logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: LACTIC FERMENTATION
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2017
Autorzy: Katarzyna Ratajczak, Agnieszka Piotrowska-Cyplik
Tytuł: Metabolity bakterii kwasu mlekowego i ich zastosowanie w przemyśle
Źródło: Postępy Mikrobiol. - 2017, t. 56, z. 4, s. 416-421, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0079-4252
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 stycznia 2018].
Polskie słowa kluczowe: bakterie kwasu mlekowego ; fermentacja mlekowa ; probiotyki
Angielskie słowa kluczowe: lactic acid bacteria ; lactic fermentation ; probiotics
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.354
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/7
Rok: 2012
Autorzy: M. Gumienna, M. Lasik, Z. Czarnecki
Tytuł: Changes on total phenols and antioxidant activity of broad bean after lactic fermentation, exstrusion and in vitro digestion process
W: EFFoST Annual meeting 2012 : A lunch box for tomorrow: An interactive combination of integrated analysis and specialized knowledge of food, 20 - 23 November 2012, Montpellier, France.
Adres wydawniczy: [B.m.] : Elsevier, 2012
Szczegóły: [P2.36]
Angielskie słowa kluczowe: extrusion ; lactic fermentation ; digestion process ; poliphenolic compounds
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/7
Rok: 2011
Autorzy: Małgorzata Gumienna, Małgorzata Lasik, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Wpływ obróbki mikrobiologicznej na zawartość związków biologicznie aktywnych w wybranych nasionach roślin strączkowych
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2011, t. 44, nr 3, s. 951-956, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 lutego 2016].
Polskie słowa kluczowe: polifenole ; aktywność przeciwutleniająca ; przeciwutleniacze ; fermentacja mlekowa ; rośliny strączkowe
Angielskie słowa kluczowe: poliphenols ; antioxidant activity ; antioxidants ; lactic fermentation ; leguminous plants
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/7
Rok: 2009
Autorzy: Małgorzata Nogala-Kałucka, Eleonora Lampart-Szczapa, Inga Krzyżostaniak, Aleksander Siger
Tytuł: Natywne antyoksydacyjne biokomponenty preparatów łubinowych
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2009, R. 16, nr 4 (65), s. 70-78, bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 kwietnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: preparaty łubinowe ; fermentacja mlekowa ; ekstruzja ; tokoferole ; aktywność przeciwutleniająca
Angielskie słowa kluczowe: lupin preparation ; lactic fermentation ; extrusion ; tocopherols ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/7
Rok: 2008
Autorzy: Małgorzata Gumienna, Maria Czarnecka, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Wpływ procesów biologicznych na aktywność antyoksydacyjną wybranych nasion roślin strączkowych
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2008, t. 41, nr 3, s. 553-557, il., bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Polskie słowa kluczowe: fermentacja mlekowa ; kiełkowanie ; polifenole ; aktywność antyoksydacyjna
Angielskie słowa kluczowe: lactic fermentation ; germination process ; polyphenols ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
6/7
Rok: 2007
Autorzy: Małgorzata Gumienna, Maria Czarnecka, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Zmiany zawartości wybranych składników żywności w produktach otrzymanych z nasion roślin strączkowych pod wpływem obróbki biotechnologicznej
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2007, R. 14, nr 6 (55), s. 159-169, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 lutego 2016].
Polskie słowa kluczowe: fasola czerwona ; soczewica zielona ; bób ; fermentacja mlekowa ; ekstruzja ; polifenole ; aktywność przeciwutleniająca
Angielskie słowa kluczowe: red bean ; green lentil ; broad bean ; lactic fermentation ; extrusion ; polyphenols ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/7
Rok: 2006
Autorzy: Małgorzata Gumienna, Maria Czarnecka, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Wpływ warunków przechowywania produktów otrzymanych z nasion roślin strączkowych na zmiany aktywności antyoksydacyjnej
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2006, t. 39, supl., s. 183-188, il., bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8-9 czerwca 2006
Polskie słowa kluczowe: groch ; fasola ; nasiona ; produkty fermentowane ; przechowywanie ; polifenole ; aktywność przeciwutleniająca
Angielskie słowa kluczowe: lactic fermentation ; extrusion ; storage ; polyphenols ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP