logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: GOAT MILK
Liczba odnalezionych rekordów: 12



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/12
Rok: 2019
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Jacek Wójtowski, Jan Pikul, Romualda Danków, Małgorzata Majcher, Joanna Teichert, Emilia Bagnicka
Tytuł: The effect of unsaturated fatty acid concentration on the aroma profile of goat's milk
Źródło: Ann. Anim. Sci. - 2019, vol. 19, no. 2, s. 483-498, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1642-3402 e-ISSN: 2300-8733
Polskie słowa kluczowe: mleko kozie ; profil związków lotnych ; nienasycone kwasy tłuszczowe ; próg wyczuwalności zapachu
Angielskie słowa kluczowe: goat milk ; volatile compound profile ; unsaturated fatty acids ; odor threshold values
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.018
Praca afiliowana przez UP
DOI:
2/12
Rok: 2019
Autorzy: Jolanta Wawrzyniak, Łukasz K. Kaczyński, Dorota Cais-Sokolińska, Jacek Wójtowski
Tytuł: Mathematical modelling of ethanol production as a function of temperature during lactic-alcoholic fermentation of goat's milk after hydrolysis and transgalactosylation of lactose
Źródło: Measurement. - 2019, vol. 135, March 2019, s. 287-294, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0263-2241
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 grudnia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: ethanol ; kefir ; goat milk ; mathematical modelling ; lactose-free ; galactooligosaccharides
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.218
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/12
Rok: 2018
Autorzy: Ł. K. Kaczyński, D. Cais-Sokolińska
Tytuł: Effect of enzymatic conversion of lactose on the flavour profile of goat milk kefir and its permeate after microfiltration [*]
Źródło: Acta Aliment. - 2018, vol. 47, no. 4, s. 432-452, bibliogr.
p-ISSN: 0139-3006 e-ISSN: 1588-2535
Angielskie słowa kluczowe: galactooligosaccharides ; kefir ; goat milk ; permeate
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.384
Praca afiliowana przez UP
DOI:
4/12
Rok: 2018
Autorzy: Łukasz K. Kaczyński, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: The quality of fermented goat's milk with higher pro-health value resulting from the presence of galactooligosaccharides (GOS)
W: XII Copernican International Young Scientists Conference : Nicolaus Copernicus University, 28-29 June, 2018, Toruń, Poland.
Adres wydawniczy: Toruń : Nicolaus Copernicus University, 2018
Szczegóły: s. 87, bibliogr.
Angielskie słowa kluczowe: transgalactosylation ; galactooligosaccharides ; goat milk ; kefir
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
5/12
Rok: 2017
Autorzy: Łukasz K. Kaczyński, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Enzymatyczna biokonwersja laktozy mleka koziego i jego permeatu
Tytuł równoległy: Enzymatic bioconversion of goat's milk lactose and it's permeate
W: III Konferencja Naukowa Enzymos Enzymy w nauce i przemyśle : Lublin, 18 listopada 2017 r., Abstrakty / Red. Magdalena Staszczak, Anna Jarosz-Wilkołazka, Kamil Maciąg.
Adres wydawniczy: Lublin : Fundacja na rzecz promocji nauki i rozwoju TYGIEL, 2017
Szczegóły: s. 49-50
ISBN: 978-83-65272-63-8
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 listopada 2017].
Polskie słowa kluczowe: permeat ; mleko kozie ; galaktooligosacharydy
Angielskie słowa kluczowe: permeate ; goat milk ; galactooligosaccharides
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/12
Rok: 2017
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Jacek Wójtowski, Jan Pikul, Małgorzata Lasik-Kurdyś
Tytuł: Analysis of metabolic activity of lactic acid bacteria and yeast in model kefirs made from goat's milk and mixtures of goat's milk with mare's milk based on changes in electrical conductivity and impedance
Źródło: Mljekarstvo. - 2017, vol. 67, 4, s. 277-282, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0026-704X e-ISSN: 1846-4025
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 października 2017].
Polskie słowa kluczowe: przewodność elektryczna ; mleko kozie ; mleko klaczy
Angielskie słowa kluczowe: conductivity ; electrical impedance ; goat milk ; mare's milk
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.529
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
7/12
Rok: 2015
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Jacek Wójtowski, Jan Pikul, Romualda Danków, Małgorzata Majcher, Joanna Teichert, Emilia Bagnicka
Tytuł: Formation of volatile compounds in kefir made of goat and sheep milk with high polyunsaturated fatty acid content
Źródło: J. Dairy Sci. - 2015, vol. 98, iss. 10, s. 6692-6705, bibliogr.
p-ISSN: 0022-0302
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 październik 2015].
Polskie słowa kluczowe: mleko kozie ; mleko owcze
Angielskie słowa kluczowe: goat milk ; sheep's milk ; fermentation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.408
Punktacja MNiSW: 45.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
8/12
Rok: 2015
Autorzy: Joanna Teichert, Romualda Danków, Jan Pikul, Natalia Osten-Sacken
Tytuł: Właściwości napojów fermentowanych wytworzonych z mleka koziego z udziałem kultur zagęszczających
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2015, t. 9, z. 2, art. 28, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_9_28.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: mleko kozie ; napoje fermentowane ; barwa ; tekstura
Angielskie słowa kluczowe: goat milk ; fermented beverages ; colour ; texture
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
9/12
Rok: 2012
Autorzy: Agata Lasik, Jan Pikul
Tytuł: Production of fermented goat beverage using a mixed starter culture of lactic acid bacteria and yeasts
Źródło: Eng. Life Sci. - 2012, vol. 12, iss. 4, s. 486-493, il., bibliogr.
p-ISSN: 1618-0240 e-ISSN: 1618-2863
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 kwietnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: fermentation ; goat beverage ; goat milk ; starter culture
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.633
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
10/12
Rok: 2011
Autorzy: Romualda Danków, Jan Pikul
Tytuł: Przydatność technologiczna mleka koziego do przetwórstwa
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2011, t. 5, z. 2, art. 6, bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_5_6.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: mleko kozie ; wartość odżywcza ; przetwórstwo mleka ; przydatność technologiczna ; sery kozie ; napoje mleczne fermentowane
Angielskie słowa kluczowe: goat milk ; cheeses ; fermented beverages
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
11/12
Rok: 2006
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Jan Pikul, Romualda Danków
Tytuł: Physicochemical and sensory changes of goat milk permeate following its fermentation and storage
Tytuł równoległy: Zmiany wybranych cech fizyko-chemicznych i sensorycznych permeatu mleka koziego w wyniku jego ukwaszania i przechowywania
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2006, vol. 15/56, SI 1, s. 41-45, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma " Polish Journal of Food and Nutrition Sciences" [Dostęp: 12 lutego 2013].
Angielskie słowa kluczowe: permeate ; goat milk ; fermentation ; storage time
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
12/12
Rok: 2005
Autorzy: Jacek Wójtowski, Romualda Danków, Ryszard Skrzypek, Marcin T. Górecki, Sylwia Bielińska
Tytuł: Mikrobiologiczna jakośc mleka koziego w zależności od pory roku, wielkości stada i metody schładzania
Źródło: Rocz. Nauk. Zootech., Supl. - 2005, z. 21, s. 135-138, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0137-1657
Uwagi: Tytuł zeszytu: Systemy produkcji małych przezuwaczy a wytwarzanie delikatesowej żywności.
Polskie słowa kluczowe: mleko kozie ; ogólna liczba drobnoustrojów ; metody chłodzenia
Angielskie słowa kluczowe: goat milk ; bacteria count ; refrigeration method
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP