concentrates (WPC) ; whey protein isolates (WPI) ; lactoferrin
Charakt. formalna: ZRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/5
Rok: 2016
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Jacek Wójtowski, Jan Pikul
Tytuł: Lactose hydrolysis and lactase activity in fermented mixtures containing mare's, cow's, sheep's and goat's milk
Źródło: Int. J. Food Sci. Technol. - 2016, vol. 51, iss. 9, s. 2140-2148, il., bibliogr.
p-ISSN: 0950-5423
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 lutego 2017].
Angielskie słowa kluczowe: fermented mixture ; hydrolysis ; lactose ; mare's milk
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.640
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/5
Rok: 2014
Autorzy: Kamila Goderska, Artur Szwengiel, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: The utilization of Pseudomonas taetrolens to produce lactobionic acid
Źródło: Appl. Biochem. Biotechnol. - 2014, vol. 173, iss. 8, s. 2189-2197, il., bibliogr.
p-ISSN: 0273-2289 e-ISSN: 1559-0291
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 września 2014].
Polskie słowa kluczowe: kwas laktobionowy ; laktoza ; serwatka ; Pseudomonas taetrolens
Angielskie słowa kluczowe: lactobionic acid ; lactose ; whey ; Pseudomonas taetrolens
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.735
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP