logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: GUAR GUM
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2019
Autorzy: Hanna Maria Baranowska, Marek Sikora, Magdalena Krystyjan, Anna Dobosz, Piotr Tomasik, Katarzyna Walkowiak, Łukasz Masewicz, Barbara Borczak
Tytuł: Analysis of the retrogradation processes in potato starches blended with non-starchy polysaccharide hydrocolloids by LF NMR
Źródło: Food Biophys. - [2019], [s. 1-8], il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1557-1858
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 stycznia 2020].
Angielskie słowa kluczowe: Arabic gum ; guar gum ; normal potato starch ; relaxation times ; waxy potato starch ; xanthan gum
Charakt. formalna: PRE
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/3
Rok: 2012
Autorzy: Hanna Maria Baranowska, Marek Sikora, Magdalena Krystyjan, Piotr Tomasik
Tytuł: Evaluation of the time-dependent stability of starch-hydrocolloid binary gels involving NMR relaxation time measurements
Źródło: J. Food Eng. - 2012, vol. 109, iss. 4, s. 685-690, il., bibliogr.
p-ISSN: 0260-8774
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 marca 2014].
Angielskie słowa kluczowe: cassava starch ; cornstarch ; guar gum ; κ-carrageenan ; oat starch ; potato starch ; xanthan gum
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.276
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/3
Rok: 2011
Autorzy: Hanna M. Baranowska, Marek Sikora, Magdalena Krystyjan, Piotr Tomasik
Tytuł: Analysis of the formation of starch - hydrocolloid binary gels and their structure based on the relaxation times of the water molecules
Tytuł równoległy: Analiza powstawania i struktury podwójnych żeli skrobiowo-hydrokoloidowych na podstawie czasów relaksacji cząsteczek wody
Źródło: Polimery. - 2011, 56, nr 6, s. 478-483, il., bibliogr.
p-ISSN: 0032-2725
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 marca 2014].
Polskie słowa kluczowe: skrobia tapiokowa ; skrobia kukurydziana ; guma guarowa ; κ-karagen ; skrobia owsiana ; skrobia ziemniaczana ; guma ksantanowa
Angielskie słowa kluczowe: cassava starch ; cornstarch ; guar gum ; κ-carrageenan ; oat starch ; potato starch ; xanthan gum
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP