logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: HERBAL EXTRACT
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2018
Autorzy: Anna Arczewska-Włosek, Sylwester Świątkiewicz, Katarzyna Ognik, Damian Józefiak
Tytuł: Effect of dietary crude protein level and supplemental herbal extract blend on selected blood variables in broiler chickens vaccinated agains
Źródło: Animals. - 2018, vol. 8, iss. 11, art. no. 208, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2076-2615
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 2 stycznia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: anticoccidial vaccines ; herbal extract ; dietary protein level ; blood variables
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.832
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/3
Rok: 2017
Autorzy: A. Arczewska-Włosek, S. Świątkiewicz, J. Kowal, D. Józefiak, J. Długosz
Tytuł: The effect of increased crude protein level and/or dietary supplementation with herbal extract blend on the performance of chickens vaccinated against coccidiosis
Źródło: Anim. Feed Sci. Tech. - 2017, vol. 229, s. 65-72, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0377-8401
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 czerwca 2017].
Polskie słowa kluczowe: kurczęta brojlery ; kokcydioza ; białko ogólne ; ekstrakty roślinne ; szczepionki
Angielskie słowa kluczowe: broiler chickens ; coccidiosis ; crude protein ; anticoccidial vaccines ; herbal extract
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.143
Punktacja MNiSW: 45.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/3
Rok: 2016
Autorzy: Marcin Ożarowski, Radosław Kujawski, Przemysław Mikołajczak, Agnieszka Gryszczyńska, Aurelia Pietrowiak, Wojciech Białas, Justyna Baraniak, Małgorzata Górska-Paukszta, Waldemar Buchwald, Bogdan Kędzia, Anna Krajewska-Patan, Agnieszka Seremak-Mrozikiewicz
Tytuł: Comparison of antioxidant activities of fractionated extracts from seedlings and herb of Chelidonium majus L. using DPPH, ABTS and FRAP methods
Tytuł równoległy: Porównanie działania antyoksydacyjnego frakcjonowanych wyciągów z siewek i ziela Chelidonium majus L. przy użyciu metod DPPH, ABTS i FRAP
Źródło: Herba Pol. - 2016, vol. 62, no. 4, s. 22-38, bibliogr.
p-ISSN: 0018-0599
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 lutego 2017].
Polskie słowa kluczowe: Chelidonium majus ; glistnik jaskółcze ziele ; wyciąg ziołowy ; aktywność antyoksydacyjna ; DPPH ; ABTS ; FRAP ; analiza fitochemiczna ; alkaloidy ; flawonoidy ; analiza statystyczna
Angielskie słowa kluczowe: Chelidonium majus ; greater celandine ; herbal extract ; antioxidant activity ; DPPH ; ABTS ; FRAP ; phytochemical analysis ; alkaloids ; flavonoids ; statistical analysis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 14.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP