logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: IN VITRO DIGESTION
Liczba odnalezionych rekordów: 11



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/11
Rok: 2019
Autorzy: Marta Archacka, Wojciech Białas, Radosław Dembczyński, Anna Olejnik, Anna Sip, Daria Szymanowska, Ewelina Celińska, Tomasz Jankowski, Agata Olejnik, Michalina Rogodzińska
Tytuł: Method of preservation and type of protective agent strongly influence probiotic properties of Lactococcus lactis: A complete process of probiotic preparation manufacture and use
Źródło: Food Chem. - 2019, vol. 274, 15 February, s. 733-742, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 września 2018].
Angielskie słowa kluczowe: probiotics ; spray-drying ; freeze-drying ; in vitro digestion ; adhesion
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 5.399
Punktacja MNiSW: 140.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/11
Rok: 2019
Autorzy: Jaroslaw Czubinski, Katarzyna Wroblewska, Mariusz Czyzniejewski, Paweł Górnaś, Piotr Kachlicki, Aleksander Siger
Tytuł: Bioaccessibility of defatted lupin seed phenolic compounds in a standardized static in vitro digestion system
Źródło: Food Res. Int. - 2019, vol. 116, February 2019, s. 1126-1134, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0963-9969
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line [Dostęp: 31 stycznia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: lupin seeds ; phenolic compounds ; flavonoids ; in vitro digestion ; bioaccessibility ; mass spectrometry ; protein digestibility
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.579
Punktacja MNiSW: 140.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/11
Rok: 2019
Autorzy: Krzysztof Dziedzic, Danuta Górecka, Artur Szwengiel, Jan Michniewicz, Agnieszka Drożdżyńska, Jarosław Walkowiak
Tytuł: Interactions between fecal bacteria, bile acids and components of tomato pomace
Źródło: Food Sci. Biotechnol. - 2019, vol. 28, no. 3, s. 649-655, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1226-7708 e-ISSN: 2092-6456
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 stycznia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: cholic acid ; deoxycholic acid ; in vitro digestion ; lithocholic acid ; tomato waste
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.888
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/11
Rok: 2017
Autorzy: Jaroslaw Czubinski, Magdalena Montowska, Ewa Springer, Edward Pospiech, Eleonora Lampart-Szczapa
Tytuł: Immunoreactivity changes during lupin seed storage proteins digestion
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2017, vol. 243, iss. 12, s. 2095-2103, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 stycznia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: lupin seeds ; storage proteins ; allergenicity ; food allergy ; in vitro digestion
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.919
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/11
Rok: 2017
Autorzy: Jaroslaw Czubinski, Magdalena Montowska, Edward Pospiech, Eleonora Lampart-Szczapa
Tytuł: Proteomic analysis of Lupinus angustifolius (var. Zeus and Bojar) and Lupinus luteus (var. Lord and Parys) seed proteins and their hydrolysates
Źródło: J. Sci. Food Agric. - 2017, vol. 97, iss. 15, s. 5423-5430, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0022-5142 e-ISSN: 1097-0010
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 stycznia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: lupin seeds ; storage proteins ; two-dimensional electrophoresis ; in vitro digestion ; proteins hydrolysis
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.379
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/11
Rok: 2016
Autorzy: Anna Olejnik, Katarzyna Kowalska, Mariola Olkowicz, Wojciech Juzwa, Radosław Dembczyński, Marcin Schmidt
Tytuł: A gastrointestinally digested Ribes nigrum L. fruit extract inhibits in fl ammatory response in a co-culture model of intestinal Caco-2 cells and RAW264.7 macrophages
Źródło: J. Agric. Food Chem. - 2016, 64 (41), s. 7710-7721, il., bibliogr.
p-ISSN: 0021-8561 e-ISSN: 1520-5118
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 listopada 2016].
Polskie słowa kluczowe: porzeczka czarna ; owoce ; trawienie in vitro ; przenikność jelitowa ; aktywność przeciwutleniająca ; działanie przeciwzapalne
Angielskie słowa kluczowe: blackcurrant fruits ; in vitro digestion ; intestinal permeability ; antioxidant activity ; anti-in flammatory effects
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.154
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
7/11
Rok: 2016
Autorzy: Krzysztof Dziedzic, Artur Szwengiel, Danuta Górecka, Elżbieta Gujska, Joanna Kaczkowska, Agnieszka Drożdżyńska, Jarosław Walkowiak
Tytuł: Effect of wheat dietary fiber particle size during digestion In vitro on bile acid, faecal bacteria and short-chain fatty acid content
Źródło: Plant Foods Hum. Nutr. - 2016, vol. 71, 2, s. 151-157, il., bibliogr.
p-ISSN: 0921-9668 e-ISSN: 1573-9104
Uwagi: Wersja online artykułu zawiera materiały uzupełniające, które są dostępne dla autoryzowanych użytkowników (The online version of this article contains supplementary material, which is available to authorized users). - Publikacja dostępna online [Dostęp: 8 marca 2016].
Polskie słowa kluczowe: błonnik pszenny ; trawienie in vitro ; kwasy żółciowe ; bakterie fekalne ; kwasy tłuszczowe krótkołańcuchowe
Angielskie słowa kluczowe: wheat fibre ; in vitro digestion ; bile acids ; faecal bacteria ; short chain fatty acids
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.368
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
8/11
Rok: 2015
Autorzy: M. Zielińska-Dawidziak, D. Piasecka-Kwiatkowska, E. Lampart-Szczapa, A. Barańska, E. Springer
Tytuł: Antigenic properties of technologically processed lupin seeds after in vitro digestion
W: Developing lupin crop into a major and sustainable food and feed source : Proceedings of the XIV International Lupin Conference, Milan, Italy, 21-26 June 2015 / Ed. Jessica Capraro, Marcello Duranti, Chiara Magni, Alessio Scarafoni.
Adres wydawniczy: [Milano] : [b.w.], 2015
Szczegóły: s. 107, bibliogr.
ISBN: 9788890598944
Angielskie słowa kluczowe: antigenicity ; food processing ; in vitro digestion
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
9/11
Rok: 2015
Autorzy: Anna Olejnik, Katarzyna Kowalska, Mariola Olkowicz, Joanna Rychlik, Wojciech Juzwa, Kamila Myszka, Radosław Dembczyński, Wojciech Białas
Tytuł: Anti-inflammatory effects of gastrointestinal digested Sambucus nigra L. fruit extract analysed in co-cultured intestinal epithelial cells and lipopolysaccharide-stimulated macrophages
Źródło: J. Funct. Foods. - 2015, vol. 19, pt. A, s. 649-660, il., bibliogr.
p-ISSN: 1756-4646
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 10 grudnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: bez czarny ; Sambucus nigra ; owoce bzu czarnego ; potencjał przeciwzapalny ; trawienie in vitro
Angielskie słowa kluczowe: elderberry ; Sambucus nigra ; elderberry fruits ; anti-inflammatory potential ; in vitro digestion ; transepithelial transport ; intracellular ROS generation ; proinflammatory genes expression
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.973
Punktacja MNiSW: 45.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
10/11
Rok: 2007
Autorzy: Małgorzata Lasik-Kurdyś, Małgorzata Gumienna, Jacek Nowak
Tytuł: Evaluation of the antibacterial properties of onion, garlic and oregano water extracts during in vitro digestion process in the model of human gastrointestinal tract
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2007, vol. 57, no. 4 (B), s. 353-357, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Angielskie słowa kluczowe: herbs ; spices ; antimicrobial activity ; in vitro digestion
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
11/11
Rok: 2006
Autorzy: Z. Krejpcio, E. Lampart-Szczapa, J. Suliburska, R. W. Wójciak, A. Hoffmann
Tytuł: A study on release of selected minerals from lupine seeds in in vitro enzymatic digestion
Źródło: Pol. J. Environ. Stud. - 2006, vol. 15, no. 2a, part 1, s. 121-123, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-1485
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line w ramach konsorcjum EBSCO (baza Academic Search Complete)
Polskie słowa kluczowe: łubin ; łubin Baron ; łubin Boros ; nasiona ; składniki mineralne ; trawienie ; badania in vitro
Angielskie słowa kluczowe: lupin ; seeds ; in vitro digestion ; minerals
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.353
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP