logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: HERBS
Liczba odnalezionych rekordów: 15



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/15
Rok: 2019
Autorzy: Jacek Wójtowski, Romualda Danków, Joanna Foksowicz-Flaczyk, Katarzyna Grajek
Tytuł: Dodatki ziołowe w żywieniu krów, owiec i kóz mlecznych
Źródło: Życie Weter. - 2019, R. 94, nr 8, s. 556-560, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0137-6810
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 października 2019].
Angielskie słowa kluczowe: herbs ; feed additives ; cows ; sheep ; goat ; milk
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/15
Rok: 2018
Autorzy: Monika Przeor
Tytuł: Suplementy ziołowe a terapia chrób układu krązenia
Źródło: Postępy Diet. Geriatr. Gerontol. - 2018, nr 2, s. 16-21, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 2450-6109 e-ISSN: 2450-6117
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 stycznia 2019].
Polskie słowa kluczowe: zioła ; żywienie człowieka ; interakcje ; leki ; choroby układu krążenia
Angielskie słowa kluczowe: herbs ; nutrition ; interactions ; drugs ; cardiovascular diseases
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/15
Rok: 2018
Autorzy: Hanna Sulewska, Karolina Ratajczak, Grażyna Szymańska, Katarzyna Panasiewicz
Tytuł: Efficacy of biofertilizers and organic additive application in sweet basil (Ocimum basilicum L.) cultivation depending on the type of soil
Źródło: Vegetos. - 2018, vol. 31, 1, [s. 1-7], il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0970-4078 e-ISSN: 2229-4473
Angielskie słowa kluczowe: biofertilizers ; biofertilizer EM1 ; Ocimum basilicum ; PRP SOL ; UGmax ; herbs
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
DOI:
4/15
Rok: 2017
Autorzy: Elżbieta Wojtowicz, Aldona Krupska, Renata Zawirska-Wojtasiak
Tytuł: Antioxidant activity and free radicals of roasted herbal materials
Źródło: Herba Pol. - 2017, vol. 63, no. 2, s. 34-41, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 0018-0599
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 stycznia 2018].
Polskie słowa kluczowe: zioła ; rokitnik ; jarząb pospolity ; lubczyk ogrodowy ; mniszek lekarski ; proces prażenia ; własności antyoksydacyjne ; wolne rodniki
Angielskie słowa kluczowe: herbs ; sea buckthorn fruits ; rowanberry ; lovage roots ; dandelion roots ; roasting process ; antioxidant activity ; free radicals
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 14.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/15
Rok: 2016
Autorzy: Katarzyna B. Leja, Katarzyna Czaczyk
Tytuł: The industrial potential of herbs and spices - a mini review
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2016, 15 (4), s. 353-365, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 marca 2017].
Angielskie słowa kluczowe: herbs ; species ; antimicrobial activity ; food ; natural cosmetics ; natural medicine
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/15
Rok: 2016
Autorzy: A. Paszkowski, B. Golińska, P. Goliński
Tytuł: Zioła łąkowe jako składnik mieszanek na użytki zielone w świetle badawczym i aplikacyjnym
Źródło: Łąk. Pol. - 2016, 19, s. 219-228, bibliogr.
p-ISSN: 1506-5162
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 sierpnia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: herbs ; multi-species sward ; pastures ; geass seed mixtures
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/15
Rok: 2014
Autorzy: Anna Kryszak, Jan Kryszak, Agnieszka Strychalska, Łukasz Maćkowiak, Agnieszka Klarzyńska
Tytuł: Potential to restore utility value of meadow communities in ecological compensation areas in the Warta valley
Tytuł równoległy: Możliwości przywracania wartości użytkowej zbiorowisk łąkowych na terenach kompensacji przyrodniczej w dolinie Warty
Źródło: J. Res. Appl. Agric. Eng. - 2014, vol. 59, 4, s. 5-12, il., bibliogr.
p-ISSN: 1642-686X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 października 2014].
Polskie słowa kluczowe: dolina Warty ; wartość użytkowa ; rośliny miododajne ; zioła ; rośliny energetyczne
Angielskie słowa kluczowe: Warta valley ; utility value ; melliferous plants ; herbs ; energy materials
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/15
Rok: 2013
Autorzy: Agnieszka Waśkiewicz, Monika Beszterda, Jan Bocianowski, P. Goliński
Tytuł: Natural occurrence of fumonisins and ochratoxin A in some herbs and spices commercialized in Poland analyzed by UPLC-MS/MS method
Źródło: Food Microbiol. - 2013, vol. 36, iss. 2, s. 426-431, bibliogr.
p-ISSN: 0740-0020
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 grudnia 2013].
Angielskie słowa kluczowe: spices ; herbs ; ergosterol ; fumonisins ; ochratoxin A ; UPLCeMS/MS
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.374
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
9/15
Rok: 2013
Autorzy: Andrzej Lewicki, Krzysztof Pilarski, Damian Janczak, Wojciech Czekała, Pablo César Rodriguez Carmona, Marta Cieślik, Kamil Witaszek, Zbyszek Zbytek
Tytuł: The biogas production from herbs and waste from herbal industry
Tytuł równoległy: Produkcja biogazu z ziół i odpadów z przemysłu zielarskiego
Źródło: J. Res. Appl. Agric. Eng. - 2013, vol. 58, 1, s. 114-117, il., bibliogr.
p-ISSN: 1642-686X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 września 2015].
Polskie słowa kluczowe: biogaz ; zioła ; gospodarka odpadami
Angielskie słowa kluczowe: biogas ; herbs ; waste management
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
10/15
Rok: 2013
Autorzy: Mieczysław Grzelak, Eliza Gaweł, Jerzy Barszczewski
Tytuł: Wpływ występowania ziół i chwastów na zróżnicowanie wartości gospodarczej runi łąk
Źródło: Prog. Plant Prot. - 2013, vol. 53, no. 1, s. 182-185, il., bibliogr.
p-ISSN: 1427-4337 e-ISSN: 2084-4883
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 stycznia 2014].
Polskie słowa kluczowe: zioła ; chwasty ; wartość gospodarcza ; ruń łąkowa ; walory przyrodnicze
Angielskie słowa kluczowe: herbs ; weeds ; economic value ; meadow sward ; natural values
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
11/15
Rok: 2012
Autorzy: J. Kryszak, A. Kryszak, A. Strychalska
Tytuł: Occurrence of herbs in intensively used meadow communities constituting part of the Natura 2000 Network
W: Grassland - a European Resource? : Proceedings of the 24th General Meeting of the European Grassland Federation, Lublin, Poland 3-7 June 2012 / Ed. by Piotr Goliński, Marianna Warda, Piotr Stypiński.
Adres wydawniczy: Poznań : Oficyna Wydawnicza Garmond, 2012
Seria: Grassland Science in Europe ; vol. 17
Szczegóły: s. 142-144, bibliogr.
ISBN: 978-83-89250-77-3
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 marca 2016].
Angielskie słowa kluczowe: herbs ; meadow communities ; utilization ; Natura 2000
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
12/15
Rok: 2012
Autorzy: Joanna Suliburska, Karolina Kaczmarek
Tytuł: Herbal infusions as a source of calcium, magnesium, iron, zinc and copper in human nutrition
Źródło: Int. J. Food Sci. Nutr. - 2012, vol. 63, no. 2, s. 194-198, bibliogr.
p-ISSN: 0963-7486
Polskie słowa kluczowe: zioła ; napary ; składniki mineralne ; herbata
Angielskie słowa kluczowe: herbs ; infusion ; minerals ; tea ; extraction
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.257
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
13/15
Rok: 2008
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Zyta Abramowski, Eduardo Jovel, Marzanna Hęś
Tytuł: Antioxidant potential of herbs extracts and impact on HepG2 cells viability
Tytuł równoległy: Potencjał przeciwutleniajacy ekstraktów ziołowych oraz wpływ na przeżywalność komórek HepG2
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2008, 7 (4), s. 61-72, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 sierpnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: zioła ; ekstrakty roślinne ; cytotoksyczność ; komórki HepG2 ; FRAP
Angielskie słowa kluczowe: herbs ; plant extracts ; cytotoxicity ; HepG2 cells ; FRAP ; radicals
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
14/15
Rok: 2007
Autorzy: Małgorzata Lasik-Kurdyś, Małgorzata Gumienna, Jacek Nowak
Tytuł: Evaluation of the antibacterial properties of onion, garlic and oregano water extracts during in vitro digestion process in the model of human gastrointestinal tract
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2007, vol. 57, no. 4 (B), s. 353-357, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Angielskie słowa kluczowe: herbs ; spices ; antimicrobial activity ; in vitro digestion
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
15/15
Rok: 2005
Autorzy: Włodzimierz Nowak, Andrzej Potkański, Andrzej Zachwieja, Tadeusz Szulc, Sylwia Wylegała, Katarzyna Werwińska
Tytuł: Wpływ dodatku ekstraktu ziół w żywieniu na poziom immunoglobulin w surowicy i wyniki wychowu cieląt
Źródło: Med. Weter. - 2005, vol. 61, nr 9, s. 1049-1051, il., bibliogr.
p-ISSN: 0025-8628
Polskie słowa kluczowe: bydło ; cielęta ; żywienie zwierząt ; dodatki ziołowe ; ekstrakty ziołowe ; surowica krwi ; immunoglobuliny ; poziom immunoglobulin ; wyniki odchowu ; pobranie paszy ; przyrosty dobowe
Angielskie słowa kluczowe: herbs ; feeding calves ; immunoglobulins
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.259
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP