logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: HIGH PRESSURE
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2015
Autorzy: Lucyna Słomińska, Roman Zielonka, Leszek Jarosławski, Aldona Krupska, Andrzej Szlaferek, Wojciech Kowalski, Jolanta Tomaszewska-Gras, Marek Nowicki
Tytuł: High pressure impact on changes in potato starch granules
Źródło: Pol. J. Chem. Technol. - 2015, vol. 17, no. 4, s. 65-73, il., bibliogr.
p-ISSN: 1509-8117 e-ISSN: 1899-4741
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 stycznia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: potato starch ; high pressure ; shape and structure of starch ; gelatinization-enthalpy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.575
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/3
Rok: 2013
Autorzy: Adrian R. Górecki, Wioletta Błaszczak, Artur Szwengiel, Anna Badura, Natalia Piekuś, Adam Bucinski
Tytuł: Controlled release of theophylline from hydrogels based on high pressure-treated and autoclaved starches
W: EuroFoodChem XVII : May 07-10, 2013 Istanbul, Turkey, Book of Abstracts / Ed. by Hamit Köksel.
Adres wydawniczy: Ankara : Hacettepe University, 2013
Szczegóły: s. 117
ISBN: 978-605-63935-0-1
Polskie słowa kluczowe: nośniki skrobi ; wysokie ciśnienie ; uwalnianie teofiliny
Angielskie słowa kluczowe: starch carriers ; high pressure ; theophylline release
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/3
Rok: 2013
Autorzy: Adrian R. Górecki, Wioletta Błaszczak, Artur Szwengiel, Anna Badura, Natalia Piekuś, Adam Bucinski
Tytuł: Controlled release of L-ascorbic acid from hydrogels based on high pressure-treated and autoclaved starches
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2013, vol. 63, Book of Abstracts, s. 21
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Tytuł zeszytu: Food Structure and Functionality: Conference - 15 years later: Stare Jabłonki, 23-26 June, 2013: Book of Abstracts.
Angielskie słowa kluczowe: starch carriers ; high pressure ; L-ascorbic acid release
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP