logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: INULIN
Liczba odnalezionych rekordów: 10



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/10
Rok: 2016
Autorzy: Patrycja Komolka, Danuta Górecka, Krystyna Szymandera-Buszka, Anna Jędrusek-Golińska, Krzysztof Dziedzic, Katarzyna Waszkowiak
Tytuł: Sensory qualities of pastry products enriched with dietary fiber and polyphenolic substances
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2016, 15 (2), s. 161-170, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 lipca 2016].
Polskie słowa kluczowe: QDA ; akceptacja soryczna ; inulina ; błonnik pokarmowy ; przeciwutleniacze
Angielskie słowa kluczowe: QDA ; sensory acceptance ; inulin ; dietary fiber ; antioxidants
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/10
Rok: 2016
Autorzy: Mikołaj Wawrzyniak, Artur Szwengiel, Marta Stelmach-Mardach, Roman Hołubowicz
Tytuł: Effects of chlorocholine chloride (CCC) on plant height and inulin content in Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.)
Źródło: Bull. Univ. Agric. Sci. Vet. Med. Cluj-Na., Hortic. - 2016, vol. 73, no. 2, s. 210-216, il., bibliogr.
p-ISSN: 1843-5254 e-ISSN: 1843-5394
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 grudnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: chlorocholine chloride ; Jerusalem artichoke ; inulin
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/10
Rok: 2016
Autorzy: Bartosz Kulczyński, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Właściwości prozdrowotne fruktanów typu inuliny
Źródło: Med. Rodz. - 2016, 19 (2), s. 86-90, bibliogr.
p-ISSN: 1505-3768
Polskie słowa kluczowe: inulina ; fruktany ; właściwości prozdrowotne
Angielskie słowa kluczowe: inulin ; fructans ; fructooligosaccharides ; prebiotics ; health promoting properties
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
4/10
Rok: 2016
Autorzy: Anna Gałczyńska, J. Wang, M. Wawrzyniak, A. Szwengiel, Roman Hołubowicz
Tytuł: Effect of chlorocholine chloride (CCC) on the height of the plants, its selected stem cells size changes and bulb's inulin content of Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.)
W: Proceedings of the 5th International Scientific Horticulture Conference : Slovak University of Agriculture in Nitra, 21-23 September 2016 / Ed. Miroslav Šlosár.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie pdf.
Adres wydawniczy: Nitra : Slovak University of Agriculture, 2016
Szczegóły: s. 15-21, il., bibliogr.
ISBN: 978-80-552-1571-6
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 24 stycznia 2017].
Polskie słowa kluczowe: chlorek chlorocholiny ; topinambur ; retardanty wzrostu ; inulina
Angielskie słowa kluczowe: chlorocholine chloride ; Jerusalem artichoke ; growth retardants ; inulin
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/10
Rok: 2014
Autorzy: H. Staniek, E. Król, J. Suliburska, Z. Krejpcio, M. Gumienna, M. Lasik
Tytuł: Evaluation of the content of essential elements and heavy metals in bioactive snacks
W: 2nd International Congress on Food Technology : November 5-7, 2014, Kusadasi, Turkey, Abstract Book / A. Kadir Halkman, Birce Taban, Fatma Guler, Hilal Selamoglu.
Adres wydawniczy: Ankara : The Association of Food Technology, 2014
Szczegóły: s. 273
Polskie słowa kluczowe: żywność funkcjonalna ; bioatywne przekąski ; składniki mineralne ; metale ciężkie ; kminek ; inulina
Angielskie słowa kluczowe: functinal novel products ; bioactive snaks ; essential mineral ; heavy metals ; cumin ; inulin
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
6/10
Rok: 2012
Autorzy: Danuta Górecka, Patrycja Komolka, Joanna Dziedzic, Paulina Smoczyńska, Ewa Flaczyk, Andrzej Sidor
Tytuł: Using biologically active substances in the production of confectionery products
Tytuł równoległy: Wykorzystanie substancji biologicznie aktywnych w wyrobach cukierniczych
W: Rozwój aparatury i prac naukowo badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz analityce : VIII Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Łomża, 23-25.05.2012 r. / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2012
Szczegóły: s. 84-85
Polskie słowa kluczowe: wyroby cukiernicze ; substancje biologicznie czynne ; inulina ; aronia ; morwa
Angielskie słowa kluczowe: confectionery ; biologically active substances ; inulin ; chokeberry ; mulberry
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
7/10
Rok: 2012
Autorzy: Danuta Górecka, Patrycja Komolka, Krzysztof Dziedzic, Paulina Smoczyńska, Ewa Flaczyk, Andrzej Sidor
Tytuł: Using biologically active substances in the production of confectionery products
Tytuł równoległy: Wykorzystanie substancji biologicznie aktywnych w wyrobach cukierniczych
W: Rozwój aparatury i prac naukowo badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz analityce : VIII Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Łomża, 23-25.05.2012 r. / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2012
Szczegóły: s. 64-65
Polskie słowa kluczowe: wyroby cukiernicze ; substancje biologicznie aktywne ; inulina ; aronia ; morwa
Angielskie słowa kluczowe: confectionery ; biologically active substances ; inulin ; chokeberry ; mulberry
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
8/10
Rok: 2009
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Danuta Górecka
Tytuł: Wykorzystanie inuliny jako dodatku funkcjonalnego w technologii produkcji potraw
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2009, t. 42, nr 3, s. 324-328, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 sierpnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: inulina ; właściwości funkcjonalne ; wzbogacanie ; zamienniki tłuszczu
Angielskie słowa kluczowe: inulin ; functional properties ; enrichment ; fat substitute
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/10
Rok: 2009
Autorzy: Danuta Górecka, Piotr Konieczny, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Inulina znaczenie żywieniowe i technologiczne
Źródło: Przem. Spoż. - 2009, t. 63, 10, s. 22, 24, 27, il., bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: inulina ; właściwości żywieniowe ; zastosowanie
Angielskie słowa kluczowe: inulin ; nutritional properties ; application
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
10/10
Rok: 2006
Autorzy: Katarzyna Szambelan, Jacek Nowak
Tytuł: Acidc and enzymatic hydrolysis of Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.) tubers for further ethanol production
Źródło: Electron. J. Pol. Agric. Univ. [Dokument elektroniczny]. - 2006, vol. 9, iss. 4, art. 38, il., bibliogr., abstr.
http://www.ejpau.media.pl/volume9/issue4/art-38.html
e-ISSN: 1505-0297
Uwagi: Topic: Food Science and Technology
Angielskie słowa kluczowe: acid hydrolysis ; enzymatic hydrolysis ; ethanol ; inulin ; Jerusalem artichoke
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP