logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: GLUCOSINOLATES
Liczba odnalezionych rekordów: 12



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/12
Rok: 2019
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Anna Olejnik, Róża Biegańska-Marecik
Tytuł: Effect of pretreatment on bioactive compounds in wild rocket juice
Źródło: J. Food Sci. Technol. - Mysore. - [2019], il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0022-1155 e-ISSN: 0975-8402
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 28 października 2019].
Angielskie słowa kluczowe: wild rocket ; polyphenols ; glucosinolates ; antioxidant capacity
Charakt. formalna: PRE
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/12
Rok: 2019
Autorzy: Róża Biegańska-Marecik
Tytuł: Wpływ technologii minimalnego przetwarzania na jakość sensoryczną i mikrobiologiczną oraz zawartość związków biologicznie aktywnych w jarmużu (Brassica oleracea L. var. acephala DC
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2019. - 165 s. : il., bibliogr., streszcz., abstr. ; 24 cm
Seria: Rozprawy Naukowe. Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, ISSN 1896-1894, 509
ISBN: 978-83-7160-923-7
Liczba arkuszy: 14,5
Polskie słowa kluczowe: jarmuż ; minimalne przetwarzanie ; jakość sensoryczna ; jakość mikrobiologiczna ; związki fenolowe ; glukozynolany ; karotenoidy
Angielskie słowa kluczowe: kale ; minimal processing ; phenolic compounds ; glucosinolates ; carotenoids ; microbiological quality ; sensory quality
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 80.000
Praca afiliowana przez UP
3/12
Rok: 2017
Autorzy: Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Roman Marecik
Tytuł: Characterization of phenolics, glucosinolates and antioxidant activity of beverages based on apple juice with addition of frozen and freeze-dried curly kale leaves (Brassica oleracea L. var. acephala L.)
Źródło: Food Chem. - 2017, vol. 230, 1 September, s. 271-280, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 maja 2017].
Angielskie słowa kluczowe: phenolics ; glucosinolates ; antioxidant activity ; kale ; cloudy apple juice
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.946
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/12
Rok: 2017
Autorzy: Karolina Ratajczak, Hanna Sulewska, Grażyna Szymańska
Tytuł: New winter oilseed rape varieties - seed quality and morphological traits depending on sowing date and rate
Źródło: Plant Prod. Sci. - 2017, vol. 20, no. 3, s. 262-272, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1343-943X e-ISSN: 1349-1008
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 31 lipca 2017].
Angielskie słowa kluczowe: oil ; protein ; glucosinolates ; sowing date ; winter oilseed rape genotype
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.875
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/12
Rok: 2015
Autorzy: R. Bieganska-Marecik, E. Radziejewska-Kubzdela, M. Kidon, D. Walkowiak-Tomczak
Tytuł: The content of phenolic compounds and glucosinolates in novel beverages with the addition of red curly kale and blackcurrant juice
Źródło: J. EcoAgriTour. - 2015, spec. iss., s. 191
p-ISSN: 1844-8577
Uwagi: NEEFood 3rd North and East European Congress on Food, Global and Local Challenges in Food Science and Technology Brasov, Romania, 20 to 23 may 2015. NEEFood Congress 2015. Book of Abstracts
Angielskie słowa kluczowe: novel beverages ; kale ; apple juice ; polyphenols ; glucosinolates
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
6/12
Rok: 2015
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik
Tytuł: A comparison of the composition and antioxidant capacity of novel beverages with an addition of red cabbage in the frozen, puree and freeze-dried forms
Źródło: LWT-Food Sci. Technol. - 2015, vol. 62, iss. 1, part 2, s. 821-829, il., bibliogr.
p-ISSN: 0023-6438
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 11 maja 2015].
Angielskie słowa kluczowe: Brassica oleracea ; polyphenols ; glucosinolates ; apple juice
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.711
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
7/12
Rok: 2013
Autorzy: Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Tytuł: Effect of freezing and freeze drying on biological active compounds in kale leaves.
W: Current trends in commodity science : 12th IComSC'13, 16th-19th September 2013, Poznań, Poland, Book of abstracts / Ed. Daniela Gwiazdowska i Katarzyna Kluczyńska.
Adres wydawniczy: Poznań : Poznań University of Economics. Faculty of Commodity Science, 2013
Szczegóły: s. 113
ISBN: 978-83-911169-3-7
Uwagi: 12th International Commodity Science Conference. Current Trends in Commodity Science, Poznań University of Economics, 16th-19th September 2013.
Polskie słowa kluczowe: polifenole ; glukozynolany ; zamrażanie
Angielskie słowa kluczowe: poliphenols ; glucosinolates ; freezing
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
8/12
Rok: 2013
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik, Klaudia Cychnerska
Tytuł: The effect of technological process on contents of biological active compounds in red cabbage
W: Current trends in commodity science : 12th IComSC'13, 16th-19th September 2013, Poznań, Poland, Book of abstracts / Ed. Daniela Gwiazdowska i Katarzyna Kluczyńska.
Adres wydawniczy: Poznań : Poznań University of Economics. Faculty of Commodity Science, 2013
Szczegóły: 130
ISBN: 978-83-911169-3-7
Uwagi: 12th International Commodity Science Conference. Current Trends in Commodity Science, Poznań University of Economics, 16th-19th September 2013.
Polskie słowa kluczowe: czerwona kapusta ; glukozynolany ; związki fenolowe
Angielskie słowa kluczowe: red cabbage ; glucosinolates ; phenolic compounds
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
9/12
Rok: 2013
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik, Klaudia Cychnerska
Tytuł: The effect of technological processing on content of biologically active compounds in red cabbage
W: Current trends in commodity science : Food bioactive compounds / Ed. Daniela Gwiazdowska, Katarzyna Kluczyńska.
Adres wydawniczy: Poznań : Poznań University of Economics, Faculty of Commodity Science, 2013
Szczegóły: s. 44-58, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-911169-8-2
Liczba arkuszy: 0,5
Angielskie słowa kluczowe: red cabbage ; phenolic compounds ; glucosinolates ; antioxidant capacity
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
10/12
Rok: 2013
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik, Michał Słodziński, Marcin Kidoń
Tytuł: Contents of biological active compounds in juice and pomace produced from white cabbage
W: EuroFoodChem XVII : May 07-10, 2013 Instanbul, Turkey, Book of Abstracts / Ed. by Hamit Köksel.
Adres wydawniczy: Ankara : Hacettepe University, 2013
Szczegóły: s. 386
ISBN: 978-605-63935-0-1
Polskie słowa kluczowe: kapusta ; glukozynolany ; polifenole
Angielskie słowa kluczowe: cabbage ; glucosinolates ; polyphenols
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
11/12
Rok: 2013
Autorzy: Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Michał Słodziński, Marcin Kidoń
Tytuł: Polyphenols glucosinolate contents and antioxidant activity in juices and pomaces obtained from broccoli cultivar
W: EuroFoodChem XVII : May 07-10, 2013 Instanbul, Turkey, Book of Abstracts / Ed. by Hamit Köksel.
Adres wydawniczy: Ankara : Hacettepe University, 2013
Szczegóły: s. 385
ISBN: 978-605-63935-0-1
Polskie słowa kluczowe: brokuł ; glukozynolany ; polifenole
Angielskie słowa kluczowe: broccoli ; glucosinolates ; polyphenols
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
12/12
Rok: 2012
Autorzy: Janetta Niemann, Andrzej Wojciechowski, Jowita Janowicz
Tytuł: Broadening the variability of quality traits in rapeseed through interspecific hybridization with an application of immature embryo culture
Źródło: BioTechnologia (JBCBB). - 2012, vol. 93 (2), s. 109-115, il., bibliogr.
p-ISSN: 0860-7796
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 marca 2015]
Angielskie słowa kluczowe: interspecific hybridization ; quality traits ; infrared reflectance spectroscopy ; glucosinolates ; sinapine ; fiber
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP