logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: INTESTINAL MICROFLORA
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2017
Autorzy: Katarzyna Ciemniak, Daria Szymanowska-Powałowska, Judyta Cielecka-Piontek, Jędrzej Soporowski
Tytuł: Wpływ koncentratu napoju probiotycznego na mikroflorę kałową człowieka
W: Technologia żywienia człowieka - wybrane zagadnienia / Red. Edyta Bajek, Jakub Pizoń.
Adres wydawniczy: Lublin : Wydawnictwo Naukowe TYGIEL, 2017
Szczegóły: s. 111-121, il., bibliogr., streszcz.
ISBN: 978-83-65598-80-6
Polskie słowa kluczowe: probiotyki ; patogeny ; mikroflora jelitowa
Angielskie słowa kluczowe: probiotics ; pathogens ; intestinal microflora
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/5
Rok: 2009
Autorzy: Małgorzata Gumienna, Małgorzata Lasik, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: The influence of the in vitro digestion process conditions on the phenolic compounds of wine
W: 4th International Conference on Quality and Safety in Food Production Chain : Wrocław, 24-25 September 2009.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, [2009]
Szczegóły: s. 74
ISBN: 978-83-60574-65-2
Angielskie słowa kluczowe: intestinal microflora ; polyphenols ; antioxidative activity ; wine
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/5
Rok: 2009
Autorzy: Małgorzata Gumienna, Małgorzata Lasik, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Influence of plant extracts addition on the antioxidative properties of products obtained from green lentil seeds during in vitro digestion process
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2009, vol. 59, no. 4, s. 295-298, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 maja 2016].
Angielskie słowa kluczowe: intestinal microflora ; polyphenols ; antioxidative activity ; green lentil seeds
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/5
Rok: 2007
Autorzy: Małgorzata Gumienna, Małgorzata Lasik-Kurdyś, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Effect of plant extracts addition on phenolic compounds activity and intestinal microflora increase in the gastrointestinal tract model
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2007, vol. 57, no. 4 (A), s. 219-223, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 lutego 2016].
Angielskie słowa kluczowe: intestinal microflora ; polyphenols ; antioxidative activity ; legumes seeds
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/5
Rok: 2006
Autorzy: Małgorzata Gumienna, Kamila Goderska, Jacek Nowak, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Changes in the antioxidative activities of bean products and intestinal microflora in the model of the gastrointestinal tract "in vitro"
Tytuł równoległy: Zmiany aktywności antyoksydacyjnej produktów z fasoli oraz mikroflory jelitowej w modelu przewodu pokarmowego "in vitro"
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2006, vol. 15/56, SI 2, s. 29-32, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 lutego 2016].
Angielskie słowa kluczowe: intestinal microflora ; polyphenols ; antioxidative activity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP