logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: HEALTH BENEFITS
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2017
Autorzy: Marzena Grdeń, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Maca (Lepidium meyenii) - właściwości prozdrowotne
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2017, t. 11, z. 1, s. 33-44, bibliogr., streszcz., abstr.
https://www.npt.up-poznan.net/pub/art_11_3.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: maca ; Lepidium meyenii ; właściwości prozdrowotne
Angielskie słowa kluczowe: maca ; Lepidium meyenii ; health benefits
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/5
Rok: 2016
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Functional aspects of tea Camellia sinensis as traditional beverage
W: Functional properties of traditional foods / Ed. Kristberg Kristbergsson, Semih Ötles.
Adres wydawniczy: New York : Springer Science+Business Media, 2016
Seria: Integrating Food Science and Engineering Knowledge Into the Food Chain ; vol.12
Szczegóły: s. 353-369, il., bibliogr.
ISBN: 978-1-4899-7660-4
Liczba arkuszy: 1,35
Angielskie słowa kluczowe: tea ; Camellia sinensis ; health benefits ; polyphenols ; catechins ; caffeine
Charakt. formalna: ZRM
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
3/5
Rok: 2016
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Probiotics and prebiotics in traditional food
W: Functional properties of traditional foods / Ed. Kristberg Kristbergsson, Semih Ötles.
Adres wydawniczy: New York : Springer Science+Business Media, 2016
Seria: Integrating Food Science and Engineering Knowledge Into the Food Chain ; vol.12
Szczegóły: s. 9-15, il., bibliogr.
ISBN: 978-1-4899-7660-4
Liczba arkuszy: 0,5
Angielskie słowa kluczowe: prebiotics ; probiotics ; synbiotic ; immune system ; health benefits ; gut microflora
Charakt. formalna: ZRM
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
4/5
Rok: 2016
Autorzy: Bartosz Kulczyński, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Goji berry (Lycium barbarum): a composition and health effects - a review
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2016, vol. 66, no. 2, s. 67-75, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 sierpnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: Goji berry ; Lycium barbarum ; bioactive compounds ; antioxidants ; polyphenols ; health benefits
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.276
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/5
Rok: 2014
Autorzy: Alicja Kawka, Bohdan Achremowicz
Tytuł: Owies - roślina XXI wieku. Wykorzystanie żywieniowe i przemysłowe
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2014, t. 8, z. 3, art. 41, bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_8_41.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: owies ; skład chemiczny ; walory zdrowotne ; wykorzystanie przemysłowe
Angielskie słowa kluczowe: oats ; chemical composition ; health benefits ; industrial use
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP