logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: GRAPE WINE
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2018
Autorzy: Małgorzata Lasik-Kurdyś, Małgorzata Majcher, Jacek Nowak
Tytuł: Effects of different techniques of malolactic fermentation induction on diacetyl metabolism and biosynthesis of selected aromatic esters in cool-climate grape wines
Źródło: Molecules. - 2018, vol. 23, iss. 10, art. 2549, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1420-3049
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 stycznia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: malolactic fermentation ; coinoculation ; diacetyl ; esters ; aromatic compounds ; grape wine
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.060
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/3
Rok: 2014
Autorzy: Małgorzata Lasik-Kurdyś
Tytuł: Produkcja win gronowych w krajach chłodnego klimatu
Źródło: Przem. Spoż. - 2014, t. 68, 6, s. 17-21, bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: fermentacja jabłkowo-mlekowa ; wino gronowe ; bakterie malolaktyczne
Angielskie słowa kluczowe: malolactic fermentation ; grape wine ; malolactic bacteria
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
3/3
Rok: 2013
Autorzy: Małgorzata Lasik
Tytuł: The application of malolactic fermentation process to create good-quality grape wine produced in cool-climate countries: a review
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2013, vol. 237, iss. 6, s. 843-850, bibliogr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 stycznia 2014].
Angielskie słowa kluczowe: grape wine ; malolactic bacteria ; Oenococcus oeni ; malolactic fermentation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.387
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP