logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: HYDRATION
Liczba odnalezionych rekordów: 2



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/2
Rok: 2017
Autorzy: Agnieszka Makowska, Hanna Maria Baranowska, Jan Michniewicz, Sylwia Chudy, Przemysław Łukasz Kowalczewski
Tytuł: Triticale extrudates - changes of macrostructure, mechanical properties and molecular water dynamics during hydration
Źródło: J. Cereal Sci. - 2017, vol. 74, s. 250-255, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0733-5210
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 kwietnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: extrusion ; hydration ; 1H NMR ; relaxation time
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.302
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/2
Rok: 2015
Autorzy: Dorota Kucharczak, Łukasz Masewicz, Joanna Le Thanh-Blicharz, Hanna M. Baranowska
Tytuł: Właściwości molekularne wody hydratacyjnej w żelach acetylowanej skrobi ziemniaczanej
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2015, R. 22, nr 5 (102), s. 142-151, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 stycznia 2016].
Polskie słowa kluczowe: hydratacja ; czasy relaksacji ; woda hydratacyjna ; aktywność wody ; skrobia acetylowana
Angielskie słowa kluczowe: hydration ; relaxation times ; hydration water ; water activity ; acetylated starch
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP