logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: GLUTEN-FREE DOUGH
Liczba odnalezionych rekordów: 2



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/2
Rok: 2009
Autorzy: Zenon Kędzior, Anna Pruska-Kędzior, Stanisław Lehmann, Agnieszka Makowska, Józef Sadkiewicz
Tytuł: Comparison of rheological, fermentative and baking properties of gluten-free dough formulations
W: Proceedings of the 5th International Symposium on Food Rheology and Structure : ISFRS 2009, June 15 - 18, 2009, Zurich, Switzerland / Ed. Peter Fischer, Michael Pollard and Erich J. Windhab.
Adres wydawniczy: [Zurich] : [ETH Swiss Federal Institute of Technology], [2009]
Szczegóły: s. 476-477, il., bibliogr.
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 lutego 2016].
Polskie słowa kluczowe: ciasto bezglutenowe ; reologia ; metoda Cole-Cole ; zdolność zatrzymywania CO2 ; sigmoida przejścia
Angielskie słowa kluczowe: gluten-free dough ; rheology ; Cole-Cole method ; CO2 retention ; ransition sigmoid
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/2
Rok: 2008
Autorzy: Anna Pruska-Kędzior, Zenon Kędzior, Mateusz Gorący, Katarzyna Pietrowska, Anna Przybylska, Karolina Spychalska
Tytuł: Comparison of rheological, fermentative and baking properties of gluten-free dough formulations
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2008, vol. 227, iss. 5, s. 1523-1536, il., bibliogr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Polskie słowa kluczowe: wpiek próbny ; gryka ; zatrzymywanie CO2 ; ciasto bezglutenowe ; chleb bezglutenowy ; metoda Cole-Cole ; kukurydza ; reologia ; ryż ; fermentacja ciasta
Angielskie słowa kluczowe: baking test ; buckwheat ; CO2 retention ; gluten-free dough ; gluten-free bread ; Cole-Cole method ; maize ; rheology ; rice ; dough fermentation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.622
Punktacja MNiSW: 24.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP