logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: HULL
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2015
Autorzy: Krzysztof Dziedzic, Danuta Górecka, Aurellie Marques, Magdalena Rudzińska, Grażyna Podolska
Tytuł: Content of phytosterols in raw and roasted buckwheat groats and by-products
Źródło: Czech J. Food Sci. - 2015, vol. 33, no. 5, s. 424-430, il., bibliogr.
p-ISSN: 1212-1800 e-ISSN: 1805-9317
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 października 2015].
Polskie słowa kluczowe: Fagopyrum esculentum ; ziarniaki ; produkty uboczne ; łuska ; prażenie ; procesy technologiczne
Angielskie słowa kluczowe: Fagopyrum esculentum ; grains ; by-products ; hull ; roasting ; technological process
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.728
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/3
Rok: 2015
Autorzy: Marzanna Hęś, Danuta Górecka, Krzysztof Dziedzic, Joanna Kobus-Cisowska, Józef Korczak
Tytuł: Właściwości przeciwutleniające ekstraktów z ziarniaków gryki i produktów otrzymanych w procesie ich przerobu
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2015, R. 22, nr 1 (98), s. 102-115, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: ziarniaki ; łuska ; otręby ; polifenole ; aktywność przeciwutleniająca ; gryka
Angielskie słowa kluczowe: buckwheat grains ; hull ; bran ; polyphenols ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/3
Rok: 2012
Autorzy: Marzanna Hęś, Danuta Górecka, Krzysztof Dziedzic
Tytuł: Antioxidant properties of extracts from buckwheat by-products
Tytuł równoległy: Przeciwutleniające właściwości ekstraktów z ubocznych produktów gryki
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2012, 11 (2), s. 167-174, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: łuska gryczana ; otręby gryczane ; polifenole ; aktywność przeciwutleniająca
Angielskie słowa kluczowe: buckwheat ; hull ; bran ; polyphenols ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP