logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: HONEY
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2020
Autorzy: Luiza Dawidowicz, Michał Kamiński
Tytuł: Motyw niedźwiedzia w pszczelarstwie
W: Pszczoły w kontekście zainteresowań młodych naukowców / Red. nauk. Aneta Sikora, Emil Mariusz Szymański.
Adres wydawniczy: Zgorzelec : Górnołużyckie Stowarzyszenie Pszczelarzy w Zgorzelcu, 2020
Szczegóły: s. 123-132, il., bibliogr., streszcz., abstr.
ISBN: 978-83-952571-1-7
Polskie słowa kluczowe: Ursus arctos ; pszczoły ; miód ; pszczelarstwo
Angielskie słowa kluczowe: Ursus arctos ; bees ; honey ; beekeeping
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
2/5
Rok: 2019
Autorzy: Marta Bednarek, Artur Szwengiel, Ana Belén Florez, Zbigniew Czarnecki, Baltasar Mayo
Tytuł: Effect of different starter cultures on chemical and microbial parameters of buckwheat honey fermentation
Źródło: Food Microbiol. - 2019, vol. 82, September, s. 294-302, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0740-0020 e-ISSN: 1095-9998
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 marca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: mead ; honey ; traditional fermentation ; PCR-DGGE ; microbiota
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.089
Punktacja MNiSW: 140.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/5
Rok: 2019
Autorzy: Anna Maria Kaczmarek, Małgorzata Muzolf-Panek, Jolanta Tomaszewska-Gras, Piotr Konieczny
Tytuł: Predicting the botanical origin of honeys with chemometric analysis according to their antioxidant and physicochemical properties
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2019, vol. 69, no. 2, s. 191-201, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 grudnia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: honey ; botanical origin ; physicochemical analyses
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.514
Punktacja MNiSW: 100.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/5
Rok: 2015
Autorzy: Jolanta Tomaszewska-Gras, Sławomir Bakier, Kamila Goderska, Krzysztof Mansfeld
Tytuł: Differential scanning calorimetry for determining the thermodynamic properties of selected honeys
Źródło: J. Apic. Sci. - 2015, vol. 59, iss. 1, s. 109-118, il., bibliogr.
p-ISSN: 1643-4439 e-ISSN: 2299-4831
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 lipca 2015].
Angielskie słowa kluczowe: differential scanning calorimetry ; glass transition ; honey
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.571
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/5
Rok: 2008
Autorzy: Kamila Goderska, Tomasz Rychlik, Artur Szwengiel, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Próby aplikacji bakterii Lactobacillus casei do wybranych produktów spożywczych
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2008, t. 41, nr 3, s. 797-803, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0365-9445
Polskie słowa kluczowe: probiotyki ; Lactobacillus paracasei ; płatki kukurydziane ; miód ; syrop glukozowy
Angielskie słowa kluczowe: probiotics ; Lactobacillus paracasei ; corn flakes ; honey ; glucose syrup
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP