logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: HEALTH-PROMOTING SUBSTANCES
Liczba odnalezionych rekordów: 2



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/2
Rok: 2018
Autorzy: Iwona Golak-Siwulska, Alina Kałużewicz, Tomasz Spiżewski, Krzysztof Sobieralski
Tytuł: Zawartość związków biologicznie aktywnych w grzybach jadalnych dziko rosnących
Źródło: Sylwan. - 2018, R. 162, nr 3, s. 238-247, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0039-7660
Angielskie słowa kluczowe: edible mushrooms ; health-promoting substances ; polysaccharides ; antioxidants ; polyphenols
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.623
Praca afiliowana przez UP
2/2
Rok: 2017
Tytuł: Smaki boczniaka / Pod red. Iwony Golak-Siwulskiej i Marka Siwulskiego
Adres wydawniczy: Poznań : Bogucki Wydawnictwo Naukowe, 2017. - 209 s. : il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7986-124-8
Polskie słowa kluczowe: Pleurotus ; wartość odżywcza ; substancje prozdrowotne ; właściwości lecznicze ; przetwarzanie ; uprawa amatorska
Angielskie słowa kluczowe: oyster mushroom ; nutritive value ; health-promoting substances ; medicinal properties ; processing ; amateur cultivation
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP