logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: GLUTEN-FREE BREAD
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2019
Autorzy: Przemysław Łukasz Kowalczewski, Katarzyna Walkowiak, Łukasz Masewicz, Olga Bartczak, Jacek Lewandowicz, Piotr Kubiak, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Gluten-free bread with cricket powder - mechanical properties and molecular water dynamics in dough and ready product
Źródło: Foods. - 2019, vol. 8, iss. 7, art. 240, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2304-8158
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 4 lipca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: gluten-free bread ; edible insects ; protein enrichment ; rheology ; texture ; 1H NMR ; water behavior ; water activity
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.011
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/5
Rok: 2018
Autorzy: Maria Różańska, Sylwia Mildner-Szkudlarz
Tytuł: Pieczywo bezglutenowe wyzwania technologiczne
Źródło: Przem. Spoż. - 2018, t. 72, 4, s. 32-35, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: pieczywo bezglutenowe ; technologia HHP ; ekstruzja ; miesienie ultradżwiękowe
Angielskie słowa kluczowe: gluten-free bread ; HHP technology ; extrusion ; ultrasound mixing
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
3/5
Rok: 2015
Autorzy: Mariusz Pacyński, Renata Zawirska-Wojtasiak, Sylwia Mildner-Szkudlarz
Tytuł: Improving the aroma of gluten-free bread
Źródło: LWT-Food Sci. Technol. - 2015, vol. 63, iss. 1, s. 706-713, il., bibliogr.
p-ISSN: 0023-6438
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: aromat chleba ; chleb bezglutenowy ; związki lotne ; jakość sensoryczna ; prekursory aromatu
Angielskie słowa kluczowe: bread aroma ; gluten-free bread ; volatiles ; sensory quality ; aroma precursors
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.711
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/5
Rok: 2013
Autorzy: J. Regula, J. Suliburska, Z. Kedzior, Z. Krejpcio
Tytuł: The potential bioavailability of calcium from gluten free breads with additive powered milk
W: 7th International Congress "Flour-Bread '13" [and] 9th Croatian Congress of Cereal Technologists : Opatija, Croatia, October 16-18, 2013, Book of abstracts.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], [2013]
Szczegóły: s. 88
Angielskie słowa kluczowe: gluten-free bread ; rice ; buckwheat ; powdered milk ; mineral content ; bioavailability ; calcium
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
5/5
Rok: 2008
Autorzy: Anna Pruska-Kędzior, Zenon Kędzior, Mateusz Gorący, Katarzyna Pietrowska, Anna Przybylska, Karolina Spychalska
Tytuł: Comparison of rheological, fermentative and baking properties of gluten-free dough formulations
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2008, vol. 227, iss. 5, s. 1523-1536, il., bibliogr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Polskie słowa kluczowe: wpiek próbny ; gryka ; zatrzymywanie CO2 ; ciasto bezglutenowe ; chleb bezglutenowy ; metoda Cole-Cole ; kukurydza ; reologia ; ryż ; fermentacja ciasta
Angielskie słowa kluczowe: baking test ; buckwheat ; CO2 retention ; gluten-free dough ; gluten-free bread ; Cole-Cole method ; maize ; rheology ; rice ; dough fermentation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.622
Punktacja MNiSW: 24.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP