logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: INTRAMUSCULAR FAT
Liczba odnalezionych rekordów: 8



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/8
Rok: 2012
Autorzy: Dorota Klensporf-Pawlik, M. Szydlowski, A. Kaczmarek, J. Nowacka-Woszuk, M. Switonski, H. Jeleń
Tytuł: The fatty acid composition of the Longissimus dorsi muscle, subcutaneous and visceral fats differ in four commercial pig breeds
Źródło: J. Anim. Feed Sci. - 2012, vol. 21, no. 4, s. 661-676, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-1388
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 lutego 2016].
Angielskie słowa kluczowe: fatty acids ; fatness ; intramuscular fat ; abdominal fat ; Longissimus dorsi muscle ; pigs
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.757
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/8
Rok: 2011
Autorzy: Piotr Ślósarz, Marek Stanisz, Piotr Boniecki, Andrzej Przybylak, Dariusz Lisiak, Agnieszka Ludwiczak
Tytuł: Artificial neural network analysis of ultrasound image for the estimation of intramuscular fat content in lamb muscle
Źródło: Afr. J. Biotechnol. - 2011, vol. 10 (55), 11792-11796, bibliogr.
p-ISSN: 1684-5315
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 stycznia 2015].
Angielskie słowa kluczowe: sheep ; intramuscular fat ; neural networks ; ultrasonography
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/8
Rok: 2006
Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Ewa Rzosińska, Grażyna Czyżak-Runowska, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska
Tytuł: Quality of porcine meat in relation to pig genotype and intramuscular fat content
Tytuł równoległy: Jakość mięsa wieprzowego w zależności od genotypu i poziomu tłuszczu śródmięśniowego (IMF)
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2006, vol. 24, suppl. 2, s. 195-204, bibliogr.
p-ISSN: 0860-4037
Uwagi: Artykuł przedstawiony na: III Conference "Genetic and Environmental Possibilities of Adjusting the Slaughter Value and Meat Quality of Animals to Consumers' Requirements", 7-8 September 2006, Lublin-Krasnobród, Poland.
Angielskie słowa kluczowe: fatteners ; genotypes ; intramuscular fat ; meat quality
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/8
Rok: 2005
Autorzy: Piotr Ślósarz, Marek Stanisz, Adam Gut, Andrzej Łyczyński, Marian Pietrzak, Agnieszka Frankowska
Tytuł: Assessment of marbling in lamb meat on the basis of digital ultrasound image anlysis
Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2005, no. 2, s. 193-196, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1642-3402
Uwagi: Tytuł zeszytu: Quality and meat present situation and perspectives in its improvement.
Polskie słowa kluczowe: owce ; tłuszcz międzymięśniowy
Angielskie słowa kluczowe: sheep ; intramuscular fat ; ultrasound ; image analysis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
5/8
Rok: 2004
Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Maria Koćwin-Podsiadła, Ewa Rzosińska, Grażyna Czyżak-Runowska, Bożena Grześ, Elżbieta Krzęcio
Tytuł: Level of intramuscular fat and selected slaughter traits and pork meat quality
Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2004, no. 2, s. 235-239, bibliogr.
p-ISSN: 1642-3402
Uwagi: Tytuł zeszytu: 2nd International Scientific Conference "Application of scientific achievements in the field of genetics, reproduction, nutrition, carcass and meat quality in modern pig production".
Angielskie słowa kluczowe: fatteners ; intramuscular fat ; slaughter traits ; meat quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
6/8
Rok: 2004
Autorzy: Piotr Ślósarz, Adam Gut, Marek Stanisz, Ryszard Steppa, Jacek Wójtowski, Romualda Danków
Tytuł: Assessment of intramuscular fat content in the longissimus dorsi muscle in live lambs on the basis of ultrasound image
Źródło: Arch. Tierz.-Arch. Anim. Breed. - 2004, vol. 47, spec. iss., s. 344-350, bibliogr., abstr., Zsfassung.
p-ISSN: 0003-9438
Uwagi: International symposium Breeding and Husbandry of Small Ruminants in Terms of National Production Potential and Market Requirements, Warsaw, 25th-27th November 2004.
Angielskie słowa kluczowe: sheep ; ultrasonography ; image analysis ; intramuscular fat
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Praca afiliowana przez UP
7/8
Rok: 2004
Autorzy: Piotr Ślósarz, Marek Stanisz, Marian Pietrzak, Adam Gut, Andrzej Łyczyński, Ryszard Steppa
Tytuł: The use of computer image analysis for evaluation of selected meat quality indices in lambs
Źródło: Arch. Tierz.-Arch. Anim. Breed. - 2004, vol. 47, spec. iss., s. 169-174, bibliogr., abstr., Zsfassung.
p-ISSN: 0003-9438
Uwagi: International symposium Breeding and Husbandry of Small Ruminants in Terms of National Production Potential and Market Requirements, Warsaw, 25th-27th November 2004.
Angielskie słowa kluczowe: sheep ; image analysis ; intramuscular fat
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Praca afiliowana przez UP
8/8
Rok: 2001
Autorzy: Piotr Ślósarz, Marek Stanisz, Adam Gut
Tytuł: Application of real-time (B-mode) ultrasonography for assessing the longissimus dorsi intramuscular fat content in live lambs
Tytuł równoległy: Zastosowanie ultrasonografii w czasie rzeczywistym do przyżyciowego szacowania zawartości tłuszczu śródmięśniowego w mięśniu najdłuższym grzbietu jagniąt
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2001, vol. 19, no. 1, s. 51-56, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 0860-4037
Angielskie słowa kluczowe: image analysis ; intramuscular fat ; sheep ; ultrasonography
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP