logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: GLYCOLYSIS
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2017
Autorzy: Ewa Iwańska, Beata Mikołajczak, Bożena Grześ, Anita Spychaj, Edward Pospiech
Tytuł: Wpływ szybkości wychładzania na przebieg glikolizy i kruszenia wieprzowego mięśnia LTL
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2017, t. 11, z. 2, s. 161-167, bibliogr., streszcz., abstr.
https://www.npt.up-poznan.net/pub/art_11_16.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: mięso wieprzowe ; prędkość wychładzania ; glikoliza ; kruchość
Angielskie słowa kluczowe: pork ; cooling rate ; glycolysis ; tenderness
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/4
Rok: 2016
Autorzy: Ewa Iwańska, Beata Mikołajczak, Bożena Grześ, Ryszard Żywica, Katarzyna Banach, Agnieszka Iwanowska, Edward Pospiech
Tytuł: Changes in glycolysis process in bulls' meat carcasses subjected to different tenderization treatment
Tytuł równoległy: Przebieg przemian glikolitycznych w mięsie tusz buhajów poddanych różnym zabiegom tenderyzacji
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2016, t. 10, z. 4, art. 43, bibliogr., abstr., streszcz.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_10_43.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dzuał: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: wołowina ; glikoliza ; elektrostymulacja ; kondycjonowanie ; kruchość
Angielskie słowa kluczowe: beef ; glycolysis ; electrical stimulation ; conditioning ; tenderness
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/4
Rok: 2010
Autorzy: Ewa Bretes, Patrycja Szachta, Dorota Roszak, Mirosława Gałęcka, Wojciech Cichy
Tytuł: Kinaza pirogronianowa - nowy marker procesu nowotworzenia
Źródło: Pediatr. Współcz. Gastroenterol. Hepatol. Żyw. Dziecka - 2010, t. 12, nr 3, s. 129-133, bibliogr.
p-ISSN: 1507-5532 e-ISSN: 2083-8425
Polskie słowa kluczowe: kinaza pirogronianowa ; kinaza pirogronianowa guza ; glikoliza ; rak jelita grubego ; nieswoiste zapalenie jelit
Angielskie słowa kluczowe: pyruvate kinase ; tumor pyruvate kinase ; glycolysis ; colorectal carcinoma ; inflammatory bowel diseases
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
4/4
Rok: 2008
Autorzy: Ewa Iwańska, Edward Pospiech, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Andrzej Łyczyński
Tytuł: Impact of protein changes in porcine meat on its tenderness
Tytuł równoległy: Wpływ przemian białek mięsa świń na jego kruchość
W: Book of abstracts of the 3rd International Symposium : "Safe food. Plant production, animal production, management", September 18-20, 2008, Bydgoszcz, Poland.
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Bydgoszcz University of Technology and Life Sciences Press, 2008
Szczegóły: s. 101
ISBN: 978-83-61314-24-0
Angielskie słowa kluczowe: meat proteins ; SDS-PAGE ; pork quality ; glycolysis ; tenderness
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP