logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: GOOSE
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2019
Autorzy: Emilia Fornal, Magdalena Montowska
Tytuł: Species-specific peptide-based liquid chromatography-mass spectrometry monitoring of three poultry species in processed meat products
Źródło: Food Chem. - 2019, vol. 283, 15 June, s. 489-498, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 maja 2019].
Angielskie słowa kluczowe: food authenticity ; chicken ; duck ; goose ; unique peptide markers ; processed food ; LC-MS
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 5.399
Punktacja MNiSW: 140.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/6
Rok: 2018
Autorzy: Ewa Skotarczak, Ewa Gornowicz, Lidia Lewko, Krzysztof Moliński
Tytuł: Impact assessment of breed, sex and length of rearing on slaughter characteristics of geese
W: The 48th International Biometrical Colloquium in Honour of the 90th Birthday of Professor Tadeusz Caliński and VI Polish - Portuguese Workshop on Biometry : Szamotuły, Poland, September 9-13, 2018, Abstracts.
Adres wydawniczy: [Poznań] : Polish Biometric Society, 2018
Szczegóły: s. 42-44, bibliogr.
ISBN: 978-83-64246-95-1
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 października 2018].
Angielskie słowa kluczowe: breed ; goose ; meatiness ; rearing ; sex ; slaughter quality
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/6
Rok: 2017
Autorzy: Lidia Lewko, Ewa Gornowicz, Marian Pietrzak, Waldemar Korol
Tytuł: The effect of origin, sex and feeding on sensory evaluation and some quality characteristics of goose meat from Polish native flocks
Źródło: Ann. Anim. Sci. - 2017, vol. 17, no. 4, s. 1185-1196, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1642-3402 e-ISSN: 2300-8733
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 lutego 2018].
Angielskie słowa kluczowe: goose ; genotype ; diet ; meat ; sensory analysis ; physical properties
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.018
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/6
Rok: 2017
Autorzy: Kinga Skieresz-Szewczyk, Hanna Jackowiak
Tytuł: Development of mechanical papillae of the tongue in the domestic goose (Anser anser f. domestica) during the embryonic period
Źródło: Protoplasma. - 2017, vol. 254, iss. 1, s. 147-160, il., bibliogr.
p-ISSN: 0033-183X e-ISSN: 1615-6102
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 stycznia 2017].
Polskie słowa kluczowe: brodawki językowe ; nabłonek ortorogowy ; rozwój zarodkowy ; ptaki
Angielskie słowa kluczowe: lingual papillae ; orthokeratinized epithelium ; embryonic development ; birds ; goose
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.457
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/6
Rok: 2013
Autorzy: Ewa Gornowicz, Lidia Lewko, Karol Węglarzy, Marian Pietrzak
Tytuł: Wpływ utrzymania krajowych gęsi odmian południowych zgodnie z wymogami rolnictwa ekologicznego na jakość mięsa
Tytuł równoległy: Effect of the maintenance of a native varieties of Southern Polish geese according to the requirements of an organic agriculture on the meat quality
Źródło: J. Res. Appl. Agric. Eng. - 2013, vol. 58, 3, s. 165-168, bibliogr.
p-ISSN: 1642-686X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 marca 2014].
Polskie słowa kluczowe: odchów zwierząt ; ekologia zwierząt ; gęś ; mięso ; jakość
Angielskie słowa kluczowe: rearing ; ecology ; goose ; meat ; quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/6
Rok: 1999
Autorzy: P. Gronek, D. Napierała, A. Pławski, A. Rosiński, R. Słomski, T. Banasiewicz
Tytuł: A note on ryanodine receptor gene (ryr 1) occurence in the anserine genome
Tytuł równoległy: Gen receptora ryanodiny występuje u gęsi
Źródło: J. Anim. Feed Sci. - 1999, vol. 8, no. 2, s. 203-207, il. , bibliogr.
p-ISSN: 1230-1388
Polskie słowa kluczowe: genetyka zwierząt ; gęś ; gen RYR1 ; występowanie ; metody badań ; metoda PCR-RFLP
Angielskie słowa kluczowe: goose ; genetics ; ryanodine receptor gene ; PCR-RFLP
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP