logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: HEATING
Liczba odnalezionych rekordów: 13



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/13
Rok: 2020
Autorzy: Maria Kasprzak, Magdalena Rudzińska, Dominik Kmiecik, Roman Przybylski, Anna Olejnik
Tytuł: Acyl moiety and temperature affects thermo-oxidative degradation of steryl esters. Cytotoxicity of the degradation products
Źródło: Food Chem. Toxicol. - 2020, vol. 136, art. no. 111074, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0278-6915
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 28 stycznia 2020].
Angielskie słowa kluczowe: phytosterol esters ; storage ; heating ; degradation ; oxyphytosterols ; oligomerization ; cytotoxicity
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.775
Punktacja MNiSW: 100.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
2/13
Rok: 2020
Autorzy: Maria Kasprzak, Magdalena Rudzińska, Roman Przybylski, Dominik Kmiecik, Aleksander Siger, Anna Olejnik
Tytuł: The degradation of bioactive compounds and formation of their oxidation derivatives in refined rapeseed oil during heating in model system
Źródło: LWT-Food Sci. Technol. - 2020, vol. 123, art. no. 109078, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0023-6438
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 lutego 2020].
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed oil ; thermo-oxidation ; heating ; phytosterols ; oxyphytosterols
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.714
Punktacja MNiSW: 100.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/13
Rok: 2020
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Artur Szwengiel, Henryk Ratajkiewicz, Kinga Nowak
Tytuł: Effect of ultrasound, heating and enzymatic pre-treatment on bioactive compounds in juice from Berberis amurensis Rupr.
Źródło: Ultrason. Sonochem. - 2020, vol. 63, art. 104971, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1350-4177
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 lutego 2020].
Polskie słowa kluczowe: kwaśnica ; sok ; sonikacja
Angielskie słowa kluczowe: barberry ; juice ; sonication ; heating ; enzymatic pre-treatment
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 7.279
Punktacja MNiSW: 140.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/13
Rok: 2017
Autorzy: Marianna Raczyk, Dominik Kmiecik, Peter Schieberle, Roman Przybylski, Henryk Jeleń, Magdalena Rudzińska
Tytuł: Model studies on the formation of volatile compounds generated by a thermal treatment of steryl esters with different fatty acid moieties
Źródło: Food Res. Int. - 2017, vol. 97, July 2017, s. 87-94, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0963-9969
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line [Dostęp: 22 maja 2017].
Angielskie słowa kluczowe: stigmasteryl esters ; heating ; volatile compounds ; SPME-GC/MS ; stigmasterol ; fatty acid
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.520
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/13
Rok: 2017
Autorzy: Marianna Raczyk, Dominik Kmiecik, Roman Przybylski, Magdalena Rudzińska
Tytuł: Effect of Fatty Acid Unsaturation on Phytosteryl Ester Degradation
Źródło: J. Am. Oil Chem. Soc. - 2017, vol. 94, iss. 5, s. 701-711, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0003-021X e-ISSN: 1558-9331
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 maja 2017].
Angielskie słowa kluczowe: stigmasterol ; fatty acid ; ester ; heating ; degradation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.601
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/13
Rok: 2013
Autorzy: Katarzyna Gościnna, Janusz Czapski, Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Zmiany aktywności przeciwutleniającej, zawartości barwników betalainowych i polifenoli w roztworach koncentratu soku z buraka ćwikłowego podczas ogrzewania
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2013, t. 18, nr 4, s. 109-115, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: burak ćwikłowy ; barwniki betalainowe ; polifenole ; aktywność przeciwutleniająca ; ogrzewanie ; płaszczyzny odpowiedzi
Angielskie słowa kluczowe: red beet ; betalains ; polyphenols ; antioxidant activity ; heating ; response surface
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/13
Rok: 2013
Autorzy: Katarzyna Gościnna, Dorota Walkowiak-Tomczak, Janusz Czapski
Tytuł: Wpływ warunków ogrzewania roztworów koncentratu soku z buraka ćwikłowego na parametry barwy i zawartość barwników betalainowych
Tytuł równoległy: Effect of heating conditions of solutions of red beet juice concentrated on colour parameters and betalain contents
W: Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz w analityce : IX Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Zakopane 15 - 17.10.2013 / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2013
Szczegóły: s. 138-141
Polskie słowa kluczowe: burak ćwikłowy ; koncentrat soku ; betanina ; barwa ; ogrzewanie ; płaszczyzny odpowiedzi
Angielskie słowa kluczowe: red beet ; juice concentrate ; betalains ; colour ; heating ; response surface
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
8/13
Rok: 2013
Autorzy: Katarzyna Gościnna, Janusz Czapski, Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Zmiany aktywności przeciwutleniającej, zawartości barwników betalainowych i polifenoli w roztworach koncentratu soku z buraka ćwikłowego podczas ogrzewania
Tytuł równoległy: Changes in antioxidant activity, contents of betalains and polyphenols in solutions of red beet concentrate during heating
W: Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz w analityce : IX Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Zakopane 15 - 17.10.2013 / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2013
Szczegóły: s. 182-185
Polskie słowa kluczowe: burak ćwikłowy ; barwniki betalainowe ; polifenole ; aktywność przeciwutleniająca ; ogrzewanie ; płaszczyzny odpowiedzi
Angielskie słowa kluczowe: red beet ; betalains ; polyphenols ; antioxidant activity ; heating ; response surface
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
9/13
Rok: 2009
Autorzy: Dominik Kmiecik, Józef Korczak, Magdalena Rudzińska, Anna Gramza-Michałowska, Marzanna Hęś
Tytuł: Stabilization of phytosterols in rapeseed oil by natural antioxidants during heating
Źródło: Eur. J. Lipid Sci. Technol. - 2009, vol. 111, 11, s. 1124-1132, il., bibliogr.
p-ISSN: 1438-7697 e-ISSN: 1438-9312
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line w ramach konsorcjum Wiley-Blackwell
Polskie słowa kluczowe: olej rzepakowy ; smażenie ; fitosterole ; oksyfitosterole ; przeciwutleniacze naturalne
Angielskie słowa kluczowe: antioxidants ; heating ; oxyphytosterols ; phytosterols ; refined rapeseed oil
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.831
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
10/13
Rok: 2009
Autorzy: Wojciech Lis
Tytuł: Analysis of energy usage for heating a detached house
Źródło: Intercathedra. - 2009, no. 25, s. 80-83, bibliogr.
p-ISSN: 1640-3622
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 lutego 2014].
Angielskie słowa kluczowe: energy ; heating ; seasonal usage
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
11/13
Rok: 2008
Autorzy: Aleksander Siger, Dominik Kmiecik, Małgorzata Nogala-Kałucka, Józef Korczak, Joanna Kobus
Tytuł: The influence of heating on the content of native tocopherols in rapeseed oil after various stages of processing
W: Oils, Fats and Lipids in the 3rd Millennium: Challenges, Achievements and Perspectives : 6th Euro Fed Lipid Congress, 07-10 September 2008, Athens, Greece, Book of abstracts, List of participants.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], 2008
Szczegóły: s. 565
Polskie słowa kluczowe: olej rzepakowy ; ogrzewanie ; rafinacja
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed oil ; heating ; refining
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
12/13
Rok: 1999
Autorzy: Aleksander Dziurzyński, Grzegorz Połomka
Tytuł: Zmiany zawartości grup acetylowych w drewnie poddanym wygrzewaniu w temperaturze 150 i 200oC
Źródło: Rocz. AR Pozn., Technol. Drew. - 1999/2000, 33 (324), s. 13-16, bibilogr.
p-ISSN: 1506-4034
Polskie słowa kluczowe: drewno bukowe ; drewno sosnowe ; ogrzewanie ; grupy acetylowe ; zmiany zawartości
Angielskie słowa kluczowe: wood ; heating ; acetyl groups ; loss
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
13/13
Rok: 1997
Autorzy: Edward Pospiech, Bożena Grześ, Rafał Kowalski
Tytuł: Ocena wybranych właściwości tekstury mięsa bydlęcego normalnej jakości i DFD poddanego działaniu soli i substancji zmieniających wartość pH
Źródło: Rocz. AR Pozn., Technol. Żywn. - 1997, 21 (298), s. 3-10, bibliogr.
p-ISSN: 0137-1762
Angielskie słowa kluczowe: DFD bovine meat ; normal bovine meat ; physical properties ; curing ; pH value ; heating ; extensibility of muscle
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP